od jessthedog » 29 dub 2014, 19:14
Jinak v soukromých zprávách mám dotaz, jak to přesně vyměnit, tak to hodím sem veřejněji, aby si nikdo nic nepolámal. Asi natočím i (tento týden) video, protože to není poprvé, co to někdo po mně chtěl vyměnit nebo se ptal, jak přesně na to. Je to fakt jednoduché, ale je v tom maličký háček.
Po paměti (možná to bude maličko nepřesné):
1) První povol zespodu tu krytku za volantem (tři šroubky tuším). Mám pocit, že sundávat ji úplně ani nemusíš, je to jenom kvůli snadnějším přístupu.
2) Vem si nějaké malinké (nejlépe plastové) páčidélko, protože teď musíš sundat ten velký plastový kryt přístrojovky. Já používám ze sady na výměnu pneu u jízdního kola, takové ty plastové háčky. Čím užší, tím lepší. Ten kryt drží asi 4 kovové spony a tady je ten trik - vědět, kam ty páčidélka strčit. Musíš to strčit do té mezery mezi plasty jakoby za páčky na blinkry/dálkové na obou stranách. Tlač ten plastový kryt přístrojovky k sobě, dokud to nelupne (neboj se trošku zatlačit, ale šrubovákem to fakt nedělej nebo do toho plastu uděláš rýhy - drží to totiž docela dobře). Udělej to tak na obou stranách, abys uvolnil celý spodek toho krytu.
3) Kryt teď drží už jenom nahoře úplně u předního okna. Sedni si normálně jako řidič, chyť ten kryt nad budíkama nahoře a tahej k sobě. Chce to se zase nebát trošku zatlačit. Dělal jsem to už asi 5x a nikdy jsem nic nezlomil. Nahoře jsou asi tři háčky a jedna vodící plastová kravina.
4) Vydělej ten plastový kryt s plexi ven normálně přes volant.
5) Teď je přímo ten přístrojový panel obnažený. Drží po rozích na čtyrech černých šroubcích. Vem magnetický šroubovák nebo jak ti ten maličký šroubek spadne pod volant za nějaký plast, tak strávíš víc času hledáním toho zmetka než vyměňováním LEDek.
6) Jakmile všechny čtyři odděláš, netahej ten panel moc ven, ať se ti něco nevypojí. Já ho v případě výměny žárovek jenom nahnu k sobě za horní hranu. Takhle tam dostaneš prsty k těm paticím žárovek.
7) Já si pak stoupnu z boku, přes přední sklo se podívám, kde přesně jsou ty patice s žárovkami, co chci měnit. Jsou tam, tuším, menší černé patice (to jsou blinkry apod.), a pak šedé větší a to je právě to podsvícení. Možná se mi teď ty barvy popletly, ale to už zjistíte tak, že pokud jste to nikdy neměnili, tak chcete vytáhnout žárovku s gumovým barevným (červeným) potahem. Konečně pak jenom připomínám samozřejmé, že pokud LEDka nesvítí, tak ji stačí o 180° otočit a svítit bude.
2002 NBFL 1.6 - černá. Potkáme se buď na Slovácku, na západním konci Prahy nebo někde mezi.