taky mám zkušenost z NB a malých brzd, a je kupodivu podobná jako Jarkova. Na autě byly, když sem ho kupoval, ale kolik měly najeto nevím (asi moc ne). Ale mě ještě vydržely 15000km a asi 3 trackdays. Brzdný výkon nic moc, ale když se začnou přehřívat, tak postupně ubírají na výkonosti (ne jako YS, kde je propad velmi rychlý)
Ahoj, můžete mi prosím poradit nějaký osvědčený přípravek na zatlačení pístků brzd (event. kde koupit), případně jaké použít mazivo na vodící čepy? Jedná se o NCFL, ale asi to bude všude stejné...
občas je mazivo u destiček. případně sem to kupoval u nás v autoservisu, řek lsem co potřebuju, a dali mi nějaký pytlíček maziva. Ale co to bylo, nevím. A snad to taky bylo správný
Na zatlačení používám samodomo přípavek (něco jako tohle https://www.ahprofi.cz/pripravek-na-roz ... otoucu.htm) prostě kus 1cm pásoviny s dírou a navařenou matkou a dlouhým šroubem. Pásovinu opřu o vnější držák destiček a přes starou destičku zatlačím šroubováním pístek. Kdybys chtěl, můžu vyfotit.
Jen si dávej bacha na zatlačování pístků zadních třmenů, u NA/NB jsou ve třmenech závity kvůli ruční brzdě, u NC to bude nejspíš podobné. Takže žádné zatlačování hrubou silou se nekoná a když koná, tak se můžeš rozloučit s ruční brzdou nebo minimálně jejím štelováním
Zítra mě čeká výměna kotouču a desek u NCčka.Přední píst lze snadno zatlačit,ale vzadu to mám udělat jak? Povolit odvzdušňovák? Myslel jsem,že si vyrobím ten zmiňovanej stahovák...
U většiny aut s kotouči vzadu se zadní pístek zašroubovává dovnitř. U NA/NB se dá lehce tlačit na pístek a štelovacím šroubem ruční brzdy na zadní straně třmenu píst zašroubovávat (4mm imbus schovaný pod 14mm šroubem).
Dik za radu. Nakonec se pistek šroubuje od destičky. Je tam drážka do kríže,takze to chce plochou montpáku. Predni kotouče jsou posichrovany dvěma šroubkama z totálního bláta, snad seženu nový.
Šroubky na kotouč nejsou potřeba, drží je kolové šrouby/štefty a matky a jinak je dobré mít sadu na zatlačování pístků, ať pak děláš Mazdu, Volvo nebo koncern, tak to šetří čas a nervy.