Jaké pneu ....

Re: Jaké pneu ....

Příspěvekod TomTom » 04 úno 2011, 14:01

Dnes dorazili nové pneu, 205/45 R16 Hankook K110 Ventus V12 Evo 87W XL .
Tak jsem na ně zvědavej, jaké budou a co snesou. Přezuji a jak se trochu vylepší počasí, otestuji.
is.jpg
is.jpg (3.37 KiB) Zobrazeno 10759 krát
TomTom

PN550 nejaká zkusenost???

Příspěvekod Frankie Sporty » 27 úno 2011, 21:40

Zdravím, nechci tu otvírat téma jaký pneu či podobně... přivez jsem si mazdu, vybalil jednu pneu a byla to TOYO T1R.. docela potěšen jsem žil v tomhle vědomí do včera, kdy jsem zjistil, že jen 2 jsou T1R a další dvě kola jsou PNEUMANT PN 550.. Jde mi jen o to, jeslti ty pneu nekdo znáte, nějaké zkusenosti.. Myslím si, že jen někdo před prodejem vozidla vyměnil sjetější pár za levné pneu a neřešil to.. Jestli mám připravit na jaro další investici na dve pneu a nebo to s nima odjezdím.. Popřípadě, dávat je na zadek či na předek.. Samozřejmě si je nejdřív sám testnu, ale přeci jenom, jestli budu muset za měsíc vyndat na stůl další prachy do auta, tak je dobrý na to bejt připravenej.. Díky
No matter what you do in live... MAKE IT YOUR OWN!!
Frankie Sporty

Příspěvekod willy2.0 » 07 bře 2011, 14:27

Nemá určitě cenu dávat na MX5 nějaký lepidla"(pokud nejezdíš Miata cup)...Zabíjíš tím zábavu na okrsce, na grip a rychlost to auto stejně není stavěný...Ideální normál guma, nějaký kvalitní Bridge(Potezny, Turanzy), Mishelinky PE2 třeba, Dunlopy, Contiky apod...Můj názor.
Semislicky obecně moc nedoporučuju na okrsky, rychle je sjedeš(mě vydržej 5-8tis.km) pokud víc piluješ...Ekonomicky se nevyplatí. Na kvalitní gumě se nesvezeš o moc hůř a nájezd je klidně o 20tis.km vyšší...Je to logický, nedělám chytráka.
A ještě něco, na té 1.8 bych jel taky 15ctky...Větší ne. Teda pokud v tom není pochopitelně nějaké přeplnování.
Maximum Atack"
willy2.0

Re: PN550 nejaká zkusenost???

Příspěvekod Raduna MX5 » 07 bře 2011, 15:30

Frankie Sporty píše:Zdravím, nechci tu otvírat téma jaký pneu či podobně... přivez jsem si mazdu, vybalil jednu pneu a byla to TOYO T1R.. docela potěšen jsem žil v tomhle vědomí do včera, kdy jsem zjistil, že jen 2 jsou T1R a další dvě kola jsou PNEUMANT PN 550.. Jde mi jen o to, jeslti ty pneu nekdo znáte, nějaké zkusenosti.. Myslím si, že jen někdo před prodejem vozidla vyměnil sjetější pár za levné pneu a neřešil to.. Jestli mám připravit na jaro další investici na dve pneu a nebo to s nima odjezdím.. Popřípadě, dávat je na zadek či na předek.. Samozřejmě si je nejdřív sám testnu, ale přeci jenom, jestli budu muset za měsíc vyndat na stůl další prachy do auta, tak je dobrý na to bejt připravenej.. Díky

Tak čistě "selsky" ...
google:
http://www.testovanipneumatik.com/letni ... index.html
http://www.pneutesty.cz/pneumant/pn-550/

neni nic hroznýho, takže když ti nebude vadit řekněme "nesportovní vzhled", jsou to uplně normální pryže. Takže záleží na vzorku. A protože hnací náprava je vzadu, tak ty s lepším vzorkem dozadu, T1R jsou pod 4mm už na vodě vo hubu...taky stáří pneumatik rozhuje....novější-pružnější zase dozadu...
Řídit MX-5 je nejzábavnější činnost z těch, kdy člověk může zůstat oblečenej ;-)
Raduna MX5
Administrátor

Obrázky: 15

Příspěvekod riderhenry » 07 bře 2011, 16:03

nemaji se davat s lepsim vzorkem vzdycky do predu kvuli aquaplaningu naopak?
1999 10th AE
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
riderhenry

Příspěvekod Raduna MX5 » 07 bře 2011, 16:16

riderhenry píše:nemaji se davat s lepsim vzorkem vzdycky do predu kvuli aquaplaningu naopak?

http://www.zbynekmlcoch.cz/info/auto-mo ... ningu.html

...já ho právě chytil na zadek :cry:
Řídit MX-5 je nejzábavnější činnost z těch, kdy člověk může zůstat oblečenej ;-)
Raduna MX5
Administrátor

Příspěvekod willy2.0 » 07 bře 2011, 16:26

Já bych si teda taky i u zadokolky dal vždy to lepší na předek, nejen kvůli tomuhle, ale taky kvůli brždění, nebo ztrátě adheze předku něchtěný .. u zadohrabu, vím jak třeba u M3 je nepříjemný, když se nechytne předek. A jednak kvůli větší zábavě:-)!
Maximum Atack"
willy2.0

Příspěvekod Raduna MX5 » 07 bře 2011, 16:35

Já nejsem závodník, takže co mám před sebou nějak vidim a třebas uřídim, ale když se mi hne zadek, tak mě to děsí. Takže chci mít krytý záda. Proto mám vzadu vždy to nejlepší. Můj soukromej názor a přístup. Nikomu ho nevnucuju.
Raduna MX5
Administrátor

Příspěvekod riderhenry » 07 bře 2011, 16:55

Tak tady jde spis o to, ktera kola mas spojene s volantem, nez jaky mas nahon. Navic na rovine rozrazi predni kola stojatou vodu, zatimco zadni uz jedou v te "koleji". Nejsem si tim 100% jisty, ale myslim, ze by se fakt mel davat vetsi vzorek na predek obecne. ;)
1999 10th AE
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
riderhenry

Příspěvekod Raduna MX5 » 07 bře 2011, 17:38

Obecně na to jsou různý názory....hezká diskuze na toto téma:
http://garaz.autorevue.cz/viewtopic.php?f=816&t=807725
Záleží, jaké nebezpečí na silnici považuješ za pro tebe nejnebezpečnější.
Proto sem si taky koupil funglovky a hned fšecky 4. Na tom se vážně neoplatí šetřit 8-)
Raduna MX5
Administrátor

PředchozíDalší

Zpět na Kola, pneu a geometrie