MX5 - co je kde na prodej

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: MX5 - co je kde na prodej

Příspěvekod Tomin » 27 úno 2017, 00:39

Ano, jsem na tom stejně. Na jaře si chci dovézt pěkné NC a mám jen tři požadavky (2.0, 6kvalt a plátno). Původně tam byl i čtvrtý (vyhřívání hačadel - lze doinstalovat) a pátý coby nízký nájezd kolem 100tis.km. Zbytečně bych si jím očesal nabídku. Příklad: měli jsme ve firmě passat 2005 2.0tdi. Než se prodal, měl víc jak 390tis.km. Vždy mě udivovalo v jak bezvadným stavu je motor, řízení a chování podvozku. Jistě, interiér byl zdevastovaný (holt služebák), ale funkčně dával lepší pocit jak moje oktávka s 80tis.km. To samý felicia 1.3 s 415tis než ji zkolila rez, jak hbitě reagovala na plyn a nádherně komunikovala řízením. Copak mazda před deseti roky dělala méně kvalitní auta než škodovka v první polovině devadesátých let? Ne-ne, na stav tachometru nehledět, na stav interiéru a zevnějšku rozhodně ano. Z fotek to ale moc nejde, počítám s tím že asi pojedu na západ několikrát no.
NC 2.0 Expression
To není auto, to je ROADSTER, lásko!
Tomin

Příspěvekod tomybandit » 27 úno 2017, 10:49

bmxdave
ked som ja kupoval NC-cko tak som ho planoval nechat si ho navzdy. Preto som vedel ze sa mi ho nexce kazdy tyzden opravovat. Preto som pozeral auta s najazdom mensim ako 50 tisic km. Nakoniec malo iba 29 tisic. Samozrejme ze km neodzrkadluju stav auta, auto sa da znicit aj za 50 tisic km.
Ale rozhodne s autom nad 100-150 tisic musis ratat ze bude treba vymienat hodne vela veci. Mozno budes mat stastie a budu vymenene a o auto sa niekto staral.
Ale mas istotu ze cokolvek co sa tam robilo sa urobilo dobre, neodflaklo sa to?Aky olej sa tam lial. Velke opotrebenie ak nie vymena tlmicov, rozvody, ventily, kotuce, brzdove dosticky, klinovy remen. spojka.Pri aute co ma 60 tisic mam istotu ze vela veci tam je povodnych a v dobrom stave.
Nevraviac o tom ze som sa vozil v NC nasom a v NC co ma 150 tisic a rozdiel pocitis aj keby si bol slepy a skusis len zaradit rychlosti mackat spojku a pod, vysedene, vysuchane sedadla.
Tak isto bude z vacsou pravdepodobnostou auto s vyssim najazdom mat viac kozmetickych vad, hrdzu a pod.
Ale je to iba moj nazor s porovnania nasho NC s inymi.
Ale kazdy je iny. Niekomu nevadi hrdza, odrety blatnik, derave sedadlo, vyheglovana prevodovka a staci mu ten pocit auta bez strechy.
Mne vadi skrkanec v interieri na umelej hmote heh :D
Punk´s Not Dead
tomybandit

Příspěvekod cafe-racer » 27 úno 2017, 10:54

Tomin píše:Ano, jsem na tom stejně. Na jaře si chci dovézt pěkné NC a mám jen tři požadavky (2.0, 6kvalt a plátno). Původně tam byl i čtvrtý (vyhřívání hačadel - lze doinstalovat) a pátý coby nízký nájezd kolem 100tis.km. Zbytečně bych si jím očesal nabídku. Příklad: měli jsme ve firmě passat 2005 2.0tdi. Než se prodal, měl víc jak 390tis.km. Vždy mě udivovalo v jak bezvadným stavu je motor, řízení a chování podvozku. Jistě, interiér byl zdevastovaný (holt služebák), ale funkčně dával lepší pocit jak moje oktávka s 80tis.km. To samý felicia 1.3 s 415tis než ji zkolila rez, jak hbitě reagovala na plyn a nádherně komunikovala řízením. Copak mazda před deseti roky dělala méně kvalitní auta než škodovka v první polovině devadesátých let? Ne-ne, na stav tachometru nehledět, na stav interiéru a zevnějšku rozhodně ano. Z fotek to ale moc nejde, počítám s tím že asi pojedu na západ několikrát no.

