Konkurence mx 5

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: Konkurence mx 5

Příspěvekod kousmen » 31 srp 2012, 13:27

willy2.0 píše:Nepochopil si mě, vysvětlím znova stručně teda:

Ne, že bych tvoje komentáře někdy četl, ale tenhle jsem načal a čtu, že to bude stručný, pak koukám dál a takovej sloh jsem na diskusním fóru ještě neviděl. :lol: Ne, že bych proti tomu něco měl, jenom musím říct, že je to docela úsměvný. Škoda, že opravdu nepíšeš stručně, protože bych si klidně nějakej názor přečetl. :D
Invisible Ride
kousmen

Obrázky: 1

Příspěvekod MAXsport » 03 zář 2012, 08:55

MAXsportpneu.cz závodní pneumatiky s homologací na silnice
Polyspeed silentbloky pro MX-5 - Group buy polyurethanové silentbloky s různou tvrdostí pro MX-5
michal@maxsportpneu.cz
MAXsport

Příspěvekod Henges » 03 zář 2012, 09:28

kousmen píše:
willy2.0 píše:Nepochopil si mě, vysvětlím znova stručně teda:

Ne, že bych tvoje komentáře někdy četl, ale tenhle jsem načal a čtu, že to bude stručný, pak koukám dál a takovej sloh jsem na diskusním fóru ještě neviděl. :lol: Ne, že bych proti tomu něco měl, jenom musím říct, že je to docela úsměvný. Škoda, že opravdu nepíšeš stručně, protože bych si klidně nějakej názor přečetl. :D

Přesně :-) Taky bych chtěl mít čas psát pořád takové slohovky či chut to po někom číst :P
Henges

Obrázky: 5

Příspěvekod Mike » 05 zář 2012, 12:37

Teda celou debatu o 86 jsem nečetl...ale to asi není podstatný. Svěřim se svoji cestou po výkonech v autech.
Seřazeno orientačně po koních na tunu, vynechávám auta, který v tomhle srovnání nemaj co dělat jako třeba Škoda Rapid nebo Vitara:) Auta, která jsem vlastnil, nebo jsem v nich dost najezdil.
Nissan Primera P11 130hp 1300kg
Honda civic 1,6 125hp 1100kg
MX5 NA 115hp 950kg
BMW 320i 150hp 1350kg
Alfa Romeo 145 2.0 150hp 1200kg
Porsche 924 2,0 125hp 1080kg
Ford Sierra XR4x4 2.8 150hp 1250kg
MX5 NBFL 145hp 1050kg
BMW 540iA 286hp 1650kg
Porsche 944S2 211hp 1250kg
Porsche 944Turbo 220hp 1250kg
Alfa Romeo GTV 220hp 1250kg
Pontiac GTO 400hp 1600kg

A proč to sem cpu? Turbo ještě mám a půjde do světa. Místo něj zpátky 924 nebo BMW E30 318is. A se slzou v oku vzpomínám na kamarádovu Sierru. Každej ten výkon nutně nepotřebuje, aby se bavil. Kor když na bežnejch českejch silnicích se člověk trochu rozjede a už brzdí před nějakou dírou. A ta 86...těším se, až za pár let bude stát jako nová holofobie počítám, že třetí generace...i s těma žalostnejma koňma:) Možná je to tim, že na silnici jsem už ztrestal lecos, kamarády a baby ohromil a teď se chci v autě bavit:) A výkon pro mě cesta není. Ale jak se nedváno řešilo v jiným topicu u nealko piv...sto lidí, sto chutí. Peace!
Je tolik krás, že tisíc let nestačí na přehled...
různé motorizované prostředky individuální dopravy od tří do dvěstěosmdesátišesti koní
http://www.legendysilnic.cz
Dovoz zajímavých strojů ze zahraničí, včetně papírování.
Obrázek
Mike

Příspěvekod car2n » 05 zář 2012, 18:32

chci se zeptat, mozna je to blbost, ale proc je 86ka porad srovnavana s mx5 a ne spis s rx8? nemaj ty auta k sobe bliz (krom wankelu samozrejme)?
car2n

