Spojka

Re: Spojka

Příspěvekod jarin » 06 říj 2014, 08:28

Super pánové, díky za referenci, to jsem potřeboval vědět.. ;)
Dospěl jsem! Je čas na změnu jménem MX-5..
EX: NB 1.6 '98, red, eibach springs, black HT, stylebar "ala tramvaj"
Aktuálně ulítávám na vzducháči v Citroenu Xantia a výhledově snad bude nějaká pěkná NA :-)
jarin

Obrázky: 3

Příspěvekod Gali » 15 srp 2016, 15:57

Ahoj ve spolek.
Chystam se na NBfl 1.8 menit spojku. Tu mam vybranou. Mam ovsem otazky nez nakoupim dily.
Prosim nekoho kdo uz to ma za sebou aby mi poradil:
1. Jak probiha vymena zadniho gufera kliky?
2. Na volnobeh slysim neco hucet (zda se mi jako lozisko) kdyz vyslapnu spojku hluk zmizi.. usuzuji teda ze to bude nektere lozisko prevodovky. Muze mi nekdo rict jak je narocna vymena lozisek?
3. Je jeste neco co je za vhodno udelat kdyz to bude dole?
Ted jedna trosku mimo tema. Sem tam treba 2x do tydne mi mazda na zlomek sekundy vynecha.. zaroven jsem vypozoroval ze sem tam treba jednou do mesice mazda v nizkych otackach (2k) jede na tri valce a spolecne s tim se rozne vrtulnik.. svice vymenene, KTS mi rekla neznama chyba. Podezrivam tedy zapalovaci civky (mam tam tyhle https://mlparts.cz/autodily/mazda/mx-5- ... tId=506371
Diky za pripadne postrehy.
Gali

Obrázky: 5

Příspěvekod mojžo » 16 srp 2016, 20:53

1. je potrebné samozrejme zmontovať zotrvačník no a potom už iba vymeniť gufero. Ja som to robil tak, že som naskrutkoval priamo do toho starého gufera samoreznú skrutku do sadrokartónu a keď chytila závit, vytiahol som ho kombinačkami. easy. Nové sa dá natlačiť rukou.
2. to bude ložisko vstupného hriadeľa prevodovky (predloha). Robí to snáď každá MX5. Neriešiť, jazdiť. Ak sa to zhoršuje, tak treba riešiť problém so zapaľovaním - keď sú staré sviečky, sviečkové káble alebo končí zapaľovanie, klesne kultúra chodu motora a začne sa to viac ozývať.
3. keď už sa ide robiť spojka, vymenil by som aj to maličké ložisko na zotrvačníku a aj vstupné gufero prevodovky.
mojžo

Předchozí

Zpět na Technika MX-5