Boty na řízení

Re: Boty na řízení

Příspěvekod riderhenry » 28 úno 2012, 16:14

Zkus si projist stranky A3 sport nebo neceho podobneho a uvidis, tech bot je dost a kdyz jsem se tehdy dival, tak se dalo v pohode pohybovat kolem 1000. Ja si je ale nemuzu vynachvalit, protoze je opravdu muzu pouzivat celorocne a i kdyz jsem se kuze taky bal (on je asi hlavne problem s umelou kuzi a tou pravou - tyhle jsou ze zviratka :D ), tak musim dat za pravdu pritelkyni, ze se v nich noha nepari nijak vic, nez v tech predchozich, ktere byly platene a uplne tenke, navic s extremne nizkou podrazkou (tzn. staci trocha vody a mas mokro v bote, v zime naprosto nepouzitelne). Je ale pravda, ze nebyt to posledni kus, ktery byl jeste jemne skrably, tak staly snad 3000, nebo tak nejak. A to bych za to nedal :)
1999 10th AE
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
riderhenry

Příspěvekod widar » 28 úno 2012, 16:58

Já se vždycky dívám aby to mělo tyhle symboly.
ecsticker_xs.jpg
ecsticker_xs.jpg (8.72 KiB) Zobrazeno 7829 krát

Ale jak jsem psal je dobré ještě strčit pracku až do špičky jestli tam náhodou není hadra (na pár takových už jsem taky narazil).
Ridere, doufám, že mě teď někdo nebude považovat za tvou přítelkyni :lol: :lol: :lol:
'98 MX-5 NB, 1.6, 81 kW, Lava orange mica (Mazdaspeed color), Nardi wheel, Bilstein
Obrázek
widar

Obrázky: 8

Příspěvekod riderhenry » 28 úno 2012, 17:17

:mrgreen:
1999 10th AE
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
riderhenry

Příspěvekod Tomik » 28 úno 2012, 17:19

To zas nejsem kokos abych nepoznal kůži, ale stejně dík.

Téma jsem zakládal proto, že zhruba vím co chci, ale výběr mi přijde dost malý, nebo špatně hledám.
Spíš jsem to myslel obecně takový přehled kdo v čem jezdí a proč.
Rozhodně to není myšleno jako "prosím poraďte nejlepší ..."
´92 NA, No ESP, No ASR, No ABS -> fun as Fu*k
Tomik

Příspěvekod Andre_fux » 28 úno 2012, 17:24

Pokud jsou boty z pravé kůže, tak je fakt, že se v nich noha tolik nepotí. Důvod, prož zrovna ty boty co používám? Prostý v jiných se tam vlezu jen s obtížemi. :D
NB 1.6 (81kW) 11.09.1999 Titanium Gray II
NA 1.6 (66kW) 28.10.1996 Montego Blue Mica
„Nejsme tak bohatí, abychom si mohli kupovat levné věci.“ - Baťa
Organizace hromadných nákupů na IL se slevou Aktuální kolo
Andre_fux

Obrázky: 1

Příspěvekod Zed » 28 úno 2012, 17:51

V podstatě žádny special botky na řízení nemám a ani mě nikdy nenapadlo přemýšlet u koupi botů nad tím, jestli se mi v nich bude dobře řídit (no dobře, nesmí mít moc tvrdou podrážku, to nenávidím), ale vždycky se mi v nich i dobře řídilo. Stačilo si je trochu rozšlápnout a vše bylo při práci s pedálama v poho. Mám to většinou tak, že v botech ve kterejch se mi dobře chodí, tak se mi dobře i řídí.
V podstatě ani nevím, jakej je rozdíl v řidičskejch botech a co ti "dají", žádny jsem zatím nezkoušel a nepřikládám tomu ani moc velkou váhu..anebo je to fakt taková pecka za kterou se vyplatí utratit celou nádrž a udělá z tebe lepšího řidiče? :)
charged "beauty"
charged beast
Miata simply begs to be driven hard!

MX-5 Cup 2018 - http://mx-5cup.cz/
Zed

Příspěvekod Tomik » 28 úno 2012, 18:07

Zed píše:V podstatě žádny special botky na řízení nemám a ani mě nikdy nenapadlo přemýšlet u koupi botů nad tím, jestli se mi v nich bude dobře řídit (no dobře, nesmí mít moc tvrdou podrážku, to nenávidím), ale vždycky se mi v nich i dobře řídilo. Stačilo si je trochu rozšlápnout a vše bylo při práci s pedálama v poho. Mám to většinou tak, že v botech ve kterejch se mi dobře chodí, tak se mi dobře i řídí.
V podstatě ani nevím, jakej je rozdíl v řidičskejch botech a co ti "dají", žádny jsem zatím nezkoušel a nepřikládám tomu ani moc velkou váhu..anebo je to fakt taková pecka za kterou se vyplatí utratit celou nádrž a udělá z tebe lepšího řidiče? :)

To asi nikdo nečeká, že z něho boty udělají dobrého řidiče.
Otázka (myšlenka) je lehké prodyšné boty s měkkou podrážkou a aby nestály ranec. Zhruba to co jsi psal ty. Mě se momentálně nic takového nedaří najít proto hledám nějakou inspiraci.

Že na botách nezáleží není tak úplně pravda, jednou se mi stalo, že jsem jel ve společenských botách co mají trochu širší podrážku a když jsem kopl do spojky tak jsem přibral i brzdu.
Já si dal čelo o volant a ten za mnou si asi stříkl to textilu. Fakt luxusní zážitek a to jsem ani nejel mazdou, ta má pedály podstatně blíž u sebe.
´92 NA, No ESP, No ASR, No ABS -> fun as Fu*k
Tomik

Příspěvekod Zed » 28 úno 2012, 18:23

To s těma širokejma botama znám, na tohle se musí dávat pozor. Občas musím řídit v pohorkách a to je taky luxus, do miaty bych se v nich ale asi nevlezl :-D

Jinak abych teda přispěl konkrétně, tak tyhle jsou moje hodně oblíbené na řízení, mám je jen v jiné barvě
Obrázek
charged "beauty"
charged beast
Miata simply begs to be driven hard!

MX-5 Cup 2018 - http://mx-5cup.cz/
Zed

Příspěvekod dopr » 29 úno 2012, 00:31

Mival jsem Diesely, ktere meli tenouckou platformu a krasne obepinaly chodidlo. Ty byly asi nejlepsi do auta, ale po 3 letech uz se zacaly rozpadat.
Ted mam tyhle...
Obrázek
.:. MX-5 NC Expression, 2.0, 118kW/160 HP, L.S.D, 6 gears .:.
:.EX: MX-5 NB, 1.8, 103kW/140 HP, L.S.D, 6 gears, Nardi Torino, Bilstein B8 + Tein S-tech springs:.
Obrázek
dopr

Obrázky: 3

Příspěvekod Radek » 29 úno 2012, 04:23

Tak treba Bugatti dela zajimavy.. sice zadny specialky do auta, ale sou lehoucky, noha v tom nesmrdi a hlavne to trochu vypada.. nee jak ty sportovni pumy/adidasky ktery nosi kazdej druhej. Bonus pro lenochy ze se nezavazujou :twisted:
Obrázek
Radek

PředchozíDalší

Zpět na Technika MX-5