NB jako jediné a celoroční auto?

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: NB jako jediné a celoroční auto?

Příspěvekod EMS » 09 úno 2013, 23:15

2Henges: v tomto případě tomu autu úča nedávala vůbec nic (naštěsí) a všechno dělal ten autohaus Mazda, kde to koupila a měnila tam každou žárovku atd.. A vzhledem k věku té dámy (třeba se mýlím) bych řekl, že úplně všechny koně, co chrápou pod kapotou jsem probudil až já :D
EMS

Příspěvekod bmxdave » 09 úno 2013, 23:49

Určitě se dá v poho užívat celoročně ikdyž bych si typnul že tady na foru aspon 80% fandů s ní v zimě prostě nevyjede a májí ji garážovanou....Nejhorší na ní je že fakt slusně rezne a to skoro celé auto kromě kapoty :lol:

Hodně lidí si myslí- je to kabrio v tom bude nehorázná kláda v zimě ale vůbec to není pravda...klidně může být i dost pod nulou a stačí mikina a je v ní krásně teplo (myslím s natahlou střechou) :D

Jo a určo si kup pevnou střechu jinak plátno ti sůl za chvíli rozežere ;) impregnace nějak extra nepomůže
bmxdave

Obrázky: 1

Příspěvekod Krenstik » 09 úno 2013, 23:57

Bože to jsou kidy, spíš tak 40% z nás, schválně bych udělal hlasování...
A k té střeše to samé, jezdíme Mazdu aktivně 3 zimu a střecha je v pohodě...
Mazda 3 a k tomu nějaký fašista.....
Krenstik

Obrázky: 36

Příspěvekod Sedrik » 10 úno 2013, 01:16

Krenstik píše:Bože to jsou kidy, spíš tak 40% z nás, schválně bych udělal hlasování...
A k té střeše to samé, jezdíme Mazdu aktivně 3 zimu a střecha je v pohodě...

Přesně tak - Hardtop je asi lepší, ale potřeba není - střecha je jak nová. Jen je potřeba ji občas ošetřit.
Lost but not forgotten: MaX NBFL 1.8l LSD Silver Blues
BMW E90 325xi Japanrot
Sedrik

Příspěvekod Krenstik » 10 úno 2013, 12:18

Jasný, souhlasím, pokud bych ho měl šel by tam na zimu taky a hlavně zaleží i na druhu střechy, ale podle sebe soudit všechny? Každý z nás má Mazdu pro jiné účely, viz. Dopr a nebo přesný opak jako můj Henges nebo kamarád s NC....
Mazda 3 a k tomu nějaký fašista.....
Krenstik

Obrázky: 36

Příspěvekod Jaco » 10 úno 2013, 16:26

Díky za rady chlapcí :) Ještě pro malý zájem zopakuji dotaz-je tu někdo z okolí Plzně (do 100km dojedu), kdo by byl ochoten o miatě dát řeč a svézt mě? :) Ať nekupuju auto, ve kterém jsem nikdy nejel..
nbfl 1.6
eternal fire.
Jaco

Příspěvekod LordJames » 10 úno 2013, 17:00

Ja bydlim cca 120 km od Plzne, jestli ti nevadi, ze mam NAcko a ze by to bylo az za par tydnu, tak se klidne muzeme domluvit.
ObrázekObrázek
LordJames

Příspěvekod ZIZU » 11 úno 2013, 01:48

NBFL Praha, zacatkem brezna neni problem :)
ZIZU

Obrázky: 1

Příspěvekod dopr » 11 úno 2013, 11:33

MAXsport píše:
Jaco píše:Prave me hodne lidi od mx-5 zrazuje (vcetne rodicu a spousty kamaradu), ze v tom zmrznu, ze budu mit strechu stejnak dole jen 14 dni v roce, ze budu vydrncanej a ze si mam radsi koupit Toyotu Corollu TS. Nojo, jenze to je proste "obycejny" hot hatch a jeste k tomu nudny :(

těhlech keců jsem se taky naposlouchal od kamarádů, jenže jsem si šel za svým a miata je moje druhá nejlepší věc co mě potkala ;) nelituju ani jedné koruny co jsem do miaty vrazil..

Presne tak. Zajimalo by mne, kolik tady tech samozvynch radcu a odborniku v tom aute vubec sedelo, natoz, aby s tim nejakou delsi dobu jezdili. Ja mam svoji Mazdu 4 roky, najel jsem s ni pres 100 000 km, v lete, v zime, na jare, na podzim, proste celorocne. V zime jezdim s hardtopem. Byl jsem s ni 5x v Italii, z toho 3x na samem jihu (Kalabarie, Sicilie) tj vice nez 2000km cesty a nedovedu si predstavit, ze bych jel na dovolenou necim jinym :)
Samozrejme ucelu, pro ktery to auto mam, tj kazdodenni radost, musi clovek prizpubosit choutky a upravam vozu, zvlaste pak pri upravach podvozku, kde je nutno myslet a koupit podvozkove dily, ktere nezhorsi charakteristiky komfortu atd. Za mne je seriovy podvozek (ne sportovni verze) ke kazdodenimu jezdeni naprosto dokonaly ve srovnani s tim, jake prinasi vlastnosti, citelnost a mrstnost a to plati i pro rozbite ceske silnice.
.:. MX-5 NC Expression, 2.0, 118kW/160 HP, L.S.D, 6 gears .:.
:.EX: MX-5 NB, 1.8, 103kW/140 HP, L.S.D, 6 gears, Nardi Torino, Bilstein B8 + Tein S-tech springs:.
Obrázek
dopr

Obrázky: 3

Příspěvekod Vavris » 11 úno 2013, 13:02

názory od stolu, co bys chtěl v ČR... :lol:

Mě hlavně baví ta udrncanost... řekl bych, že sériová MX-5 si v udrncanosti nemá se snem českých rodin - Octavii II Combi TDI - vůbec nic co vyčítat :mrgreen:
back in the business 8-)
Vavris

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze o čemkoli...