MX5 - co je kde na prodej

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: MX5 - co je kde na prodej

Příspěvekod IvanGS » 15 kvě 2014, 20:06

Jo kluci, auta jako moje Majda po solidním majiteli se 17 tis. km se shánějí blbě :D . Ale souhlas, obecně je lepších 40 tisíc km navíc v udržovaném autě po dobrém páníčkovi než naopak, jen se to někdy blbě pozná... Moje hlavní zásady jsou - rád kupuji věci od jejich majitelů, jejich osoba mnohé napoví a obvykle si sebou beru odborníka. Sám taky něco poznám a hodně dám na intuici. Nebojím se jezdit opakovaně po celé republice, i když to je náročné na čas.
Nejkrásnější NBFL na světě!
IvanGS

Příspěvekod tohico » 15 kvě 2014, 20:50

Apache píše:Můžeš mi prosím vysvětlit tvoje důvody pro ty kilometry? Teď nerýpu ;) Myslíš, že by pán z Brna něco neslevil? Mně přijde teda lepší pěknej stav od solidního majitele než ztuzenej nabořenej kousek z bazaru, byť s 40tkm...

Mě přijde mx-5 se 150 tkm už hodně, vzhledem k problematické karosérii. Ale pochopitelně se to bude lišit auto od auta, ale podnět k obavám to pro mne je.

Asi by trochu slevil, ale nechci ho hned lámat na ceně, když jsem auto ani ještě neviděl. Nicméně jsem prodejci dal najevo, že tento kus již delší dobu sháním, ale ta cena mě zatím nechává lehce chladným.

Konkrétně u toho kousku, prahy jsou ošetřené od původního majitele, což je fajn, ale kousek prahů nalakován není (viz http://i.imgur.com/KXi4Pbz.jpg). A co se týče celkově koroze, tak se prý projevuje na víku kufru z vnitřní strany a v blatnících na zadních kolech. Na druhou stranu je otázka, jak je to hrozné. Musel bych auto nejprve nechat prověřit karosářem, aby odhadl rozsah opravy. Bojím se, aby to v těch blatnících nebylo rozlezlé až i na samotné lemy blatníku. Takovou opravu bych pak jen tak nerozdýchal. (vyříznutí blatníku, navaření nového, nový celolak v této barvě)

IvanGS píše:Jo kluci, auta jako moje Majda po solidním majiteli se 17 tis. km se shánějí blbě :D

Tj, se 17 tkm to je v podstatě nové auto. V Německu takové nbfl také jsou, jen tomu pochopitelně odpovídá jejich cena.
tohico

Příspěvekod LordJames » 15 kvě 2014, 21:22

Problematicka karoserie vs pocet najetych kilometru? Muze byt auto s 200k,ktere nepoznalo zimu a pak presny opak...auta jsou stare stejne a bude to treba udelat na kazdym. A jsou mazdy s dvakrat tajovym najezdem,nez jaky hledas a motor je furt ok ;-)
ObrázekObrázek
LordJames

Příspěvekod PetrH » 15 kvě 2014, 21:33

Apache píše: :lol: Ani jsem si nevšiml. To "nevypadá špatně" soudíš podle fotek nebo jsi jí viděl? :)

Podle fotek, nebyl jsem se na ni podivat.
PetrH

Obrázky: 1

Příspěvekod tohico » 15 kvě 2014, 21:39

LordJames píše:Problematicka karoserie vs pocet najetych kilometru? Muze byt auto s 200k,ktere nepoznalo zimu a pak presny opak...auta jsou stare stejne a bude to treba udelat na kazdym. A jsou mazdy s dvakrat tajovym najezdem,nez jaky hledas a motor je furt ok ;-)

Pohlížím na to pesimisticky, abych skončil i v horším případě s lepším výsledkem. Tím ale neříkám, že výjimky nejsou. I na takové bych se rád podíval...

Jinak z motorů u mx-5 obavy nemám. Tohle není rx-8, abych tam něco takového řešil :D
tohico

Příspěvekod widar » 15 kvě 2014, 23:04

tohico píše:Jinak z motorů u mx-5 obavy nemám. Tohle není rx-8, abych tam něco takového řešil :D

"Hahaha.... pane Smrtka vy se pořád smějete..."

z mobilu
'98 MX-5 NB, 1.6, 81 kW, Lava orange mica (Mazdaspeed color), Nardi wheel, Bilstein
Obrázek
widar

