Sway bars, endlinks, mounts

Sway bars, endlinks, mounts

Příspěvekod kousmen » 04 bře 2011, 13:53

Máte někdo reference třeba i vyčtený z netu na stabilizátory různých výrobců a vše kolem nich? Něco málo jsem vyčetl ale nejsem tak dobrej angličtinář abych všechno přeložil atd. Zatím mám vybráno RB(dopředu tubular). Ale třeba mě přesvědčíte jít do něčeho jinýho. Kosti mám objednaný 949racing.
Teď mě zajímá jestli budu potřebovat i jiný uchycení, protože jsem vyčetl, že sériový je na tvrdší nastavení moc slabý... Jestli jo, tak kde sehnat za rozumnej peníz (nebo radši nechat vyrobit?).
Zajímá mě i všechno okolo kostí a jejich nastavení. Rád se přiučím ale na cizojazyčných fórech mi to moc nejde a vím, že tady pár znalých lidí je...
Invisible Ride
kousmen

Obrázky: 1

Re: Sway bars, endlinks, mounts

Příspěvekod George » 04 bře 2011, 14:36

tohle bych asi přenechal henrymu, akorát by mě zajímaly ty 949 kosti... poslali ti to nebo reagovali nějak na objednávku? co si pamatuju, tak ještě nedávno nebyly k mání, ačkoliv je na webu stále nabízeli
Proud to be a "hater" that defends Authenticity
George
rádce

Obrázky: 4

Příspěvekod kousmen » 04 bře 2011, 14:48

Aby nešly samy objednal jsem zároveň s něma siláče od energy na dif, páč je mám vylítaný. Přišly za necelej měsíc jen siláče a na dotaz kde jsou kosti a kdy je budu mít mi napsali, že začátkem března pošlou... Na jejich stránkách pak napsali, že budou až od dubna.
Tak do té doby než přijdou bych chtěl mít doma i stabilizátory, případně to zesílený uchycení a nabytý vědomosti. :)
Invisible Ride
kousmen

Příspěvekod Ryba » 04 bře 2011, 15:12

Ryba
špion

Příspěvekod kousmen » 04 bře 2011, 20:10

No teď je jenom problém v tom, že nevím spring rates svých pružin protože vůbec netuším co jsou zač. Každopádně se světlou výškou jsem spokojenej a tvrdost je tak akorát na zdejší jámy a starožitný kostkový silnice. Jenom je to moc měkký do zatáček, v těch se ještě pořád celkem naklání a chtěl bych tomu zamezit bez výměny pružin. Proto to jdu řešit přes stabilizátor. Podle těch popisků v tabulkách na to jdu dobře ne? Asi bych potřeboval objasnit trochu víc ty pojmy FCM a Roll stiffness(resp. jenom FCM), protože mi nejde do hlavy ta neúměrnost mezi něma. Myslel jsem, že když se zvýší RS, tak se úměrně tomu zvýší FCM ale není tomu tak, takže abych tomu nerozuměl nějak špatně.
Každopádně díky za bezva odkaz, ještě že si s tím někdo dal tu práci...
Invisible Ride
kousmen

Příspěvekod riderhenry » 05 bře 2011, 04:08

Neni nejjednodussi seriove uchyceni nejak vyztuzit? Myslim, ze se to tak dela nejcasteji, jestli si teda rozumime dobre. Je pravda, ze obzvlast s lepivejsima gumama casto nevydrzi. Ja bych koupil stabilizatory od FlyingMiata, i FCM mi je doporucil. Stejne tak pruziny maji velice dobre, zatimco ty od RacingBeat jsou z tech znamych mozna vubec nejhorsi (jinak nic proti RacingBeat, plno veci od nich se mi hodne libi!). Navic FlyingMiata jsou nastavitelne (maji nekolik pozic uchyceni - RacingBeat ma nastavitelny myslim jen zadni), takze si s tim muzes i vyhrat, aby ti to vyhovovlao, resp. prenastavovat podle potreby. Kdyz uz jsem u tech doporuceni a je tady ta tabulka - Shaikh z FCM tvrdi, ze MX-5 (konretne NB, ale myslim, ze u NA to bude asi stejne) nepotrebuji silnejsi zadni stabilizator, doporucuje klidne i oddelat ten seriovy - bavime se o seriovem vykonu a relativne "civilnimu" uziti, tzn. optimalni nastaveni na sportovni jizdu po okreskach, kde je obcas problem udrzet kontakt kola se silnici, obzvlast pak u nas. No, je to na zvazeni. Ja asi na zkousku koupim oba od FM a uvidim, jak mi to bude nebo nebude vyhovovat. ;)
1999 10th AE
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
riderhenry

