Zákládám neobvyklé téma, určené převážně pro místní rodiče... Vozí někdo z vás v MX 5 dítě? Případně v jakém typu? Jde mi o bezpečnost a jak to děti zvládají...
Chtěl bych v létě Mazdu používat i jako daily car a musím malou (4 roky) vozit cca 10 km do školky. Mám NA a s bezpečností je to na štíru, i když sedačka děcko dost ochrání.
Mám o tom vůbec uvažovat, případně zainvestovat do NB nebo NC kvůli robátku?
Jak míň sobeckýho? právě že se chce s dítkem podělit o radost a jaký auto capartovi udělá větší radost než NAčko? Snad sem nepotkal mrňouse, kterej by mi nezamával
Musím potvrdit, že prckové miatu naprosto žerou. Obzvlášť, když na ně mrkne. A co se týče bezpečnosti, tak dřív byla nulová ve všech autech a stejně je lidí jak... Podle mě je důležitější jak člověk jede, než s čím jede.
Tak...a navíc v našem vozítku jízda přijde rychlejší, než je. Jako děti jsme tátovi sami říkali, ať "tomu dá kotel" takže zase plus - dítě je spokojený a přitom se jede pomalu
Já už skoro jinak než bez dětí nejezdím... obě (holka 4,5 roku, kluk 2,5) se jízdnou náramně baví, rozhodně si to užívaj (hlavně když auto "dělá blbiny" a takový výlet je skvělej program. Jsou v normální sedačce (15-36 kg), akorát mám sundanou hlavovou opěrku, jinak bych tam autosedačku dobře nedostal.