Příspěvekod Mike » 05 zář 2012, 19:08

Srovnání s Miatou taky moc nechápu...a ono konkurenci dneska ani nemá. Nejlblíž mi k tomu (hmotnost, výkon, plnění) sedí cayman. Ale za to chtějí ve stutgartu víc kreditů, daj za to víc koní a lepší interiér...Jinak jinej lehkej sporťák prostě není...
Je tolik krás, že tisíc let nestačí na přehled...
různé motorizované prostředky individuální dopravy od tří do dvěstěosmdesátišesti koní
http://www.legendysilnic.cz
Dovoz zajímavých strojů ze zahraničí, včetně papírování.
Obrázek
Mike

Příspěvekod kousmen » 05 zář 2012, 19:45

Možná mazdě od potencionálních kupců roadsteru pár lidí uteče za toyotou, ale až bude ND, tak třeba budou utíkat zase za mazdou. :D Ale dají se najít i další daleko podstatnější náznaky konkurování o kterých se psalo na několika předchozích stranách celkem důkladně. Já se těm srovnáním vůbec nedivím...
Invisible Ride
kousmen

Obrázky: 1

Příspěvekod Vavris » 05 zář 2012, 22:00

Já to srovnání chápu moc dobře - obě auta jsou primárně joymakery a obě mají / budou mít podobnou cenu...
back in the business 8-)
Vavris

Příspěvekod willy2.0 » 15 zář 2012, 12:19

Tak včera mi volal kamarád, jeden tak ze dvou, třech lidí s kterýma rád o autech fakt pokecám...závodil, hodně testuje, velmi dobrej řidič a aut.nadšenec. Podle něj a ještě slov jeho kamaráda, kterej jezdí umí rovněž velmi dobře s rwd je new Toyota 86 opravdu o ničem... Žalostně málo koní, cituju - Třeba v tajpáru máš pocit že těch 200ps tam je, tady ani náhodou..Celkově to jde velmi špatně do nějakýho extra driftu na suchu proti jiným autům co tam měli , samozřejmě koně...a na rychlý svezení je to taky neučarovalo. Zkrátka je to takový junior autí, ale za nesmysl love..
Tohle mě nepřekvapilo avizoval jsem to tady... ale oni v tom seděli narozdíl ode mě tak to máte z další ruky, ale s čím mě teda docela dostal, tak tím že zvažuje nákup posled.Hyundai RS v 3.8................Ten má nyní po faceliftu přes 340ps (předface okolo 300ps, takže se hodně pochlapili ještě). Jde o velmi zábavný auto a ikdyž houpavý lehce a mušky to má nějaký ..tak furt super a ty mušky se budou nechat dát určitejma věcma vyřešit hlavně, jde o podvozkový věci.

Každopádně ten Hyundai je za stejnou cenu, co ta Toyota.............Cena je velkej ústřel u té 86....Nevěřím, že se to bude prostě nějak extra prodávat. To auto mělo mít min.těch 240ps jak jsem předesílal , pak by dávalo vše smysl najednou, podle mě to tím strašně zkrátka zabili.
To auto by mělo ten úspěch tak jak ted je, možná v roce 2000, ale ne v dnešní době. Když za posled.10let vyjelo spoustu zajímavejch aut a lidi jsou namlsaný zkrátka a vědí co za těch 800tis vše můžou mít.
Hyundai jde hodně nahoru už delší dobu...U mě stoupli fakt na ceně, když uvedli už ten předface Genesise, první sport.rwd zkrátka jejich....Pokud budou pokračovat v tom vývinu dále a oni budou i ohledně sport.aut ...A budou držet ceny co maj, máme tady dalšího adepta, kterýho sakra musíš brát v potaz. Hyundaui má v plánu ted vstoupit opět do WRC také...Což je další věc, která by se mohla velmi příznivě odrazit časem i na jejich sport.autech......věřím, že toho pak využijou, maj neskutečnej potenciál, zatímco jiný automobilky tak trochu usnuli..........Pro mě je za posled.dobu jedinej hrdina v rwd autech a Toyota to není, pro mě ne.
Maximum Atack"
willy2.0

Příspěvekod Henges » 15 zář 2012, 12:56

Jj Hyundai je nářez, máme doma novou ix20 a je to peklo ;) :mrgreen:
Henges

Obrázky: 5

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze o čemkoli...