Obrázky: 8

Příspěvekod IvanGS » 16 kvě 2014, 08:43

No, o spolehlivosti motorů se píše všeobecně, i když nutno brát v úvahu, že se spoustou aut jezdí lidé jako prasata (pozor, rozlišuji sportovní svezení a bezhlavé driftování na kruháčích, krákání v omezovači apod.). Dokonce když jsem kupoval youngtimera, Mercedesa třídy S, 5 metrů dlouhou jachtu na kolech, tak mi k tomu dal majitel sadu kol s pneumatikami na plátno a když jsem pak na Youtube objevil, co s tím dělal, zapochyboval jsem o jeho zdravém rozumu... Koupit MX-5 po skutečně dobrém majiteli není úplně jednoduché. Zhoršují to i nízké ceny, bohužel mám pocit, že mezi majiteli MX-5 je dost lidí vyznávajících krédo "Levně koupit - olítat a vybydlet - prodat". Z tohoto pohledu mi přijde rozumné si připlatit a koupit opravdu pěkné auto ve vyšší cenové hladině, protože taková ti blbečci nemají a tudíž neprodávají :D .
IvanGS

Příspěvekod Vavris » 16 kvě 2014, 09:32

to se týká ale všech zajímavých aut, která klesnou někam ke 100 tisícům...
back in the business 8-)
Vavris

Příspěvekod Mike » 16 kvě 2014, 10:19

Já si nemůžu pomoct, ale dobře postavený auto prostě musí vydržet naprosto hulvátský zacházení. Ne že bych sám takhle se svejma povozama lítal, ale hledání omezovače (proč tam asi je) Nebo lítání bokem...v tom nevidím problém. Jeden můj kamarád měl celicu někdy z '80, několikrát přetočenej tachometr, pořád v omezovači, pořád černý čáry na silnic a nic; fungovalo to. Jinej případ E30 325...cesta do práce, furt bokem, cesta z práce, furt bokem, cesta na nákup furt bokem, na parkovišti nějaký donuty. Žádněj problém. Dobře postavený auto umře na shnilou kastli nebo na omotání kolem stromu, ne kravení :twisted: A zrovna u tý S klády, bych se teda nebál opravdu, ale OPRAVDU vůbec ničeho. Jestli to teda neprovozoval třeba půl roku bez oleje nebo tak něco:))
On je spíš problém ten, že u těch aut kolem s tou magickou hranicí kolem 100k lidí přestávaj řešit takový ty různý detaily v interiéru jako prošoupaný sedačky, poškrábaný lišty a dokud daná věc aspoň slouží, tak ji prostě nevymění. Ramena, silentbloky atd. Takže v těch autech všechno mlátí, vrže a to auto nefunguje jak má. A pak samozřejmě bude problém kombinace lítání bokem s olejem kterej je v motoru pět let a má za sebou 50kkm.
Ad Vavris: Je to tak: Typickej příklad je třeba E36, tu je strašněj problém sehnat v rozumným stavu. Spousta jich je za 20-40k, ale jsou to vybydlený chudáci.
Je tolik krás, že tisíc let nestačí na přehled...
různé motorizované prostředky individuální dopravy od tří do dvěstěosmdesátišesti koní
http://www.legendysilnic.cz
Dovoz zajímavých strojů ze zahraničí, včetně papírování.
Obrázek
Mike

Příspěvekod IvanGS » 16 kvě 2014, 11:28

Mike - to co popisuješ je opravdu hulvátské zacházení a pokud někoho takového potkám, říkám si že na silnici by bez takových volů bylo líp. Ale to sem nepatří. K tomu co píšeš mohu poznamenat, že v tom případě neznám "dobře postavený" auto a to mi je 53 a aut mi prošlo rukama přes 20, včetně sportovních. Některé vydrží 200 tisíc km než chce nové tlumiče, ložiska, díly podvozku atd. atd., jiné si o to řekne mnohem dřív, podle toho, jak se s nimi zachází. Jsem mj. motorkář, mám najeto hodně přes 200 tisíc km, měl jsem bazar a tam je to mnohem zřetelnější - za prvé se to děje při menších km a za druhé tam jsou větší rozdíly mezi běžným a hulvátským ježdění. Stejná motorka může být zralá na generálku motoru po 100 tisících km, jiná je zralá na kovošrot po 30 tisících. Na tom se podílí nejen způsob jízdy, ale i kvalita a pravidelnost servisu. Napsat, že "dobře postavené auto" to musí vydržet je krátkozraké - co je dobře postavené auto? Co musí vydržet? Kolik km musí vydržet? Prostě čím ohleduplněji se k věci chováš, tím je v lepším stavu. A víš co je zajímavé? Proč lidi, co jezdí stylem co popisuješ, to při prodeji obvykle nepřiznají :D ?
IvanGS

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze o čemkoli...