To byl teda roadster víkend! Po krátké dysfunkční periodě opět kypím zdravím, tak bylo záhodno něco udělat s těmi zbývajícími dvěma tisícovkami kilových metrů, které mi ještě zbývají do naplnění kvóty 10k/rok. Proto jsem se v sobotu vypravil na již tradiční podzimní výpravu do hlavního města, které říkám "na burgr do Prahy". Hlavním lákadlem je - nepřekvapivě - samotná cesta přes barevnou Vysočinu a malebnou krajinou podél horního toku Sázavy. Letos ovšem
tuto trasu rozsekalo nespočet uzavírek a objížděk, takže jsem nerad
upravil směr ale nakonec nelitoval. Třeba úsek mezi Chotěboří a Ledeč nad S. je doslova požehnaný. Velkou kaňkou na jinak příjemném dni je incident na zpáteční cestě. V dědině Ostrov nad Oslavou mi další pičus ZASE nedal přednost. Na křižovatce zastavil, rozhlídl a rozjel se mi rovnou před čumák. Jako sedět v ten moment v čemkoli méně obratném a mrštném (a jet něco v protisměru), zazvučel by crashmetal. Už jsem tu o NEVIDITELNOSTI Mazděnky psal, o předloňských třech námrdech. Loni mě provázelo štěstí a byť je to za letošek jen jeden případ, přesto už jsem na hrozivém čísle 4. Znovu opakuju, že v normálním autě se to nestává, z motorky si tohle nepamatuju a v Mazděnce za těch pár kilometrů už (koso)čtverec
Jinak se jelo opravdu krásně. Počasí se vyčasilo, jen od Tišnova až po Ždár byla festovní mlha a místy dokonce mrholilo, takže Mazděnka byla hned v to ráno jak prase. Na půlku října bylo docela teplo, přesto mimo polední čas bylo třeba topit a taky furt laborovat s přepínačem směru ventilace. Když dám polohu ruce-kolena-nohy, tak po chvíli se nohy začnou přehřívat. Přepnutí na ruce-kolena zase značí po chvilce chládek v nohavicích. Chtělo by to vyvážit. Možná ty spodní ofuky něčím přiucpat, aby z nich tolik nevalilo. Něco vymyslím.
- někde za Chotěboří
- Beer & Burger u Čížků - Karlovo náměstí
- farmářské trhy Náplavka