Příspěvekod kousmen » 05 bře 2011, 08:32

Já jsem myslel právě že odskakování není zapříčiněný stabilizátorem ale příliš tvrdýma pružinama. To je omyl? Jinak pružiny měnit nechci právě.
Doteď jsem to bral tak, že je potřeba vybrat správný tlumiče s pružinama a když je potřeba tak doladit silnějšíma stabíkama kvůli náklonům v zatáčkách.
Zadní stabík jsem chtěl pořizovat podle situace později, ale zatím jsem šel po tom předním dutým od RB. Je to špatná volba? Ten zadní už bych případně nepořizoval vůbec.
Možnost nastavení je sice vždycky fajn, ale já myslím, že se obejdu i bez té pokud to ovšem bude správně zvolenej stabík.

A jak nejlíp teda to uchycení zesílit?
Invisible Ride
kousmen

Příspěvekod seatik » 05 bře 2011, 11:11

Oboji ma k tomu vliv.Silnejsim stabikem omezis naklony,ale zase zaroven bude auto mene poslusne na nerovnostech.
Mx5 red NA 1.8 16v 96 kw, m-edition prodáno :-(
Subaru BRZ 2.0 WRB MT new
Subaru Forester XT 2.5T 2007
seatik

Příspěvekod riderhenry » 05 bře 2011, 13:36

No ja to nemyslel tak, ze s nejakejma stabilizatorama bude auto odskakovat a s jinejma jeste ne... Jsem opravdu moc velky teoretik, abych ti tohle mohl rict. Za sebe muzu poradit tak max. to, ze co uz jsem rekl. RacingBeat muze byt dobre a fungovat na 100%, ja bych ale volil FlyingMiata, protoze jim duveruju vic, bavime-li se o podvozcich, mam na ne doporuceni od FCM, kteremu duveruju taky, jsou myslim jeste o neco levnejsi a maji sirsi moznost nastaveni (sice rikas, ze radeji vyberes idealni stabilizatory a pak uz je nebudes potrebovat nastavit, ale jak si muzes byt jisty, ze nebudes jeden ze 100, kteremu zrovna dany stabilizator nevyhovuje, nebo ze za dva roky budes auto pouzivat jen jako okruhovku...?).

Myslim, ze uchyceni by slo zesilit jednoduse tak, ze bys navaril "vyztuhu" tak, jak je to treba u tech RacingBeat uchytu, jen bys nekupoval cele nove, ale pouzil stare. Ale mozna je to blbost :) Az nebudu po nocni, tak se ti podivam jeste do knizky, kde tohle popisovali myslim.

tady mas pro porovnani velikosti:

FM 1" front and 0.625" rear
RB 1,125" a 0,625"
1999 10th AE
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
riderhenry

Příspěvekod Ryba » 09 bře 2011, 11:49

A řešil si dopravu z flyingmiata? Kdysi sem ty stabíky http://www.flyinmiata.com/index.php?deptid=&parentid=&stocknumber=13-36500) chtěl kupovat když je měli v akci, ale po tom, co mi napsal, že poštovný vyjde na 8000 sem od toho hodně rychle upustil. Oni totiž nechtěj vůbec posílat jinak než přes UPS a to sou pálky jak svině.

The shipping costs and options to send p/n 13-36500 (94-97 sway bars) to postal code 14200 in the Czech Republic:

UPS Express Saver: $477.95 USD (about 2 business days transit time).
UPS Expedited: $399.40 USD (about 5 business days transit time).

This shipping quote is good thru May 1, 2009.

Jinak bych bral taky flyingmiata, ale takhle to vypadá na RB když maj teď navíc tu pobočku v EU...
Ryba
špion

Další

Zpět na Technika MX-5