Veet píše:Asi máš pravdu, spojím se s m8rinekem a dojedu se na ní kouknout

Teď jezdím v TDI, (vím, nafta patří do kamen), ale to auto prostě jede pěkně. 0-100 za 8 vteřin dá. Ale taky vím že mx-5 není o tom jezdil rovně

Jináč co se týká turba, tak 1.6 se moc neupravují, nebo se mílím?
Tak asi se moc neupravují, ale určitě se upravit dají.. oproti zátahu 1.9 Tdi to asi bude "bída", ale MX-5 je prostě o celku a o sladění, tu rychlost tam vnímáš úplně jinak, když sedíš tak nízko.. Třeba bratr má taky 1.9 TDI v Boře a to jsi měl vidět, jak se řehtal, když jsem mu půjčil mou MiXu - nechtěl mi ji vrátit..

a to na Boru nedá dopustit.. jasně, blbnuli jsme na mokru a ani jeden nejsme nějací závodníci, takže nám to celkem stačí.. ale ta lehkost řízení, přesnost řazení, hravost podvozku, který je absolutně čitelný a nezákeřný a motor, který se nechá vytočit fakt docela vysoko (a to jsem Hondař) mě fakt dostává kdykoliv s ní vyjedu.. prostě k nezaplacení.. samozřejmě jestli máš dost peněz, kup si 1.8 (slušnou bez rzi koupíš nejmíň za 110-120) nebo ještě lépe Hondu S2000 (ale ta je zase mnohem zákeřnější a dražší na provoz, např. nutnost 98 benzínu, dražší díly, častější výměna gum atd.).. ale prostě jako vstupenka do tohoto světa je 1.6 NB slušnej základ..