Jaké pneu ....

Re: Jaké pneu ....

Příspěvekod PavelS » 19 dub 2012, 20:00

Tak učesáno - o gumách zde - ring volný :D
PavelS

Příspěvekod Winie » 19 dub 2012, 20:21

ma nekdo zkusenosti s yokohama parada spec 2 na mx-5?
ITB Miata
LOW Prelude
SLOW Datsun
ToyToyka v procesu

https://www.instagram.com/petroldaddie/
Winie

Obrázky: 1

Příspěvekod michae-l » 19 dub 2012, 20:47

Winie píše:ma nekdo zkusenosti s yokohama parada spec 2 na mx-5?

Ano ja mam. A nedoporucuji. Guma drzi drzi a najednou se urve. Necitelna ! Myslel jsem si, co jsem neudelal za kup, a na prvni dojem se zdali byt opravdu skvele. To auto fakt drzi jak pribite, ale dulezita je jejich teplota. Navic nechavaj na asfaltu smesi jako blazen, takze to hned sjedes.

Osvedcena kvalita Brigestone Potenza, TOYO R1R, T1R
michae-l

Příspěvekod Frankie Sporty » 19 dub 2012, 21:32

michae-l píše:Osvedcena kvalita Brigestone Potenza, TOYO R1R, T1R

zrovna T1R bych jako osvědčenou kvalitu neuváděl.. Možná je na tom trochu líp, než většina pneu co potkáš na silnici.. Každý má různé požadavky, ale mě vadí, že při průjezdu zatáčkou byla "volnější" a hodně se mi sjely hrany.. Zkouším skromný projekt, kdy na pár místních zatáčkách (většinou široké nájezdy a různé objezdy atd.) zjišťuji maximální možnou rychlost, než to ztratí grip..
Pneu před limitem odchází sice postupně, ale u uzavřenějších zatáček je hodně znát ta měkká bočnice a ten průjezd je blátivý.. Teď už jsem ohobloval hrany, tak je to ještě horší, jsem zvědaví, co v testíku dokáží Hankook RS-2, po chvilce to snížím a pak ještě zkusím odklony, abych měl hlavně přehled co s rychlostí jaká úprava udělala, ale pneu bude mít podle mě velký vliv..

Jen bych dodal, že na zadní nápravě byla T1R docela příjemná..
No matter what you do in live... MAKE IT YOUR OWN!!
Frankie Sporty

Příspěvekod Winie » 19 dub 2012, 21:49

ty jo, ja s nima mam zkusenost s paradama na honde a tam byli prave dobry. tak dalsi vypadavaj :(
ITB Miata
LOW Prelude
SLOW Datsun
ToyToyka v procesu

https://www.instagram.com/petroldaddie/
Winie

Příspěvekod Vavris » 20 dub 2012, 08:36

frankie: Ty brďo, tak to jsem zvědavý na výsledek. Úrovní gripu mi Hankooky přijdou tak o level výš!
back in the business 8-)
Vavris

Příspěvekod Miata » 21 dub 2012, 17:19

Winie píše:ma nekdo zkusenosti s yokohama parada spec 2 na mx-5?

Mám Parady spec-2, myslím si že na okreskách docela lítám a konkrétně v rychlých zatáčkách 100-150km/h jsou dle mne velice čitelné a je jasně poznat kde je hranice přilnavosti. Nikdy se mi nestalo, že by mi z ničeho nic ustřelilo auto pod zadkem. Naopak když k tomu dojde, je to vždycky jasné, pomalé klouzání obou náprav kdy si můžeš plynem-brzdou krásně auto řídit a stočit jak potřebuješ. Je to si myslím hodně o jezdeckém stylu a práci s váhou auta... ;)
MX-5 NA silver 96 1.6 komplet Postert + podvozek BC Racing BR-RS 4/5kg alles in ordnung http://www.lennypromotion.cz
+ daily E61 535D :-)
Miata

Příspěvekod Frankie Sporty » 26 dub 2012, 00:14

Tak jestli můžu, tak Hankook rs-2 zatím palec nahoře.. Tvrdší bočnice je v průjezdu hodně znát, komfort na pneu stejných rozměrů bez rozdílu oproti T1R.. Zatím jsem s tím najel cca 100km a nemám třeba vyzkoušenou vodu, ale na tý stejně nejezdím zvlášť ostře.. V setupu podvozku co zatím mám, tak je guma dobře říditelná na limitu.. Tvrdil bych si říct, že oproti T1R je ten limit čitelnější..

Příklad jedné oblíbené táhlé zatáčky:
T1R - zvládla průjezd 90kmh, ale už od 82-84kmh byla měkkčí a nejistá jestli drží, ale každopádně po pár průjezdech se do nedotáčivosti dostala až při 90..
RS2 - průjezd o pár kmh rychlejší, zatím nezměřeno, ale někam k hodnotám 94-97kmh se podle mě dostanu.. Ale co je příjemnější, tak tam není to blátivý místo 7kmh jako u T1R a přechod z gripu na nedotáčivost je rychlejší, ale i tak v tý nedotáčivosti se guma chová příjemně a řitelně a snaží se vrátit na jistý grip..
No matter what you do in live... MAKE IT YOUR OWN!!
Frankie Sporty

Příspěvekod Vavris » 26 dub 2012, 08:06

Jsem rád, že máme z R-S2 všichni stejný dojem. Ta blátivost T1R a ta nejistota, kdy netušíš, jestli pneu ještě hodlá držet nebo to vzdává, to už nechcu nikdy mít na autě...
back in the business 8-)
Vavris

Příspěvekod riderhenry » 26 dub 2012, 21:39

Taky musim souhlasit :) V podstate bych rekl, ze prilnaovst na okresce hodne podobna s R1R (finalni verdikt si pred okruhem nedovedu rict), jinak se ale guma chova mnohem civilneji, ani nestoupla spotreba - s R1R automaticky ano. Takze parada! Predevsim presne to, co jsem hledal :)
1999 10th AE
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
riderhenry

PředchozíDalší

Zpět na Kola, pneu a geometrie