od Sniperererer » 26 lis 2013, 11:02
Tak po delší době menší update, bohužel ne zrovna pozitivní, právě naopak...
Podařilo se mi vyměnit s menší pomocí a radami nakonec všechny zámky, spínačku i řídící jednotky, nejdřív mazďucha sice točila startérem, ale ani si neškytla, pak jsem objevil šílenou korozi na kontaktech u zapalovacích kabelů (fakt humus, přes milimetr tlustýho světlemodrýho nánosu nebyl ani vidět kov a když jsem to odstraňoval, kov praskal a lámal se jak sušenky), tak jsem koupil nové (opět NGK dle dobré tradice) a juchajdá, mazďucha po menším přemlouvání a prskání naskočila a i když ze startu vrčela dost šíleně (po deseti měsících se není co divit), tak nakonec vyškytala všechny pavouky a konečně jsem si dal jednu okružní cestu nahovado bez technický po sídliští... krásný, nádherný pocit po tak dlouhé době jet zase v té svojí potvoře, i přes tehdy nepříjemných pět stupňů nad nulou jsem si to kurevsky užil a hned začal plánovat, jak udělám todle a támdleto a jak hned zajedu vyměnit čepy, atd...
Radoval jsem se dost předčasně, protože při příští menší pařbě v Brně mi díky demenci jedné kamarádky a jejího spoludementa ukradli sako, ve kterém kromě šrajtofle (tzn. všechny doklady, peníze, kreditky...), klíčů od baráku šlohli i jedinej nyní existující klíč od mazďuchy... Mojí nasranost a smutek si dovedete asi živě pŕedstavit. To si tak člověk říká, že už těch problémů bylo dost a hle, nebylo...
Mazďucha je tedy zakonzervovaná pod plachtama na zahradě a nevím, jestli do jara najdu dost sil a prostředků se do toho zase pustit... Každopádně můžete očekávat, že zanedlouho tu budu zase řešit co s klíčema/zámkama, atd...