Jaké pneu ....

Re: Jaké pneu ....

Příspěvekod seatik » 27 bře 2012, 16:25

Kladna je :-) protoze ta guma byla krasne citelna a citil sem ,co to auto dela. Pak sem sel do extremu,kdy sem vedel,ze sem za limitem..ale i tak sem si to chtel vyzkouset,kdyz se to prezene a zda s tim jde jeste neco udelat.Kde jinde nez v Moste na okruhu a na mokru? Z kazde teto situace si clovek vezme hodne..aspon u me to tak je.. a to ze ten za mnou se drzel hodne dobre a neujelo mu to? Vse dano u me tezkym predkem a kratkym rozvorem
Mx5 red NA 1.8 16v 96 kw, m-edition prodáno :-(
Subaru BRZ 2.0 WRB MT new
Subaru Forester XT 2.5T 2007
seatik

Obrázky: 1

Příspěvekod Frankie Sporty » 27 bře 2012, 20:20

[quote="Vavris"]Frankie: Zkus Federaly RS-R. Odevšad na ně slyším jen chválu. Jinak Hankook R-S2, které jsem nazul se zatím taky jeví moc dobře, akorát to jště nemám ověřeno na žádné pořádné akci.[/quot]

díky za tip, hledám sice něco sportovního, ale ty Federaly na dayli už bude škoda. Chtěl bych na těch pneu ujet třeba dvě sezony aspoň, možná letní dovču po Evropě a tak potřebuju aby něco vydrželi cca 15-20tis. km.. Popřípadě se párkrát svízt někde na okruhu v rámci amatercupu nebo miata cupu, tak aby to na trati podrželo, ale to jsou vyjímky. Většina využití MX5 je klidná jízda směr práce/škola po okraji Prahy a sem tam delší výlet po okreskách.. Rád na to občas šlápnu, takže zase nějaký grip je potřeba, ale uplně závodnický ambice nemám..

a jestě jeden OT : minulou sezonu jsem ojel dost hranu u nejakych shit pneu na predni naprave.. tedkon jsem dopredu dal T1R a ikdyž už to byla jetá guma, stejně jsem v mostě ojel hranu poměrně solidně.. Přitom jsem tam jel "klídeček", netlačil na to a brzdil před zatáčkou s velkou rezervou.. Už si nevím moc rady, jak se tomu vyhnout.. V některých zatáčkách to lehce dává najevo, že se to hrne přes přední vnější kolo do nedotáčivosti, ale přitom se dá pořád přidávat, aniž by to ztratilo stopu a vynášelo mě to.. Zkouším to např. při nájezdech a výjezdech z okruhu tady u nás, kde je dost místa na reakci.. V konkretni zatáčce se to při 75km/h začne pomalu hrnout, ale třeba 85km/h a pořád to jede stopu a když ještě přidám rajd , tak i přes to se předek víc cpe do vnitřku zatáčky, ikdyž už to pak jede přes bočnici.. Nějak nevím co kde je špatně :( Teda vím kde bude problém :lol: :lol: ale rád bych se dozvěděl, jak se toho vyvarovat a zároveň nejezdit jak šneček..
No matter what you do in live... MAKE IT YOUR OWN!!
Frankie Sporty

Příspěvekod jardaj. » 27 bře 2012, 21:00

PavelS: předpokládám že máme stejný Michelin Pilot Preceda 205/45/17. Nechci je hodnotit protože jsou na ní ještě originály a na jiných jsem na Mazdě nejel, ale myslím že firma vybrala nějaký kompromis. Jinak kamarád měl na Mitsubichi Evo VI 235/40/17 a dal je rychle dolů protože na mokru klouzaly jako blázen a dal tam zpět 205. Široký pneu jsou sice hezký ale má to i svoje ale. J.
jardaj.

Příspěvekod riderhenry » 28 bře 2012, 00:36

Frankie Sporty: Hadal bych, ze za to muzou jednak hodne mekke bocnice T1-R + taky asi seriova geometrie :?: 15 000 by mozna mohly vydrzet i ty Hankooky, RS-R nevim - na okruhu mizely hodne rychle, ale to je i o zpusobu jezdeni. Zase u "mene lepivych" gum pak muze byt problem, ze se na okruhu budes trapit, nemluve o tom, ze je tam muzes nechat. Ale nemam moc zkusenosti na to, abych ti v tomhle mohl konkretne poradit, Hankooky mam taky zcerstva a i kdyz drzi paradne, tak vydrz je velka neznama.
1999 10th AE
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
riderhenry

Příspěvekod Miata » 02 dub 2012, 18:08

Tak já před týdnem obul na své daily car všechny 4 nové Bridgeston Potenza RE050 215/45/17 a mohu říct, že za svých 13 let co mám řidičák jsem nikdy nic lepšího na autě neměl :o :o :o Tam kde před tím Continentaly Sport contact 2 byly totálně nedotáčivé a žvýkaly se, tak je najednou neutrální charakter a drží stopu nádherně. Opravdu si teď po 4 letech i trochu užívám při řízení daily MPV, přesnost a hlavně jistota je až neuvěřitelná. Prostě gumy z toho udělaly jiné auto!!!!

