Rada před koupí NB

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: Rada před koupí NB

Příspěvekod radep » 20 črc 2011, 21:19

Tak při nejhorším tě může uklidňovat, že když ti prasknou rozvody, tak se ti nepotká motor :-)
NB 1.8, 1999, LSD, brdzy: Hawk HP+, EBC UPS, BF307+, Motor: komplet GO (YCP písty, Hastings kroužky)
radep

Příspěvekod Andre_fux » 20 črc 2011, 21:22

Tak on to je spešl model (4 season) co měl podpořit prodej toho auta v zimně. Má to vyhřívané sedačky a hardtop. Majitel říkal, že kanálky čistil. co jsem hledal fotky jak to je na jiných, tak to není podle mě na této tak hrozné s tou korozí. Jsou i auta co jsou na tom hůře, ale samozřejmně je to i naopak.
Naposledy upravil Andre_fux dne 20 črc 2011, 21:27, celkově upraveno 1
NB 1.6 (81kW) 11.09.1999 Titanium Gray II
NA 1.6 (66kW) 28.10.1996 Montego Blue Mica
„Nejsme tak bohatí, abychom si mohli kupovat levné věci.“ - Baťa
Organizace hromadných nákupů na IL se slevou Aktuální kolo
Andre_fux

Obrázky: 1

Příspěvekod Andre_fux » 20 črc 2011, 21:26

radep píše:Tak při nejhorším tě může uklidňovat, že když ti prasknou rozvody, tak se ti nepotká motor :-)

Jo to je pravda, ale pak ta raketa za opravu a odtah do servisu. To nebude za pár korun jako je tomu v ČR. Oni v mazdě snad těm němcům psali rozsah mezi 90 až 100 pro výměnu. Protože majitel říkal, že se to má dělat až při 100. A to samé tady má widar, že podle servisky měnili rozvody při 100. Tak fakt nevím. Každopádně doufám, že nebude na autě nějaká skrytá vada a že bude vše v pořádku.
Andre_fux

Příspěvekod widar » 20 črc 2011, 21:44

Andre_fux píše:Takže update: Cena za auto se dohodla na 4900€ což je na Kč cca 120 000 při kurzu 24,5. Což si nemyslím, že je špatná cena. K autu je hard top a zimní pneu. Těsnění na střeše vypadá fakt jako nové. Liťáky na autě nejsou nijak extrémně doničené. Nějaké ty oděrky tam jsou. Celkově se mi auto dost líbí a když to srovnám s těma autama co jste mi posílali, tak se mi ta cena tak hrozná nezdá.

Snad v tam nebudou další závažné problémy...

Jestli chceš srovnání, tak já za tu svou dal před více než měsícem 3950 oiro, bez HT a pouze na zimních s plechama. Byli jsme pro ni až v Kolíně v bazaru specializovaném na prémiové značky (MB, BMW, Audi,...). Střechu mám mírně popraskanou kolem oken v místech kde se střecha při skládání přehýbá.
'98 MX-5 NB, 1.6, 81 kW, Lava orange mica (Mazdaspeed color), Nardi wheel, Bilstein
Obrázek
widar

Obrázky: 8

Příspěvekod Andre_fux » 20 črc 2011, 21:46

widar: Díky moc za srovnání. Řekl bych že cena by tak nějak odpovídala... Mnichov patří k těm dražším místům, kde se dá koupit auto, ale zase kolegové říkali, že jsou v lepším stavu. Tak snad to bude vše OK
Andre_fux

Příspěvekod riderhenry » 20 črc 2011, 22:51

Vinylovou strechu budes mit u NB popraskanou asi uz vzdycky, leda bys narazil ne najekou vonavku, ktera ma nalitano par desitek tisic km a strechu nikdo moc casto nesklapel. Ony ty prasklinky ale taky nicemu nevadi ;) Jeste k te korozi - ja mam zkusenost takovou, ze vse vypadalo dobre, a pak se to najednou prohnilo skrz - hnilo to zevnitr. Ono kanalky muzes mit ciste, spis je problem, kdyz jsou popraskane. A to u auta, provozovaneho v zime, muze byt celkem realne. No a pak mas vodu v prazich a jak jsem psal na zacatku... Jeste k tem rozvodum - jestli se pletu, tak me opravte, ale pokud vim, tak podle servisniho manualu se ma menit po 90 000 km i olej v prevodovce a diferencialu a snad i kontrolovat vule ventylu. Osobne si myslim, ze i tech 90 000 je na ty oleje zbytecne moc...
1999 10th AE
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
riderhenry

Příspěvekod widar » 20 črc 2011, 23:56

No řekl bych, že přes ty praskliny může střecha nasát trochu vody, která pak přes těsnění kape dovnitř. Je to možná přetrženým napínacím lankem, ale když mi při velkém dešti zateklo do auta, tak jsem sice měl vodu v těsnění ( kudy tam natekla nevím), ale taky byla střecha zevnitř zespoda asi 10 cm od těsnění vlhká.
V manuálu píšou, že rozvody se mají dělat při 90 000 km, ale kdo pojede do servisu hned jak mu těch 90k naběhne nebo dokonce dřív? Určitě tam bude nějaká rezerva, ale samozřejmě by se to nemělo přehánět.
O těch olejích v servisním manuálu to píšou (90 000 km), ale v jednom článku o NB jsem četl, že doporučujou měnit olej v převodovce a v diferenciálu každých 40 000 km
'98 MX-5 NB, 1.6, 81 kW, Lava orange mica (Mazdaspeed color), Nardi wheel, Bilstein
Obrázek
widar

Obrázky: 8

Příspěvekod riderhenry » 21 črc 2011, 00:56

Tak u MX-5 bych se o rozvody nijak nestrachoval, prinejhorsim holt bude mit clovek zkazeny den a bude volat odtahovku, spis ty oleje - ja bych to menil treba po 50 000 km. Stejne tak motorovy olej menit po 15 000 neni nejlepsi napad, to radeji koupit levnejsi olej a menit po 10 000... K te strese - zalezi, jak je to popraskane. Ja mam najeto 180 000 km a popraskane to mam jen do tech svu, max. pres ne, vic ne. Voda se mi pres to nedostava, jen se mi na strese v zime objevuje obcas plisen, ale tim trpi snad vetsina kabrioletu, co jsem slysel. Taky sul se pres strechu "prozira" a dela mapy. Voda mi tece jen pres tesneni, ale nemuzu rict s jistotou proc - pravdepodobne je to prasklim napinacim kabelem, ale muze to byt i starim tesneni. Nove jsou bohuzel dost drahe.
1999 10th AE
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
riderhenry

Příspěvekod Johhy » 21 črc 2011, 06:29

Kolik tak stojí nový těsnění kolem oken?
NB, 2000, 1.6 (110HP), BRG
Johhy

Příspěvekod ADix » 21 črc 2011, 09:48

To tesnění pokud není popraskané se nevyplatí kupovat, pac by to teklo ve vetsine pripadu porad...netesnost ma za pricinu strecha ktera se starim smrstuje a oddaluje tesneni od oken... já to vyřešil tím, že sem do těsnění vecpal gumovou hadici, která to roztahuje...na mojí strane to pomohlo ale u spolujezdce to chčije furt xD
...because still in progress...
ADix

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze o čemkoli...