MX5 - co je kde na prodej

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: MX5 - co je kde na prodej

Příspěvekod spoofan » 02 srp 2016, 15:43

Videl jsem ji osobne...a jedine, co je tam ok je 1.6 motor a strecha. Zbytek je bud zrezly, nebo poskrabany (interier).
Díly na MX-5 NA/NB

I am not into fake things - including boobs and wheels.
1.8 NA BRG + jedna lady + brap
spoofan

Příspěvekod Pavel260 » 02 srp 2016, 15:46

Ta by se mi tuze libila
147koní + jedna lama http://pavelmx-5.rajce.idnes.cz/
Pavel260

Obrázky: 3

Příspěvekod Pavel260 » 02 srp 2016, 17:01

Tak nic, je to prý totální šrot, a ještě že svicarska, takových je v D 3 zadky
147koní + jedna lama http://pavelmx-5.rajce.idnes.cz/
Pavel260

Obrázky: 3

Příspěvekod alf3003 » 02 srp 2016, 20:40

Mazda MX volant.jpg
Našel jsem si kluci jednu,podle všeho zachovalou MX5, ale má jiný volant, než jsem u Miat viděl. Existuje nějaká varianta s tímto čtyřramenným volantem, nebo je to zcela vyloučeno. Mazda je dovezena z D od první majitelky a v ČR je pán také první majitel (druhý celkově).
alf3003

Příspěvekod m8rinek » 02 srp 2016, 20:44

Může být.... Hádám, že je to nevybavený model...
m8rinek

Příspěvekod alf3003 » 02 srp 2016, 21:08

Dak jsem si tu práci a našel identický volant na dvou Miatách z r. 2001, tak to asi bude originál.
alf3003

Příspěvekod phantomond » 03 srp 2016, 07:52

Jj, volant by měl být origo. V Německu se jich vždycky pár najde a skoro vždy u aut s nulovou výbavou, ale viděl jsem i auto s tímhle volantem a klimou, tak netuším, jaký je klíč rozdělení :D
phantomond

Příspěvekod Gali » 03 srp 2016, 16:12

@alf
To je ta z sumperku ze?
Divim se ze neni jeste pryc.. byl jsem se na ni podivat asi v breznu.. maji ji dva starsi brachove, jeden ji koupil druhemu. Stoji zaplachtovana v garazi a muzu rict ze cistci auto jsem fakt nevidel :D.. Ocividne byla jeta malo a jen za pekneho pocasi.. Byl jsem se na ni podivat jen z recese takze zadna rozsahla prohlidka ale tak letmo jsem tam nasel jen mensi puchyre kolem osvetleni SPZ jinak nic. Z projizdky cca 1km muzu rict akorat ze podvozek byl pevnej spojka dobra a motor jel pekne i za studena.
Fakt mi nejde do hlavy ze neni prodana. Mozna je 135k za 1.6 v chabe vybave moc.. nevim.
Gali

Obrázky: 5

Příspěvekod Tommy014 » 03 srp 2016, 16:36

Gali píše:@alf
To je ta z sumperku ze?
Divim se ze neni jeste pryc.. byl jsem se na ni podivat asi v breznu.. maji ji dva starsi brachove, jeden ji koupil druhemu. Stoji zaplachtovana v garazi a muzu rict ze cistci auto jsem fakt nevidel :D.. Ocividne byla jeta malo a jen za pekneho pocasi.. Byl jsem se na ni podivat jen z recese takze zadna rozsahla prohlidka ale tak letmo jsem tam nasel jen mensi puchyre kolem osvetleni SPZ jinak nic. Z projizdky cca 1km muzu rict akorat ze podvozek byl pevnej spojka dobra a motor jel pekne i za studena.
Fakt mi nejde do hlavy ze neni prodana. Mozna je 135k za 1.6 v chabe vybave moc.. nevim.

135 je raketa, za něco podobnýho kamarád teď kupoval NBFL 1.9 silverblue s 80k najeto, moc pěkné auto až na opravdu pár maličkostí. Za tuhle cenu už se pohybuju většinou 1.9.
Tommy014

Obrázky: 2

Příspěvekod alf3003 » 03 srp 2016, 20:26

Gali: Ano je to Miata ze Su od staršího z bratrů, kdy i mladší má Miatu naopak v plné palbě r. 2003.

Přesně jak Gali píše, auto vzhledově v pěkném stavu, krásná červená barva,pro kterou mám slabost. Ale pěkně popořádku. Dnes jsem vyrazil odpoledne z Opavy směr SU podpořen příslibem Rastyho77, že mne bude navigovat, kam se podívat při prohlídce Mazdy MX5. Sraz jsem měl s mladším z bratrů, který má, jak uvádím výš, Miatu v té vínové barvě. Následně jsme jeli přímo do Šumperku a setkali se s jeho starším bráchou, který Miatu prodává. Pánové jsou čiperní, kdy mají Miaty ve věku nad 70 let, ale starší má problém se zády a proto auto prodává. Po otevření garáže jsem už viděl auto doma. Moc pěkný, přikrytý plachtou jak veterán. Oba pánové na mne dělali dojem solidních penzistů. Prověřil jsem si lak měrkou a auto nebylo přelakované, lak je origo, ale kolem lemů už někdo celkem neodborně opravoval korozi, kdy lem na PZ straně je vyhnutý směrem ven, místo aby byl cca kolmo k blatníku. Lem na LZ blatníku je také opravovaný samodoma. Kolem osvětlení SPZ puchýře a u odtokové dírky provedena oprava a místo přelepeno obdélníkovou páskou. Pak jsem zavolal Rastyho77 a ten mne navigoval, kam se podívat a šáhnout.Nosník v motorovém prostoru na pravé straně je docela dost chycený. Když jsem prsty zatlačil, plech křupal a do dlaně mi vypadlo několik plechových šupin. Popsal jsem situaci Rastymu77 a dozvěděl jsem se,že nosník bude zřejmě nutno opravit . Prodávající dle chování neměl o korozi nosníků u Miat ani tušení a evidentně zesmutněl, neboť se domníval, že auto je v absolutně supr stavu na uvedený ročník 2001. Já nemít info od Rastyho77 za což mu děkuji, Miatu bych pravděpodobně koupil, hotovost jsem měl s sebou.
Je vidět, že ani na STK o takové závažné bolesti nic neví, protože v pondělí auto STK prošlo. Za 100 tis.Kč s následnou opravou nosníků a lemů+ lak cca 40 tis.Kč to je přijatelné. Za 135 tis.Kč + oprava a jsem na ceně NC, které se v Táboře prodávalo v pěkném stavu. Závěrem: první dojem leštěnka, co nevyjede když je mokro a jen jaro-podzim. (v D majitelka jezdila zcela jistě celoročně, na Miatě jsou úchyty na HT.
Tolik za mne. Za blbý výlet se na pány nezlobím, neboť o korozi nosníků zcela jistě nevěděli a mladší mne po návratu požádal,ať mu změřím lak a omacám nosník. Lak OK originál, nosník chycený, ale v počátečním stavu oproti Miatě od jeho bratra. Dali jsme si čas na rozmyšlenou a zítra třeba s chladnou hlavou něco nabídnu.
A tak se i stalo. :-)
Naposledy upravil alf3003 dne 04 srp 2016, 23:34, celkově upraveno 1
alf3003

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze o čemkoli...