Kouř z výfuku

Re: Kouř z výfuku

Příspěvekod OndřejS » 02 čer 2016, 22:54

LordJames píše:Vitej do klubu, taky mi to zralo jak debil, az sem se nasral a motor sel po nekolika pokusech o napravu ven a v aute je nahradni...

No už k tomu nemám daleko..2x repas hlavy a komplet repas spodku a téměř žádná změna, až teda na to, že to přestalo kouřit z výfuku, vyjma toho brzdění motorem..0.5 l na 1000 bych klidně objetoval :D
96 Miata - 1.8l - Black/Tan http://ondrejsedlacik.rajce.idnes.cz/
OndřejS

Příspěvekod whisper » 19 čer 2016, 15:04

Mne to robí tiež, ak brzdím dlhšiu dobu motorom... Ale nejak som to neriešil, keďže brzdiť sa má brzdami a inak mi olej nežere (dolejem menej ako 0,5l na 5000 km).
Ponúkam celý sortiment produktov SkidNation so zľavou pre členov - napíšte správu.

Radosť je moje palivo.
whisper

Obrázky: 6

Příspěvekod AndrewG » 19 čer 2016, 22:16

mne takisto. cez zimu ide do auta motor z NB a keď budu money money tak rovno aj s kovanymi ojnicami a s velkymi piestami...žijeme len raz :lol:
AndrewG

Příspěvekod Cromoly » 02 úno 2017, 22:34

Ahoj, nechci zakládat nový téma tak navážu tady, ač mám trochu jinej poznatek. Teď jsem s mazdou jezdil jak bylo venku -3 až -7 stupňů a chci se zeptat, jestli je normální že i při úplně zahřátým motoru jde pořád bílej kouř z výfuku jako když nastartujete studenej motor. Moje daily auto prostě kouří při studenym motoru, ale jakmile se zahřeje tak už kouř v zrcátku nevidim. V miatě i po úplném zahřátí motoru když stojím na světlech tak vidím bílej kouř. Nebo když vypnu na deset minut motor a pak nastartuju tak taky dost. Při jízdě ani při většim sešplápnutí plynu nic. Je to normální anebo mám něco špatně? Taky jsem si všiml, že mi mizí voda z tý bílý nádržky pro chladicí kapalinu co je po levý straně když stojím před otevřenou kapotou. Jakoby tedy za pravým předním světlem. Už dvakrát jsem dolíval, protože byla nejen pod minimem, ale dokonce tam skoro vůbec nebyla, respektive byla úplně na dně tý bílý nádobky. Měnil jsem ale chladič, tak si říkám, jestli se to ještě nějak neodvzdušňuje. Auto bylo teď u kluků v AutoBeky a žádnej únik nikde nepozorovali. Takže buďto to spolu nesouvisí a kouř je u mazdy normální a jen ještě nemám úplně odvzdušněno, anebo se dostává voda někudy do motoru a výfukem ven a mám problem?
Cromoly

Příspěvekod TeeJay » 02 úno 2017, 23:17

Bílej kouř je pára z kondenzovaný vody ve výfuku, při úplně zahřátým autě (vodě i oleji) to stále může kouřit, pokud tam stále kondenzát k odpařování je. Když se ale všechno odpaří, pak už to kouřit nemá a snad ani nemůže.
Voda z chladiče každopádně mizet nemá...
TeeJay

Obrázky: 0

Příspěvekod Cromoly » 02 úno 2017, 23:22

No toho se prave bojim, ze je to priznak neceho zavaznyho
Cromoly

Příspěvekod gramo » 02 úno 2017, 23:30

Ubývání chladící kapaliny v kombinaci s bílým dýmem z výfuku může být fouklé těsnění pod hlavou, ale nepropadal bych panice. Z výfuku jde pára pořád, protože vzniká spalováním benzínu, v mrazech se jen rychleji sráží, takže je vidět "dým", stejně jako ti jde pára od huby, když vydechuješ. Za jízdy se to jen rozptýlí na delším úseku a rozvíří prouděním vzduchu, tak to není tak vidět. Cirkulací chladící kapaliny se mohl okruh ještě dodatečně odvzdušnit, tak je možné že kapaliny ubylo. Pro sichr bych se podíval na víčka chladiče a oleje, jestli tam není nějaký bordel a hlídal bych tu kapalinu, která by měla přestat mizet.
Spíš bych čekal že je to jenom tím mrazem a dodatečným odvzdušněním po výměně chladiče.
gramo

Příspěvekod Cromoly » 02 úno 2017, 23:43

Takze kdyz prestane mizet tak jsem v cajku? :-) Anebo worst case tesneni pod hlavou by znamenalo co? Generalku motoru?
Cromoly

Příspěvekod Dejvid » 03 úno 2017, 09:31

Cromoly píše:Takze kdyz prestane mizet tak jsem v cajku? :-) Anebo worst case tesneni pod hlavou by znamenalo co? Generalku motoru?

Co obnáší výměna těsnění pod hlavou můžeš kouknout k mýmu autu, zrovna to dávám do kupy ;)
Dejvid

Příspěvekod Cromoly » 03 úno 2017, 11:53

To vypada jako pekne draha sranda kdyz bych to daval nekam do servisu :-(
Cromoly

PředchozíDalší

Zpět na Technika MX-5