Ahoj, ahoj, ahoj, je tu zase Banji se svým reportem.
Byl jsem dneska okouknout tuhle modrou
http://www.abbauto.cz/nabidka-vozu/mazda-mx-5-5-1-6-16v-top-stav.htmlTáákže, je po laku, ale je to docela dobře udělaný. Koroze plechařiny, lemů a prahů minimální spíše žádná. Podvozek klasický flíčky rzi. Je vidět, že v soli nejezdila.
Střecha parádní, slída zašlá. Sedačky jsou OEM potažený kůží (na živo to vypadá líp než na fotkách). Mazda dlouho stojí a je to znát, ale po výměně baterky nastartovala docela ochotně, chvilku zaklepaly hydroštely a pak tichej chod..
Mno, tichej chod.. Hučí předpokládám spojkový ložisko, protože po vyšlápnutí spojky hučení utichlo. V motorovým prostoru jsem si všimnul, že pod posilovačem brzd je zvrásněnej lak, když jsem po tom přejel prstem, tak jsem byl až na plechu, takže asi někde z hlavního válce uchcala brzdovka. Není to sežraný moc, takže by se to dalo jen nalakovat. V nárazníkách je navrtaný rádoby denní svícení, někomu se to líbí, mě teda ne.

Jo a hustokrutotuzingový podsvicení z dob fást end fjůrios. V interiéru se taky někdo vyřádil s modrým sprejem, ale na to auta nejezdí.
Výfuk není Remus, jak by vás mohla zmást koncovka, ale bosal, remus je pouze koncovka. Jo a je to na sníženejch pružinách.
Přejdu k testovací jízdě. Takže hučí spojkový ložisko, spojka sama o sobě je taky už na výměnu, ale neklouže. Celý auto jaksi divně vibruje, nejvíc kolem 50 km/h, při větší rychlosti se vibrace ztrácí, je to cítit i z volantu. Nejspíš to budou vystátý plošky na gumách. Řízení jinak v pohodě, řazení taky, reakce plynu je taková víc gumová oproti NB, nevím jak to maj NAčka, ale motor mi nepřišel nějak extra ochotnej. Brzdovej pedál je divně tvrdej (jakoby to ani nemělo posilovač) a brzdí to zatraceně málo. Přitom desky ani kotouče nevypadaj po smrti. (ten tekoucí hl. brzd. válec??)
V čr je od 2008, od té doby najeto nějakých 7 tis. km. Podle TP je to bylo vytáhnutý z depa vždycky jen přes léto.
Podle normy je ekobakšiš 5 peněz. (v inzerátu to maj blbě).
Moje otázka je, jakou cenu to auto má? Když si vezmu, že bych investoval cenu auta + 5 eko +4 spojku +?? brzdy.
Dík kucí.