od phantomond » 23 bře 2016, 14:13
Souhlasím s tím, že manuální verze by mi přišla mnohem lepší, ale jinak jsem na tom stejně jako Mike. Targa je pro mě nejlepší verze. Kdyby třeba taková Honda CRX měla náhon na zadek jízdní vlastnosti Miaty, byla by to pro mě jasná volba. Navíc jsem obecně zatížený na hondí motory. Kdybych třeba mohl sehnat MR2 za cenu srovnatelnou s mazdičkou, byla by to taky jasná volba. Mám mazdičku moc rád, ale byla to i volba financí, protože MR2 v takovém stavu, v jakém bych si představoval, by mě vyšla na dvojnásobek. No a na dnešním trhu žádné podobné auto není, buď pravověrné kupé, nebo tu byla MX-5 jako roadster. Nějaká varianta jako CRX nebo nedej bůh MR2 tu prostě chyběly. No a právě targa miata by mohla být tím, čím jsem vždycky chtěl aby bylo CRX. Takže pro mě by to mohlo konečně být dostupné auto snů, které si třeba za pár let pořídím. Proto alespoň u mě tolik radosti. Navíc nejsem až takový gůrmán, abych těch pár kg navíc a o pár cm vyšší těžiště poznal, takže bych určitě targu verzi zvolil, protože se mi prostě strašně líbí.
Je ale pravda, že manuální verze targy by se mi líbila mnohem víc. Nejen kvůli úspoře hmotnosti a místa, ale i kvůli jednoduchosti a dlouhověkosti. Oprava tohohle systému bude určitě finančně zajímavá.