MX5 - co je kde na prodej

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: MX5 - co je kde na prodej

Příspěvekod hospodský » 04 dub 2015, 18:53

Ad tažné- v návodu u NC je uvedeno, že se nesmí montovat, osobně bych si tím pádem NC s tažným nekoupil, někdo na to může mít samozřejmě jiný názor.
Ad Německo. Z mojí zkušenosti, a že jsem jich před koupí obvolal docela dost..Pokud člověk nevládne němčinou má u soukromníka většinou smůlu. Anglicky se prostě bavit nebudou. Nehledě na to, že půlka ani telefon nezvedala, nejspíš kvůli českého čísla.. Emaily? Nehrozilo.. Takže jsem do výběru nakonec zařadil i auta z bazarů. Na začátku jsem vyřadil všechny bazary, u kterých bylo napsáno, že mluví turecky a polsky a taky ty, kde se kontaktní osoba jmenovala Hasan. ;) Zaměřil jsem se na Bavorský a i jiné movitější regiony, kde se dá předpokládat, že majitel neměl potřebu na autě šetřit. Nakonec jsem objevil v mnichovském bazaru. Bazarník mladší němec, co řekl do telefenu, to platilo.. Přijel jsem, bazarník auto nakopl, nabídl měřičku laku, napojil na diag. Auto poté sám vyvezl na rampu, abych se podíval zespodu-taky sám od sebe. Pak šel pryč se slovy, že až si to pořádně prohlídnu, mám si přijít pro klíče a projet se na jak dlouho potřebuju. O blbostech jako převozky se nemá cenu bavit, to bylo samozřejmostí.. Až mi bylo blbé si říct o slevu :D .Takhle jsem si vždycky představoval koupi auta z bazaru.
Takže bych to tak nedramatizoval.. Ne každý německý bazar provozuje turek a taky ne každý němec-soukromník bude dobrák od kosti.. ;)
Die Kurvenstar
hospodský

Příspěvekod cafe-racer » 04 dub 2015, 23:04

hospodský píše:Ad tažné- v návodu u NC je uvedeno, že se nesmí montovat, osobně bych si tím pádem NC s tažným nekoupil, někdo na to může mít samozřejmě jiný názor.

Já mám na to názor totožný : nevidím důvod na MX-5 montovat tažné, notabene když je to v návodu zakázané.
NC 2.0 '06 kabriolet
cafe-racer

Obrázky: 1

Příspěvekod PavelS » 05 dub 2015, 09:13

Pochopitelně není dogma co jsem psal s bazaristama a ano, potvrzuju víceméně cos napsal..

V jakým návodu je to zakázané? :-D
Pokud Němec ma na autě tažný, tak je to tažný homologovany na to auto, tudíž schváleny... A za me - hák na miate je prostě legendární, kdyby to v ČR šlo, tak už ho mám..
PavelS

Příspěvekod hospodský » 05 dub 2015, 10:36

V owner's manualu stojí : Do not tow a trailer with this vehicle:
Towing a trailer with this vehicle is dangerous because it has not been designed to
tow a trailer and doing so will affect the drive system which could result in vehicle
damage. Proč to tam píšou snad vědí.. Ale jinak co jsi napsal zní logicky, taky mě to překvapilo, když jsem to poprvé četl.
Die Kurvenstar
hospodský

Příspěvekod LordJames » 05 dub 2015, 11:30

Ja bych taky bral kouli a malej vozik na kola, abych si je obcas odvezl na letiste, nebo na nejaky jezdeni :)
ObrázekObrázek
LordJames

Příspěvekod mita » 06 dub 2015, 16:57

Neznáte někdo tady ten vůz http://www.sportovnivozy.cz/58815-mazda ... alozkaFoto ?
Píše se tam rok výroby 2006, ale minimálně mlhovky vypadají jako po faceliftu.
mita

Příspěvekod m8rinek » 06 dub 2015, 16:58

Několik stránek dopředu se tu o ní psalo...
m8rinek

Příspěvekod mita » 06 dub 2015, 17:03

Díky, přečtu...
mita

Příspěvekod dopr » 06 dub 2015, 22:12

Dohledej si muj sumar. Nedoporucuji ke koupi.
.:. MX-5 NC Expression, 2.0, 118kW/160 HP, L.S.D, 6 gears .:.
:.EX: MX-5 NB, 1.8, 103kW/140 HP, L.S.D, 6 gears, Nardi Torino, Bilstein B8 + Tein S-tech springs:.
Obrázek
dopr

Obrázky: 3

Příspěvekod mita » 07 dub 2015, 17:55

Díky za report, včera jsem ho studoval. No kdyby byla OK tak už je asi dávno pryč. Ta barevná kombinace se mi líbí, bohužel asi nesehnatelná, budu muset vystačit s šedivkou. Nevíte o nějaké problému s tady tou? http://www.mobile.de/cz/zna%C4%8Dka/maz ... 07701.html
je to kousek, za hranicema tak bych se na ni mohl zajet podívat.
mita

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze o čemkoli...