Tesat do kamene tato slova. Víc takových kupujících a konečně se ten hon za nízkým stavem km na tachometru změní za snahu o koupi ojetého automobilu v dobrém stavu.
NC 2.0 '06 kabriolet
cafe-racer

Obrázky: 1

Příspěvekod bmxdave » 27 úno 2017, 21:39

tomybandit Vím přesně co myslíš, něco podobného jsem udělal při nákupu současného auta které mám 4 roky a za tu dobu ani jeden problém, všechno pořád funguje perfektně a je v dobrém stavu, jen nevím jestli to má takový význam i u mx5ky, která má ty drahé věci dost odolné,trvanlivé a celkově se na ní prakticky nic moc nekazí.
bmxdave

Příspěvekod Tomin » 01 bře 2017, 16:24

Šmarjápano, zase u nás nejde normálně (přijet, podívat se, projet) koupit auto... :x

https://auto.bazos.cz/inzerat/71914435/ ... ion-18.php
NC 2.0 Expression
To není auto, to je ROADSTER, lásko!
Tomin

Příspěvekod Mikerc » 01 bře 2017, 16:57

Prorože to auto ani nemá, právě se prodává v itálii, v aukci. Takže nemá ani 100% jistotu že jí mít bude,
Mikerc

Příspěvekod buteo » 01 bře 2017, 20:35

No a proč by někdo, kdo si říká LEGENDYSILNIC nemohl prodávat KOČKYVPYTLI?
buteo

Příspěvekod Mikerc » 01 bře 2017, 20:50

Tak ono zas kocky v pytli to taky uplne nejsou, kdo tyhle aukce zna vi ze ty auta odpovidaji 100% popisu, coz kdyz se spravne podchyti smlouvou ze bude odpovidat detailnimu popisu. Tak nevidim problem, nicmene prodavat auto ktery nevim jestli budu mit mi prijde jako debilita. Kdyby to auto nekdo precejen chtel, klidne mu ho vydrazim s trosku transparentnejsim pristupem nez pan.
Mikerc

Příspěvekod bmxdave » 01 bře 2017, 21:08

Tomin píše:Šmarjápano, zase u nás nejde normálně (přijet, podívat se, projet) koupit auto... :x

https://auto.bazos.cz/inzerat/71914435/ ... ion-18.php

Není rozumnější se podívat na tuhle? Už podle fotek sice vypadá že má něco zasebou, ale za prohlídku by to možná stálo.
https://auto.bazos.cz/inzerat/71700413/ ... rdtopu.php
Naposledy upravil bmxdave dne 01 bře 2017, 21:52, celkově upraveno 1
bmxdave

Příspěvekod Mike » 01 bře 2017, 21:44

Přátelé, jak píše Mikerc, to auto není neprověřený...a to že není stopro jistota, že bude je taky pravda. Taky po nikom nechci aby mi platil dopředu za něco co neví jak bude vypadat - pokud bude mít o miatu "Pepa" zájem, koupí se, přiveze, nebude se "Pepovi" líbit, nekoupí, koupí někdo jinej. Ale chci aspoň trochu minimalizovat, dobu, kdy mi bude strašit auto u domu. Proto auta, který mi přijdou zajímavý, takhle občas pověsím dopředu do český inzerce.
Je tolik krás, že tisíc let nestačí na přehled...
různé motorizované prostředky individuální dopravy od tří do dvěstěosmdesátišesti koní
http://www.legendysilnic.cz
Dovoz zajímavých strojů ze zahraničí, včetně papírování.
Obrázek
Mike

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze o čemkoli...