Dovolím si OT ještě...
Jelikož hodně sleduju x let auta, myslím si, že mám docela cenovej přehled tak nějak o všech...Viděl bych cenu min. 79tisíc, ikdyž jsou tam menší investice myslím co si pamatuji...Pokud bych spěchal dal bych 75tisíc+dohoda, takže to nakonec nastavil oka
...Má hodně velkou výhodu a to malej nájezd KM!
Kdybych na to měl čas, dal bych tam 89tis. klidně +dohoda...Bohužel není to rodinný auto, musí si to najít spec.kupce asi jako SportÍk apod...Ale myslím si, že MX5 je ještě zajímavajší koupě, jak některé jiné sportovní auta...Aspoň , když jsem koukal po NB měsíce zpět, říkal jsem si...Je to moc pěkný auto a bude s tím zábava za pěknou 1.6 bych dal ideálně 90tis.-100tis. Nakonec možnost tu moc nebyla a to samý co jsem chtěl jsem si přivezl, včetně dovozu-přihlášení a stk celkem za 90tis...Takže klidně počítám i maličko se ztrátou, až to budu prodávat...Kdybych se letos rozhodl ještě pro 1.8, nebo by byl jinej důvod.
Jestli se některý MX5 prodávají dlouho, už u nás...Tak je to jen tím , že jsou nesmyslně nad reálnou cenou, klidně i 20-30tisíc...Ikdyž by lidi třeba slevily, je tam ten psych.faktor, kdy kupující vidí pro něj nezajímavou věc a ani nezavolá...
Když je tam 1.6 s 200tis.km z roku 02, prodával bych ji max.85-89tis spíš i méně a ne za 111tis...Nebo ta tuning NA modrá... cena max.75tis...apod.apod..
Je mi jasný, že ne každej tam spěchá...Ale inzerují někteří, už dost dlouho i půl roku...A tím si taky ubližujou, protože lidi to čekujou a pak se takovýho auta i bojej.
Je tzv.profláklý... To samý mám v realitách, jak se cena nenastaví reálně, prodává se DLOUHO, bohužel tam je problém ten, že většinou na to lidi pospíchají...Takže vše jim říkám dopředu, reálně jak to je.
Dřív to třeba šlo, zkoušet to"...ale v době internetu ne...
PS: K těm miniautům do kila...Volil bych jednoznačně Getze...Ani Yaris a už vůbec ne Punto. Idálně 2007 poface, v 1.4 nebo 1.6 ta, je to okolo 85tis-kila.
80-100tis.km nešáhneš na podvozek(žádný repase po 20-30tis.km jako u jiných aut), na nic...Navíc je v něm hodně místa!
Hyundai bych v dnešní době upřednostnil před spoustou zažitejch automobilek..Dělal jsem 6-7let auta, vím co píšu. V malejch autech stoprocentně..Ve střední je výběr , už větší...atd.