Povinné ručení

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: Povinné ručení

Příspěvekod whisper » 23 kvě 2013, 14:39

Ja mám 25 rokov, žiadnu haváriu ale ani zdokladovaný bezškodový priebeh a za 1.6 platím 86 eur (2300 Kč)... Ak niekto platí dvojnásobok, tak je buď bohatý, alebo blázon, alebo oboje :D
Ponúkam celý sortiment produktov SkidNation so zľavou pre členov - napíšte správu.

Radosť je moje palivo.
whisper

Obrázky: 6

Příspěvekod LordJames » 23 kvě 2013, 19:19

A nebo v jiny republice ;-)
ObrázekObrázek
LordJames

Příspěvekod ZIZU » 23 kvě 2013, 19:26

Ja mam koop, mam all risk a platim 11000 :D
ZIZU

Obrázky: 1

Příspěvekod Miata » 23 kvě 2013, 19:26

Když má člověk plný bonus, jako třeba já, tak zákonou pojistku + připojištění srážky se zvěří na 1.6 mě vyšla na 1963,- Kč jinak ta zvěř byla tuším za 280,- navíc takže čistá zákoná pojistka do 1700,- na celý rok.
MX-5 NA silver 96 1.6 komplet Postert + podvozek BC Racing BR-RS 4/5kg alles in ordnung http://www.lennypromotion.cz
+ daily E61 535D :-)
Miata

Obrázky: 1

Příspěvekod radep » 23 kvě 2013, 20:11

Mám taky All risk pojištění... uniqa za 7k/rok.. :-) 70% sleva přes zaměstnavatele :-) sice přijdu o bonusy, ale byla by škoda to nevyužít :-)
Ale jinak jsem měl pouze povinné pojištění vždycky tak za 4k... bonusy jsem měl xlet, ale vždycky mi pokryly pouze nějaké to zdražení pojistky, takže jsem se dolů nedostal... a levnější jsem nic nemohl najít.
Naposledy upravil radep dne 24 kvě 2013, 09:49, celkově upraveno 1
NB 1.8, 1999, LSD, brdzy: Hawk HP+, EBC UPS, BF307+, Motor: komplet GO (YCP písty, Hastings kroužky)
radep

Příspěvekod whisper » 23 kvě 2013, 21:20

James: ceny poistenia v ČR a SR nie sú až tak rozdielne, aby to spravilo stovky percent... Ak sa dá v ČR poistiť Fabia za 2000 Kč, musí sa dať aj MX-5... Napr. taký Miata to má ešte o štvrtinu lacnejšie, ako ja... Asi nie je sopliak z hlavného mesta (menšie bonusy), ako ja :D
Ponúkam celý sortiment produktov SkidNation so zľavou pre členov - napíšte správu.

Radosť je moje palivo.
whisper

Příspěvekod LordJames » 23 kvě 2013, 21:55

Já obešel několik pojišťoven a nikde sem se pod 6 tisíc nedostal...
ObrázekObrázek
LordJames

Příspěvekod Pavel260 » 24 kvě 2013, 05:52

me az letos udelala pani u koopu cenu po 6000,- po skoro 7mi letech..
mam to jako miata, s tim ze platim teda 1500 za pul roku.. i se zviratkama :)
147koní + jedna lama http://pavelmx-5.rajce.idnes.cz/
Pavel260

Obrázky: 3

Příspěvekod whisper » 25 kvě 2013, 13:11

V poisťovni ani mne nedali žiadnu normálnu cenu. Musíš ísť cez nejakého makléra, ktorí ti vie dať bonusy/zľavy.

Radosť je moje palivo.
whisper

Příspěvekod Jaco » 25 kvě 2013, 17:31

Presne tak, whisper ma pravdu. Cesta vede jenom pres maklere (treba přeze mě :D ), v pojistovne se skoro nikdy tak nizko nedostanes. Navic na ty nizke ceny fakt pozor, jsou pojistovny, ktere si mohou dovolit mit nizko cenu, protoze jejich plneni je potom bud po velkych hadkach nebo nekdy dokonce vubec, v jejich pojistnych podminkach je spousta drobnosti, ktere kdyz nejsou splneny, pojistovna neplni. Proto si muze dovolit tak nizke ceny. SOLIDNI makleri vsak takove pojistovny vetsinou vubec nepojistuji, protoze jim jde o jejich vlastni dlouhodobou povest.

Ale opravdu neni problem stahnout vetsinou (pokud samozrejme lide uz nemaji udelanou velmi dobrou pojistku z duvodu znamosti nebo kratkodobe akce pojistovny) i u obycejneho osobniho auta z rocniho pojistneho castku v radu tisicu korun v porovnani pojistovna/makler. A to nekdy dokonce i u te same pojistovny. Samozrejme porovnavam pojistky se stejnymi podminkami a krytim. A vetsinou cim je auto "exotictejsi" a pojistka drazsi, tim vic se da srazit dolu.

Nekdy se ani neda rict, ze nejaka pojistovna je obecne draha a jina zas obecne levna (za predpokladu stejnych pojistek), protoze jsou pojistovny, ktere pojistuji zvlast vyhodne auta mladym ridicum, ale u starsich uz tak vyhodne nejsou, a naopak jina pojistovna je pro mladeho ridice opravdu draha, ale pro starsiho ma zas jine slevy a bonusy, ktere ji cini pojistovnou vyhodnejsi pro starsi ridice.

Nicmene pojistka, ktera je cloveku nabizena v pojistovne u prepazky, muze byt opravdu vyrazne drazsi nez ta stejna pojistka (i od stejne pojistovny) sjednana u maklere.
nbfl 1.6
eternal fire.
Jaco

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze o čemkoli...