Jsem zvědav kolik na ně najedu... :?:

PS: a dám je i na mazdu
MX-5 NA silver 96 1.6 komplet Postert + podvozek BC Racing BR-RS 4/5kg alles in ordnung http://www.lennypromotion.cz
+ daily E61 535D :-)
Miata

Příspěvekod dopr » 02 dub 2012, 18:29

Bridge vydrzi docela dost. Myslim, ze budes spokojeny ;)
.:. MX-5 NC Expression, 2.0, 118kW/160 HP, L.S.D, 6 gears .:.
:.EX: MX-5 NB, 1.8, 103kW/140 HP, L.S.D, 6 gears, Nardi Torino, Bilstein B8 + Tein S-tech springs:.
Obrázek
dopr

Obrázky: 3

Příspěvekod pajo106 » 09 dub 2012, 21:58

ak mozem svojou troskou prispiet...
od stvrtka do dneska som jazdil na svojej miate (komplet polyuretan, XYZ, seriova geo pri znizeni asi 9cm) niekolko gum extremnym stylom na limite... v roznych kombinaciach predok-zadok - len sucho, vsetko 195/50/15 okrem RE010, samozrejme jazdil som po normalnych cestach takze prehriatie nehrozi a tym padom toto sudit neviem...zoradil by som ich nasledovne (hluk a vydrz neriesim):
1. toyo R888 - relativne rychle zohriate, drzia jak fras, nie som zastanca lietania zadku, takze mi viac vyhovuju tam... ked boli v predu, dost som sa s autom na ceste s vyjetymi kolajami narobil - extremne tvrde bocnice tahaju za volant, najlepsie bocne vedenie - na kvalitnej ceste u mna dost dolezite
2. bridgestone RE010 (195/55/15, vcelku stare pneu :) - tiez ich treba zohriat, velmi porovnatelne s R888, trosku horsie bocne vedenie - pripisujem to ale vyssej bocnici
3. goodyear eagle F1 gsd 3 - dobry grip od studena, vynikajuce bocne vedenie, dobre na brzdach, zjazdil som na byvalom civicu jednu celu sadu, najlepsie seriovky co som kedy na aute mal, neskutocne na mokrom povrchu
3. dunlop sp sport 01 - za studena nic moc, po zohriati skoro ako GSD3, nieco im ale chyba, takisto som kedysi zjazdil celu sadu na civicu, moze byt, ale len na sucho, na brzdach idu na lahkej mxke skor do smyku
4. regal racer na ktore sa tu viacery dopytujete, kupil som 2 nove minuly tyzden - a uz nekupim, rozmyslam ze ich predam, maju mozno 70km... principialne dobre na normalne civilne jazdenie, paradne vyzeraju, fakt paradne...su tiche, sli vyvazit najlepsie zo vsetkych vyssie uvedenych...testoval som ich v kombinacii s r888...ked som mal regaly vzadu, stale som mal pocit ze zadok za mnou len tak vlaje, sravil som v 120 lavy - pravy a zadok bol taky blatovy, necitil som cestu pod zadkom, pri brzdeni v zakrute ma isiel zadok predbehnut... vpredu zasa spomalena reakcia na volant, gumenne riadenie, pri ostrejsom zatoceni sa hrnul predok von po hranach pneu... pocitovo ako moj accord 3.0V6 s 800kg na prednej naprave a na zimnych gumach :) samozrejme, necakal som ze budu sekundovat toyam, ale popravde, radsej skusim na miatu kupit nieco ine... ale na accorda by som si ich namiesto sucasnych RE050A na normalne jazdenie asi kupil :) (btw, na RE050A - 205/55/16 mam asi 20 tis a neviem ci vydrzia tuto sezonu - inak paradna guma)

no a teraz radte co kupit... stale rozmyslam nad dvomi sadami kolies, ale nakoniec, aj ked s majdou jazdim denne, urobim tak 1000km mesacne, takze 2 sady su asi zbytocne, kedze aj tu na denne jazdenie by som potreboval nejaku velmi slusnu pretoze kludne s nou jazdit neviem... takze by som asi chcel dalsie 2 pneu k tym R888 ale nechcem tie kvoli slabej vydrzi, pokukavam po R1R, budu ok? alebo co tie federal RSR, prip. mate niekto skusenost s tymto? http://www.toyopneu.cz/detail/pneumatik ... 50r15.html
honda accord coupe 3.0V6/AT/200k/LPG
honda civic 4D 5G 1.5/AT/101k
honda NC700S ABS

ex: mazda MX-5 miata 96 1.6 turbo
pajo106

Příspěvekod riderhenry » 10 dub 2012, 08:18

Myslim, ze R1R by mely byt idealni. RSR znam jen ze sedadla spolujezdce, takze se neodvazim doporucit. ;)
1999 10th AE
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
riderhenry

Re: MX5 - co je kde na prodej

Příspěvekod Pavel260 » 18 dub 2012, 18:58

bmxdave píše:Vojtiiisek: Pokud máš jen takový rozpočet tak celkově v dobrém stavu NA u nás prostě neseženeš, kdo ji má v dobrém stavu bude za ni chcet víc. Já si koupil za 63 ale už jsem do toho dal cca dalších 15 vč. Eko ;) a to bych tam měl ještě měnit gumy, střechu a trochu vyvařit ale kašlu na to zatím :lol:

jojo, naco takvy zbytecnosti jako jsou gumy ;)
147koní + jedna lama http://pavelmx-5.rajce.idnes.cz/
Pavel260

Obrázky: 3

Re: MX5 - co je kde na prodej

Příspěvekod bmxdave » 18 dub 2012, 19:45

Pavel260 píše:jojo, naco takvy zbytecnosti jako jsou gumy ;)

Myslím že na mx-5 jsou hodně důležité jaké jsou tam gumy
bmxdave

PředchozíDalší

Zpět na Kola, pneu a geometrie