Jaké pneu ....

Re: Jaké pneu ....

Příspěvekod willy2.0 » 29 úno 2012, 16:53

Toyo ani zadarmo, teda pokud chceš třeba nedotáčivý auto tak si je kup.. (T1R apod..hroznej shit, až nebezpečný). Leda R888 a jen na ZAV-kopec (gumy jsou rychle prohřátý a nestihnou se na kopci ani přehřát, super volba:-) , či ty R888 šoupnout (když dáš okruh a vyzkoušeno v Mostě konkrétně na zadokolce, předokolce) na zadek --- a na předek si dát slicky, pěkně to pak drží ...a má to spíš tendeci se nechat hezky navést do zatáčky.. a jelikož trpěj na okruhu hlavně hodně předky jak jistě víte (rychlejš se přehřívají) nezkurvíš si ty semislicky zbytečně...Takže na okruh doporučuju jen slicky nějaké jeté, nebo slick dopředu, semislick dozadu.

Na posledních sport.autech co se vyrábí od roku 05 ... se dávaj hlavně gumy: Conti Sport Contact 2 nebo 3 ted, Micheliny Pilot ...Bridge Potenzy..Dunlopy Sport Maxx (měl jsem na Miatě konkrétně, vyzkoušel i na Sti a super!)...a tyhle gumy zkrátka fungujou, sluší se napsat...jsou určtě čitelné" a podržej tě v krizi".

Takže není potřeba něco vymýšlet pořád...Samozřejmě záleží na stylu jezdce, já vyzkoušel hodně gum...Tak nějak jako nej univerzál, kterej uspokojí i nej choutky moje beru Bridge Potenzy, ty Dunlopy, Conti Sport Contact....A třeba Micheliny Pilot nebo Pirelli P zero nero taky slušnej oddíl, kort když je teplo, hodně lepí (ikdyž teda Michelina lepší ještě víc jak Pirelli určitě)...ale tyhle dvě gumy jsou maličko horší na kluzku, vodě...a navíc ty gumy jsou HLAVNĚ zbytečně dražší,platíš značku,třídu hodně.

Třeba to někomu pomůže. Správna guma, je pro mě černý zlato...
Maximum Atack"
willy2.0

Příspěvekod Henges » 29 úno 2012, 17:21

Právě že na TR1 jsem slyšel spíše chválu, případně rozhodně né špatný slovo...
Henges

Obrázky: 5

Příspěvekod riderhenry » 29 úno 2012, 17:51

Docela obsahla diskuze o T1R (mimo jine) je na JDM foru http://www.jdm-meeting.cz/. I kdyz ja s nimi na denni jezdeni problem nemam, tak vetsinovy nazor je spis negativni.
1999 10th AE
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
riderhenry

Příspěvekod Henges » 29 úno 2012, 18:14

riderhenry píše:Docela obsahla diskuze o T1R (mimo jine) je na JDM foru http://www.jdm-meeting.cz/. I kdyz ja s nimi na denni jezdeni problem nemam, tak vetsinovy nazor je spis negativni.

Dřív si je každej chválil, ale je fakt že mi kámoš říkal něco že si vyrabí už jinde a že dřív byly lepší
Henges

Příspěvekod willy2.0 » 29 úno 2012, 19:43

Naposled jsem zmíněné Toya zažil na Cliu Sport....a byl jsem trošku v šoku z těch gum :lol: .... Když jsem pak volal kamarádovi z typer.cz fora, jestli ten shit nejel náhodou někdy taky na nějakým autě, tak mě dal za pravdu hned. A to mě stačilo 5 zatáček...Vylez jsem z toho auta po minutě a řekl jsem známénu (chtěl svézt) nezlob se, ale s tímhle se dnes nesvezem. Na forech se toho píše, ale jestli se chce někdo něco dozvědět o tom jak některé součásti, díly opravdu fungují na autě...tak doporučuju pročíst to kamarádovo forum. Je tam hodně zajímavých témat o gumách, špéře, brzdách apod...toto se jinde nedočtete. Dany jezdil leta jako mitfára v rally, pomohl postavit,už pár soutěžních aut a je to jedinej člověk s kterým můžu občas něco konzultovat a kterého uznávám zkrátka (zasluhuje si obdiv, protože je super, že spoustu jeho poznatků a know how se snaží předat dál.Vám).

Radši stokrát chválím než kritizuju....ale ty gumy jsou opravdu až nebezpečný. Jel jsem úseky okolo baráku", kde jsem předtím řídil x jiných sport klíštat...takže jsem okamžite poznal kde bude problém na autě, ale hned :lol: ... A že je Clio doslova antinedotáčivé auto navíc.. spíš přetáčivé...byla to síla :lol:

PS: já měl třeba Toyo Proxes na svém prvním autě dokonce ( s kterým jsem se učil jezdit svižně...už je to 9let:). A dodnes si pamatuju, že už tehdy to byla třeba na mokru tragedie,taky rychle ubejvali jak to byli žvejkačky... a celkově jsem čuměl, když jsem tenkrát přesedlal na nějaký Bridge pak jak hodně se pak dalo na auto spolehnout najednou. Toyo nebrat...jen R888 pro určitej druh jízdy ale, jak jsem zmínil výše. Já dneska už nemusím ani koukat na čem je auto obutý a pokud je to značka kterou jsem už jel...tak poznám co je obuto...jsou to mnohdy velký rozdíly prostě :lol:

