od Andy4 » 14 zář 2017, 23:50
...haha, tak sme sa minuli o jeden deň. Práve som sa vrátil z výletu, ktorý som začal v nedelu prevzatím mojej mx5 od nášho miestneho guru m8 ktorý na aute odmakal necelè 3mesiace. Auto som rovno v pondelok otestoval presunom na Nordschleife, kde som ešte v ten večer odjazdil 3 kolá. V pláne ich bolo viac, ale touristenfahrten boli len v čase 17.30-19.30. a pred piatou hod. Večernou prišla krátka ale výdatná búrka po ktorej už len mrholilo. V pitlane krásne, hore škaredo a naopak. Najrýchleší čas som mal 10.49, ale neustále som niekomu zavadzal a musel uhýbať + miestami mokrá vozovka. Manželka kvoli počasiu odjazdila jazdy so mnou, no zhodnotili sme, že naša mx5 je na ring prislabá a po treťom kole sme nakúpili suveníry a šli večerať. Pred dvoma rokmi som odjazdil 9 kôl ale v sobotu a Swiftom Sport ktorý má o citeľných 30koní viac, iné gumy a predný náhon. Tam som pri dodržaní stopy čas dal po 10min a eštw bola rezerva....
Z nodrschleife sme sa presunili do muzea mazda classic v Augsburgu a potom do Dolomitov na krátky ale intenzìvny výlet po okolotých passoch. Nabehali sme za 4 dni vyše 3300 km, report napisem do vlakna. Foto zatial iba jedno, ostatne dohladam
- Přílohy
-
fully restored NB '98 1.6 LSD