Tak jsem tady
Po ufrnknuté Willyho zelenkavé mazdičce jsem měl na výběr ještě žlutou (zavrženo, zřejmě bouchlá v řetězovce) a modrou. Ta byla asi měsíc na aukru/otomoto, pak se inzerát vypařil, naštěstí ho strýček google našel, tak jsem zavolal, jestli náhodou ještě auto není prodané - nebylo.
Tak jsem si udělal výlet do Litvínova omrknout auto. Majitelé vypadali v pohodě, hodili na inzerát a když by se neprodala, hodili by to do garáže a spz do depozitu. Dostala jí k 18inám jejich dcerka na ježdění do školy a zpět, bohužel i v zimě. Prodávali jí prej proto, že potřebovala normální auto, který uveze víc než jednu kamarádku
K tomu byly zimní kola, nosič na kufr.. Levý předek trochu odrblý, jednou to opřeli o zídku před barákem
Cena celkem rozumná 73 000,-, jen budu muset odrezit víko kufru a LZ práh a nechat ošetřit spodek aby nerezavěl, za rok dva asi bude "tuning výfukového potrubí"
Byla opravovaná střecha, bohužel jsem si až dnes všiml, že se pere těsnící guma vs. okna dveří, takže se skoro vycvakávaj úchyty, přemýšlím si od někoho půjčit HT s úchytama abych zkusil, jestli náhodou není zkřížená karosérie (hlásí se někdo?).
Další, co se mi trochu nezdá (ale nevím, třeba to je normální u 1.6) je "turbo efekt" - při plném sešlápnutí plynu při zařazené 1 či 2 auto chvíli nezrychluje (pod cca 2000 otáček) a pak až vyrazí jak střela. Při pozvolném rozjíždění se se to většinou nestává. Dnes mě ještě zaujalo něco jako cvakání(?) na spodku auta v prostoru za předníma kolama (převodovka?). Tak nevím, snad to není střep před smrtí
Jinak motor maká jak ďábel a první změřená spotřeba i přes půlhodinovou zácpu a občasný provoz ve vyšších otáčkách za 7,24 l (kéž by to s takovouhle spotřebou jezdilo furt).
Lepší fotky zatím nejsou, neb po deštích z toho byla blátivá koule a po umytí zas byla tma..