Ještě jsem si vzpoměl,mimo téma, než jsem prodal Miatu a sehnal jiný gumy...Tak jsem ty Dunlopy co sem tam měl dojel na vnitřkách vzadu do drátůůů až lehce...nedoporučuju ihned měnit, na suchu to pak jezdí bokem raz dva a je to fakt prdel:-))...Jak jsem pak nandal nový gumy, bylo auto na suchu k neutržení ,až jsem byl frustrovanej řádně :oops: .. Akorát musí člověk počítat zas s tím, že na mokru se sklouznout pak moc nemůžeš,páč bys to nechyt...Takže...chce to ty koníky nějakýýý na to sucho sakra, proč to nevyjelo s 200ps...bych už nevymejšlel M3, Zetka apod..
Maximum Atack"
willy2.0

Příspěvekod kousmen » 29 úno 2012, 20:34

Tak se nemůžu dohledat té váhy kol, takže regal racery asi nezvážíme. Leda, že by někdo někde našel váhu OZ Turbo 15x6,5...
Invisible Ride
kousmen

Obrázky: 1

Příspěvekod Henges » 29 úno 2012, 20:35

No měli je dva kamoši a byli spokojení a to jeden neuměl jezdit jinak než kudlu co se to zahřálo. Řeším jestli právě koupit něco "měkčího" a nebo jít do horší gumy protože mám dost ačka a rychle se mi sjíždí hrany. Jinak okruh neřeším a rychlou jízdu si rád dopřeju, ale nic na krev, v kabriu se až tak necítím :mrgreen:
Henges

Příspěvekod ADix » 29 úno 2012, 23:29

Dneska sem regaly obědnal cena 1180 + dám fakturu kámošovi na firmu a vrátí mi DPH :-P až dorazí, tak je zvážím...
...because still in progress...
ADix

Příspěvekod dopr » 29 úno 2012, 23:55

Odjel jsem 2 sady T1-R na MX-5tce (23-25 000km na sadu) a za ty penize (v rozmeru 195/50 R15 okolo 1100 Kc) jsou vice nez dobre. Jo, na mokru zadna slava, ale jinak hodne fajn pneu. Ted mam Dunlop SP sport fastresponse a nedrzi ani zdaleka tak dobre. Navic jsem u nich tak 2 mesice laboroval, nez jsem nasel spravny tlak, abych nemel preposilovane rizeni.
Oproti zminenym Dunlop Maxx vychazeji Toya v rozmeru 215/45 R16 o 600 Kc levneji/kus.
.:. MX-5 NC Expression, 2.0, 118kW/160 HP, L.S.D, 6 gears .:.
:.EX: MX-5 NB, 1.8, 103kW/140 HP, L.S.D, 6 gears, Nardi Torino, Bilstein B8 + Tein S-tech springs:.
Obrázek
dopr

Obrázky: 3

Příspěvekod willy2.0 » 01 bře 2012, 02:37

No já jen dodám...vyplatí si něco málo připlatit. ... Nová guma za 1100kč, už ta cena hovoří totiž za vše.

Konkretizuj prosím, jak sis hrál s tlakem, abys neměl přeposil.řízení...asi jsem lopata totiž...ale nikdy se mi tohle nestalo u žádnýho auta, neřešil jsem to, prostě jsem nahustil jak bylo potřeba (je to zpravidla uvedené na autě)---- max když jsou rozdíly v teplotách venku (příliš chladno , nebo horko), tak si tlak hlídám, přizpůsobím lehce...A na okruhu pak, to má samozřejmě taky své pravidla, kort když použiješ slick tedy...

.............Leda by to člověk přehustil o 2-3 atmosféry, abys cítil přeposil.volant, tak co to píšeš, tak nešikovnej přeci nejsi.

jestli hledáš tolik citu v autě, jak to popisuješ jakoby.........Tak taky NENAJEDEŠ na gumě 20-25tis.km(protože sem tam hobluješ,využíváš asi potenciál auta), ale najedeš na gumě okolo 10-15tis.km-zadek,předek... (což je můj případ, konkrétně u MX5 --- jinak, semislick mě vydržel na okrsce asi 6tis.km...každopádně to byli ostřejší km, ale i tak ubývá semislick prostě nehorázně rychle, proto ho i na okrsky obecně nedoporučuji, nemá to vejšku,kort na mokru kolikrát)..Základ je se naučit s normál dobrou sport.gumou, což řada lidí prostě ani neumí a vymejšlí nějaké pseudo sport.gumy a to je to co tady řešíme...

A ty Toya,cos ZMÍNIL...ty jdou navíc pryč rychleji ještě, než třeba Bridge, Dunlopy...který jsem zminoval výše (nedejbože když je větší teplo)...
Takže ten tvůj uvedený nájezd by musel být prostě v tempu jakým jezdí moje máma. A v tom případě nechápu proč si v souvislosti s Dunlopama vymýšlel vůbec nějaký laborování s tlakem tedy...Zkrátka jen další fáma, nemám proč vůbec věřit tomu cos napsal (máš v tom rozpory)...Jen si chtěl asi obhájit to svoje (neber si to osobně)...

Vše jsem ke gumám co jsem chtěl pověděl, je to jak to píšu, nejsou to jen moje zkušenosti...je to prostě vyzkoušené.
Kdo to s ježděním myslí trochu vážně, nebo se jen občas sveze prostě...tak si koupí kvalitní gumu...Kdo jezdí po výletech, kochačku jen, at si koupí třeba ty Toya........
Maximum Atack"
willy2.0

PředchozíDalší

Zpět na Kola, pneu a geometrie