Ad tažné- v návodu u NC je uvedeno, že se nesmí montovat, osobně bych si tím pádem NC s tažným nekoupil, někdo na to může mít samozřejmě jiný názor.
Ad Německo. Z mojí zkušenosti, a že jsem jich před koupí obvolal docela dost..Pokud člověk nevládne němčinou má u soukromníka většinou smůlu. Anglicky se prostě bavit nebudou. Nehledě na to, že půlka ani telefon nezvedala, nejspíš kvůli českého čísla.. Emaily? Nehrozilo.. Takže jsem do výběru nakonec zařadil i auta z bazarů. Na začátku jsem vyřadil všechny bazary, u kterých bylo napsáno, že mluví turecky a polsky a taky ty, kde se kontaktní osoba jmenovala Hasan.
Zaměřil jsem se na Bavorský a i jiné movitější regiony, kde se dá předpokládat, že majitel neměl potřebu na autě šetřit. Nakonec jsem objevil v mnichovském bazaru. Bazarník mladší němec, co řekl do telefenu, to platilo.. Přijel jsem, bazarník auto nakopl, nabídl měřičku laku, napojil na diag. Auto poté sám vyvezl na rampu, abych se podíval zespodu-taky sám od sebe. Pak šel pryč se slovy, že až si to pořádně prohlídnu, mám si přijít pro klíče a projet se na jak dlouho potřebuju. O blbostech jako převozky se nemá cenu bavit, to bylo samozřejmostí.. Až mi bylo blbé si říct o slevu
.Takhle jsem si vždycky představoval koupi auta z bazaru.
Takže bych to tak nedramatizoval.. Ne každý německý bazar provozuje turek a taky ne každý němec-soukromník bude dobrák od kosti..