ak mozem svojou troskou prispiet...
od stvrtka do dneska som jazdil na svojej miate (komplet polyuretan, XYZ, seriova geo pri znizeni asi 9cm) niekolko gum extremnym stylom na limite... v roznych kombinaciach predok-zadok - len sucho, vsetko 195/50/15 okrem RE010, samozrejme jazdil som po normalnych cestach takze prehriatie nehrozi a tym padom toto sudit neviem...zoradil by som ich nasledovne (hluk a vydrz neriesim):
1. toyo R888 - relativne rychle zohriate, drzia jak fras, nie som zastanca lietania zadku, takze mi viac vyhovuju tam... ked boli v predu, dost som sa s autom na ceste s vyjetymi kolajami narobil - extremne tvrde bocnice tahaju za volant, najlepsie bocne vedenie - na kvalitnej ceste u mna dost dolezite
2. bridgestone RE010 (195/55/15, vcelku stare pneu
- tiez ich treba zohriat, velmi porovnatelne s R888, trosku horsie bocne vedenie - pripisujem to ale vyssej bocnici
3. goodyear eagle F1 gsd 3 - dobry grip od studena, vynikajuce bocne vedenie, dobre na brzdach, zjazdil som na byvalom civicu jednu celu sadu, najlepsie seriovky co som kedy na aute mal, neskutocne na mokrom povrchu
3. dunlop sp sport 01 - za studena nic moc, po zohriati skoro ako GSD3, nieco im ale chyba, takisto som kedysi zjazdil celu sadu na civicu, moze byt, ale len na sucho, na brzdach idu na lahkej mxke skor do smyku
4. regal racer na ktore sa tu viacery dopytujete, kupil som 2 nove minuly tyzden - a uz nekupim, rozmyslam ze ich predam, maju mozno 70km... principialne dobre na normalne civilne jazdenie, paradne vyzeraju, fakt paradne...su tiche, sli vyvazit najlepsie zo vsetkych vyssie uvedenych...testoval som ich v kombinacii s r888...ked som mal regaly vzadu, stale som mal pocit ze zadok za mnou len tak vlaje, sravil som v 120 lavy - pravy a zadok bol taky blatovy, necitil som cestu pod zadkom, pri brzdeni v zakrute ma isiel zadok predbehnut... vpredu zasa spomalena reakcia na volant, gumenne riadenie, pri ostrejsom zatoceni sa hrnul predok von po hranach pneu... pocitovo ako moj accord 3.0V6 s 800kg na prednej naprave a na zimnych gumach
samozrejme, necakal som ze budu sekundovat toyam, ale popravde, radsej skusim na miatu kupit nieco ine... ale na accorda by som si ich namiesto sucasnych RE050A na normalne jazdenie asi kupil
(btw, na RE050A - 205/55/16 mam asi 20 tis a neviem ci vydrzia tuto sezonu - inak paradna guma)
no a teraz radte co kupit... stale rozmyslam nad dvomi sadami kolies, ale nakoniec, aj ked s majdou jazdim denne, urobim tak 1000km mesacne, takze 2 sady su asi zbytocne, kedze aj tu na denne jazdenie by som potreboval nejaku velmi slusnu pretoze kludne s nou jazdit neviem... takze by som asi chcel dalsie 2 pneu k tym R888 ale nechcem tie kvoli slabej vydrzi, pokukavam po R1R, budu ok? alebo co tie federal RSR, prip. mate niekto skusenost s tymto?
http://www.toyopneu.cz/detail/pneumatik ... 50r15.html