To bud v klidu...Kamaráda onehdy naboural jeden rom. Kámoš měl zánovní Golf4 v plný petelici Tdi..xenony..Auto asi 4-5let starý, takže spadalo už nějak do amortizace prostě, byt mělo asi 60tis.km...serviska, vše...vonavka, prostě pro někoho new auto pomalu.
No škoda 90tisíc na autě nakonec...Chudák rozbitý auto, komplikace s tím vid...A to nejlepší nakonec !
Díky amortizaci si musel ještě nakonec sám ze svýho 20tisíc do té opravy zacvakat a borce ve VW-servisu na poslední chvíly honil, aby se oprava nevyšplahala více, aby na to měl ještě.... dokonce si musel něco sehnat z vrakáče.. Protože pojištovna plnila tedy nakonec jen směšných 70tisíc, byt odhad byl přes sto...A se zbytkem ho vyfuckovala...A nepřímo mu poradily, at zbytek tedy vysoudí na tom co ho naboural. No to by nejezdil dlouho ještě....Kde to jsme....
NO COMMENT.
DOKONCE tu AMORTIZACI napadl již nějaký systém na ochranu lidi(nevzpomenu si za boha na název té instituce)...Že je to nefér vůči lidem a bylo to napadnuto u soudu dokonce, ale to je informace přes dva roky stará co jsem tenkrát v té pojištovně dostal, páč mě to zajímalo a jak vidíte...Bude to trvat ještě asi dlouho...Je to strašná sviňárna.
Nejhorší je, že to samozřejmě uplatnujou i u havarijka, to mě přijde úplně úlet. Ale co můžou, tak to dělaj:(
Takže co je Pojištovna-Pojištění? Řeknu vám přesně co nám tehdy řekla jedna školitelka, čtěte pořádně , když si uzavíráte nějakou smlouvu na něco...pořádně. Hlavně podmínky případného plnění....
Ještě jedna perla nakonec, jiného druhu pojištění: Když budete např.cestovat, neváhejte si brát to dražší zdravot.pojištění zpravidla jsou dvě možnosti...Fakt na tom nešetřete, kolikrát je rozdíl pár stovek. Když se vám pak něco stane totiž, můžete mít třeba nárok na převoz domů, nebo vám to zaplatí nákladnou operaci...Ale , když máte tu levnější verzi pojištění...Platí vám třeba jen tři dni v nemocnici a pak jedete na svoje náklady a operaci to neuhradí celou třeba...a v některých Zemích to víte sami, je to strašně drahý.....
............
Jo Pojištovna může pomoct a stejně tak je to někdy jen taková zaplacená ILUZE" že si v bezpečí"...Mám to furt v uších. Dobrá zkušenost tam
Nicméně nemění to nic na tom, že je potřeba to u nás celkově ještě přenastavit....Dělaj si co chtěj!