Volant

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: Volant

Příspěvekod hava » 26 bře 2014, 08:24

Ahoj budu řešit nákup volantu a chtěl bych se vás zeptat na názor. Chci kupovat tohle:
http://www.speedpro.eu/volantovy-volant ... 11255.html
Protože ta cena je proste... Co ale teď nevim jestli vzít odsazenej, nebo plochej. Dřív sem byl rozhodnutej pro odsazenej a už sem to tu jednou řešil. Jenže to osazení bylo předtím 75 a teď mají 95 a to už mi přijde hodně. Takže teď spíš uvažuju nad plochým, kterej bych v případě potřeby podložil. Ale ten odsazenej se mi líbí víc. Neni tu někdo z Prahy kdo ma jednu, z těhlech dvou variant, že bych se za ním stavil a vyzkoušel si to. Auto mám jako daily v Praze, tak nechci aby mi páčky na blinkry a stěrače zmizeli z dosahu a ja to tam musel honit jak řadičku u nějaký starý ameriky (možná to měl i varťas, ale ja sem mladej a moc jsem jich už neviděl :D)
hava

Příspěvekod IvanGS » 26 bře 2014, 10:03

U většiny amerik se tím ovládal třístupňový automat, ale máš pravdu, Wartburgy, Spartaky i jiné škodovky, Trabanty atd., tehdy to byl standard. Omlouvám se za OT, ale k věci - ten volant, bez ohledu na údaj co chceš vědět, bych nekupoval dřív než bych ho viděl naživo. Šuntů, co na fotce vypadaly báječně a ve skutečnosti přišla hrůza a nebo se z toho hrůza po krátké době používání stala jsem kdysi nakoupil tolik, že by naplnily několik popelnic...:-). Kvalitní věc dělají kvalitní materiály co dlouho vydrží, kvalitní zpracování a u volantu i pevnost, resp. bezpečnost (už jsem jich několik viděl prohnutých rukama po intenzivním brždění)...
Nejkrásnější NBFL na světě!
IvanGS

Příspěvekod Zed » 26 bře 2014, 10:04

Mám odsazeno asi o 70mm a je to tak akorát na pohodlny zacházení s blinkrama, ale taky záleží na velikosti ruky a délce prstů.. Osobně bych víc asi nechtěl normálně na silnici, ikdyž by mi nevadilo mít volant ještě blíž :) Ta 90ka i na fotce vypadá jako velkej lavor.
Nejlepší je nastavitelná nába s plochym volantem, pak si to nastavíš dle potřeby.
charged "beauty"
charged beast
Miata simply begs to be driven hard!

MX-5 Cup 2018 - http://mx-5cup.cz/
Zed

Příspěvekod LordJames » 26 bře 2014, 10:15

Taky nezapomínejte na to, že záleží i na tom, jak dlouhá je nába....myslím, že přesně tenhle volant práve i v setu s nábou kupoval birda. Jen už nevím, jaké to bylo odsazení. Nebyl nijak pevný, birda říkal, že ho vymění, ale myslím, že s ním jezdí doteď.
ObrázekObrázek
LordJames

Příspěvekod cavan » 26 bře 2014, 10:16

alebo si nastavis volant podla seba:

http://www.youtube.com/watch?v=SMxB4RpCDzA
EX - (NBFL 1.8 VVT PHOENIX, HT, S2K seats, GV lip, Vmaxx, cooling plate, frame rails)
IN SERVICES - NBFL 1.6 NEVADA powered by LPG

vyroba frame rails, cooling plate (info po SZ)

www.aliiscolores.com
cavan

Příspěvekod Honzik1984 » 26 bře 2014, 10:18

mám tu verzi s nižším odsazením, ale dával jsem ještě podložky, bez podložek blinkry v pohodě, s podložkama a odepínací nábou co mám teď už nedosáhnu, ale dá se s tím žít ;)
volant jako takový se dost rychle ošoupal, ale bál jsem se, že bude měkký. Nakonec překvapil slušnou tuhostí. Za tu cenu mi přijde ok.
Obrázek mx-5 NA 1,8 BRG
Honzik1984

Obrázky: 1

Příspěvekod hava » 26 bře 2014, 11:14

Dík za info. To video je slušný :D
Asi vezmu ten plochej a kdyžtak podložim...
hava

Příspěvekod hava » 11 čer 2014, 10:49

Zdravim kluci. Mám dotaz. Máte nějak vyřešenej klakson s tou nabou Luisi ze speedpra? Zatím mě napadlo, jen jí provrtat a párkrát to tam obtočit kabelem aby se dalo točit volantem.
hava

Příspěvekod Jr. » 11 čer 2014, 12:56

Mě se všechny kabely vešly skrz tu díru (samozřejmě rozpojený a znovu zapojený airbag kontektor), co je náboji. Jen jsem to všechno trochu zabrousil, protože zpracování je strašné - všude ostré hrany apod. Dokonce jsem měl vyřešnej i odpor k airbagu, než jsem to svěřil autoelektrikáři profíkovi. Takže teď blikám :).
Jr.

Obrázky: 2

Příspěvekod cavan » 11 čer 2014, 16:12

Jr. píše:Dokonce jsem měl vyřešnej i odpor k airbagu, než jsem to svěřil autoelektrikáři profíkovi. Takže teď blikám :).

Len pre zaujimavost. aky velky odpor sa tam dava?
EX - (NBFL 1.8 VVT PHOENIX, HT, S2K seats, GV lip, Vmaxx, cooling plate, frame rails)
IN SERVICES - NBFL 1.6 NEVADA powered by LPG

vyroba frame rails, cooling plate (info po SZ)

www.aliiscolores.com
cavan

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze o čemkoli...