Chrastění při zařazené čtyřce

Chrastění při zařazené čtyřce

Příspěvekod Sedrik » 18 čer 2011, 18:12

Ahoj, než to dám do servisu, chtěl jsem se zeptat tady, jestli s tím nemáte někdo zkušenost.

Při zařazené čtyřce se při akceleraci ozývá slabé jakoby kovové chrastění. Dělá to jen na čtverku a je to opravdu špatně slyšet, takže nevím, jestli to jde od motoru, nebo někde zezadu. Bez střechy bych si toho asi ani nevšiml, ale dneska bylo hnusně, tak jsem jel se střechou a slyšet to bylo. Myslel jsem, že by to mohl být diff, ale to by asi bylo slyšet pořád a ne jen na čtverku.

Nějaké nápady?
Lost but not forgotten: MaX NBFL 1.8l LSD Silver Blues
BMW E90 325xi Japanrot
Sedrik

Re: Chrastění při zařazené čtyřce

Příspěvekod Krenstik » 18 čer 2011, 19:52

urcite jen na ctyrku? pri jakych otackach?
Mazda 3 a k tomu nějaký fašista.....
Krenstik

Obrázky: 36

Příspěvekod Sedrik » 18 čer 2011, 20:54

Krenstik píše:urcite jen na ctyrku? pri jakych otackach?

Slyšet je to opravdu jen na čtyřku - na otáčkách nezáleží - je to slyšet vždycky, když přidám plyn. Přišlo mi, že když se motor skoro dusil (přidal jsem plyn na čtyřku při cca 40 km/h v 1500 ot/m) tak to bylo slyšet víc.
BMW E90 325xi Japanrot
Sedrik

Příspěvekod Borgi » 19 čer 2011, 08:24

Může ti chrastit i to protipožární obložení co je kolem výfuku, nebo se utrh kousek katalizátoru a teď chrastí v jednom z tlumičů (můj případ) Jesli ti to dělá jak píšes když se motor jakoby dusí, mohlo by to být ono. Ještě zkus třeba vytočit trojku pustit plyn a nevyřazovat nechat to zbrzdit motorem, jestli chrastíš tak hledej na výfuku resp. vevnitř výfuku ;-)
Borgi

Příspěvekod Sedrik » 19 čer 2011, 09:16

Borgi píše:Může ti chrastit i to protipožární obložení co je kolem výfuku, nebo se utrh kousek katalizátoru a teď chrastí v jednom z tlumičů (můj případ) Jesli ti to dělá jak píšes když se motor jakoby dusí, mohlo by to být ono. Ještě zkus třeba vytočit trojku pustit plyn a nevyřazovat nechat to zbrzdit motorem, jestli chrastíš tak hledej na výfuku resp. vevnitř výfuku ;-)

OK, dneska jedeme zase na WTCC, tak vyzkouším a dám vědět.
BMW E90 325xi Japanrot
Sedrik

Příspěvekod dopr » 19 čer 2011, 14:57

Nebo taky kryt svodu. Konecne jsem zjistil, kde to chrasti mne a je to uhnile spodni uchyceni krytu svodu.
.:. MX-5 NC Expression, 2.0, 118kW/160 HP, L.S.D, 6 gears .:.
:.EX: MX-5 NB, 1.8, 103kW/140 HP, L.S.D, 6 gears, Nardi Torino, Bilstein B8 + Tein S-tech springs:.
Obrázek
dopr

Obrázky: 3

Příspěvekod Sedrik » 19 čer 2011, 17:43

Tak test číslo 2 proběhl - zkoušel jsem vytáčet různé stupně, brzdit motorem na různé stupně a nic. Pořád to chrastí jen když přidám plyn se zařazenou čtverkou. Jinak bez střechy to není slyšet vůbec, se střechou hodne špatně....fakt nevím. Teď jedu pryč, ale jak se vrátím, tak to zkusím trošku prolízt a kdyžtak půjde k "doktorovi" :)
BMW E90 325xi Japanrot
Sedrik

Příspěvekod liborch » 29 čer 2011, 11:53

Sedrik píše:Ahoj, než to dám do servisu, chtěl jsem se zeptat tady, jestli s tím nemáte někdo zkušenost.

Při zařazené čtyřce se při akceleraci ozývá slabé jakoby kovové chrastění. Dělá to jen na čtverku a je to opravdu špatně slyšet, takže nevím, jestli to jde od motoru, nebo někde zezadu. Bez střechy bych si toho asi ani nevšiml, ale dneska bylo hnusně, tak jsem jel se střechou a slyšet to bylo. Myslel jsem, že by to mohl být diff, ale to by asi bylo slyšet pořád a ne jen na čtverku.

Nějaké nápady?

Zdar, mě to dělá něco podobného, co máš model?
Když točím čtyřku, tak motor jakoby se dusil, nepravidelně akceleruje
ostatní kvalty jsou v pohodě
Postertova princezna.
liborch

Příspěvekod Sedrik » 03 črc 2011, 17:36

liborch píše:
Sedrik píše:Ahoj, než to dám do servisu, chtěl jsem se zeptat tady, jestli s tím nemáte někdo zkušenost.

Nějaké nápady?

Zdar, mě to dělá něco podobného, co máš model?
Když točím čtyřku, tak motor jakoby se dusil, nepravidelně akceleruje
ostatní kvalty jsou v pohodě
-

Ahoj,
mám NBfl 1.8. Motor se nedusí - všechno jede jak má, ale občas v tom prostě jemně chrastí. Akorát to dělá jen někdy a dycky jen na čtyřku - ostatní kvalty jedou v pohodě. Fakt nevím.
BMW E90 325xi Japanrot
Sedrik

Příspěvekod Zaplik » 04 črc 2011, 00:15

no mě to teda dělá i na pětku
bez turba dneska jezdí už jen sekačky
Zaplik

Zpět na Technika MX-5