Pro to co proudí do interiéru NCéčka bych určitě nepoužil termín fouká/fúka. To budí takové nedobré konotace. Lépe se hodí furtvánek nebo kostrbatěji - permanentní cirkulace vzduchu. A ještě jsem nezažil v našich mírnopásmových podmínkách roční dobu, kdy by to za pomoci topení nebo klimatizace bylo nepříjemné (mám a používám origo clonu). O víkendu jsem jel po dálnici tachometrových 140 a extra jsem se soustředil na tyhle projevy. Ani při této rychlosti to nemá parametry foukání, jen je cítit od turbulencí takové poklepávání po vršku hlavy. Ale s pevnější kšiltkou zmizí i tohle. Super!
ReVolte píše:Akorát v tom plexi se odráží večer světla protijedoucích aut a vypadá to v zrcátku, že tě něco dojíždí zezadu.
Ještě hůř, to vypadá, jakoby mě někdo zezadu předjížděl strašnou rychlostí přímo do toho protijedoucího. Zažil jsem to v Transitu, který měl nákladový prostor oddělený přepážkou s okýnkem. A byl to velký psychoteror!
EDIT: Pardon, ještě jsem si prošel debatu nazpátek a uznávám, že pro někoho to už může být "foukání". V tom případě doporučím síťovanou clonu, která už z principu funguje líp než plexi. Akorát asi odpadá možnost natáhnutí střechy ze sedačky.
Dá se sehnat i u nás, ale draze!
https://auto.bazos.cz/inzerat/90260652/ ... -clona.php