Tak taky sem dam nejaky svoje postrehy, ja sem donedavna jezdil s BMW na ty auta nedam, ale chtel jsem neco lehciho a sviznyho, tak sem vybiral mezi mx5, BMW Z3 a Mercedes SLK, no reknu vam ze sem sice baworakovej ale Z3 me docela zklamala, motory 1,6, 1,8, 1,9 jsou na z3 nic moc, kdyz uz tak Mverzi ale to je zrout a neni s nim zadna sranda, podvozkove je bawec vcelku tvrdej ale neni to ono, treba pro me co ma rad tvrdy podvozky, no tak Z3 byla pro me volba c1 az na to ze sem ji projizdel a moc mi nesedla jako moje E36 co sem mel predtim, u Z3 se strasne krouti kastle, je to poznat uz na nerovnostech a nebo kdyz se prejizdi retarder a za dalsi je jejich cena, pak me napadlo Mercedes SLK to je cabrio, sice nemam rad moc Mercedes je to spis o luxus tak si rikam ze to zkusim, tak sem zajel do bazaru na zkusebni jizdu, no motor to melo 2,0 myslim ze 100kw, no zaprve plus byla pevna skladaci strecha, vcelku pekny intrerier v plny palbe a vzhled, no pak prislo trosku zklamani, se zavrenou strechou se nic nevejde do kufru, max nejaka kabelka, dily jsou na to vcellku drahy, i kdyz to me netrapi, sem mechanik, ale prvni co me zarazilo bylo jak se v nem sedi, sice jsem tzv. japonska postava 165cm ale tohle bylo prvni auto kde jsem sedel da se rict jak nekde na spalku, palubka posunuta skoro az na pupek, ruca skrceny, nohy natahnuty, nepohodlny sedacky, spis pro vetsi lidi i kdyz prodejce mel problem se tam nasoukat s cca180 a 100kg , no tak sem to jel projet,takze dojem z toho velice zklamany, auto vcelku plave, podvozek mekej, motor skoro netahne, 2,3 kompresor lepsi ale nic moc, brzdy chciply, no proste cekal jsem od toho hodne ale zadnou zabavu to nemelo, tak sem rekl ze to nechci, tohle auto ma jedinou vyhodu podle me a to ze to ma pevnou skladaci strechu a je to mercedes, takze trosku luxusu, nic vic, nic min, tak sem byl docela zklamanej, tak sem si rikal vemu proste MX5 tak sem mel na vyber ze dvou bud NB 1,6 co mam 98rok a nebo 96 1,8 us verze z teplic co ma Seatik, no po dlouhym rozhodovani sem rekl ze jedu do Plzne, takze prijedu, ma to novou kozenous trechu, motor si vcelku slape ale co me fakt prekvapilo byl docela vykon na 1,6 zrychleni, jak to cloveka hodi do sedacky, podvozkove v originalu super, pekne tvrdy i kdyz mam obednanej vyskove stavitelnej podvozek, no s autem se krasne jezdi, lita do zatacek a ze zatacek pekne v driftu, no proste mX5 me velice potesila takze za muj nazor MX5 nez SLK, sam mam projety dost aut a jediny co vim tak, MX5 skvela volba