kam az jste mazdickou dojeli?

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: kam az jste mazdickou dojeli?

Příspěvekod PavelS » 07 kvě 2012, 14:49

Já dal nejvíc vždycky kolem 1200km v kuse - Chorvatsko, Švédsko, Francie apod. A i tak je rozumný si odpočinout a přespat někde - po 800km přibližně už to není ani v RollsRoyce žádnej med a Mazda není vyjímka 8-) I když mě to za volantem baví šíleně (mám letenky skoro zadarmo po celým světě a stejně jezdim autem kde se dá ;) ), tak jet 2300km v kuse (se mi ani snad nechce doprovi věřit že to jel bez přespání) bych nechtěl už ani kdybych dostal za to zaplaceno. Rozhodně Mazda není nijak nepohodlná pokud nemáš vejfuk jako něktěří borci - i když třeba v NA mi chyběl extrémně tempomat - vždycky sem míval úplně zdřevěnělej nárt pravý nohy od udržování plynu bez tempomatu...NC sice tempomat nemá taky ( :x :x ), ale poloha plynu mi přijde lepší...

Ale co zajímalo Dada asi: loni na podzim jsme byli s přítelkyní (i když NC má velkej kufr relativně) na 14dní v Evropě se stanem, spacákama, jídlem a člunem a všechno se vešlo - jde jen o to, určit priority 8-) Když jsem jel ale se zahrádkou (NA) do Chorvatska, tak to bylo výrazně lepší - i když ne nutný...
PavelS

Příspěvekod George » 07 kvě 2012, 15:06

já mám max 1000km když jsem jel na obrátku do německa... cestou akorát 2x zastávka abych natankoval a v německu 15 minut v cíli. po příjezdu domu jsem měl jedinej problém s pravou nohou jak píše pavel. Dokonce i muj skoro 80 letý otec tu cestu přečkal bez problémů :)
Proud to be a "hater" that defends Authenticity
George
rádce

Obrázky: 4

Příspěvekod PavelS » 07 kvě 2012, 15:52

Přesně...první rok co jsem měl NA jsem vzal svýho tátu na jeho první dovolenou u moře - objeli jsme půl Evropy a nestěžoval si ani jednou, právě naopak chválil a užíval si to - sedačky jsou bezproblémový - problém měl jen vystupovat v kopci :D
PavelS

Příspěvekod jardaj. » 07 kvě 2012, 16:15

Podobný názor jako Pavel. Trochu kupeckých počtů. Abych měl průměr 70 musím jet většinou 100. 2300:70=32,8 hodiny. Nejdál jsem jel služebně Brno-Košice a zpět dá se říct na jeden zátah, v Košicích asi hodinové jednání, což je necelých tisíc kilometrů. Vrátil jsem se asi za 16 hodin. To byla ale sl. cesta bez nějaké pohody a rozhlížení, ale skutečně práce. Tak si aspoň já jízdu na dovolenou nepředstavuji.
jardaj.

Příspěvekod riderhenry » 07 kvě 2012, 16:23

Na podzim jsme jeli s otcem Brno - Barcelona (Volvo S60, 1900km) taky na jeden tah a bylo to celkem v pohode, akorat na Spanelskych hranicich uz jsem to z bezpecnostnich duvodu vzdal. Kdybych ale nevezl same chrapajici lidi a mohl si alespon pustit radio nebo neco, tak by to bylo asi bez problemu uplne :D Ja vidim problem teda jenom v unave, ale jelikoz jsem zvykly z nocnich, tak to byva v pohode.
1999 10th AE
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
riderhenry

Příspěvekod PavelS » 07 kvě 2012, 16:41

Nechápu jak můžeš bejt "zvyklej z nočních" - taky sloužim noční (12h) a nezvyknul sem si na to ani po 15ti letech :D
PavelS

Příspěvekod Pavel38 » 07 kvě 2012, 16:47

Když se do toho taky vmíchám, tak musím říct, že dlouhé trasy jedu raději v noci, už kvůli provozu... Většinou to rychleji ubíhá, ale je potřeba si předtím trochu schrupnout. Jinak mi 1000 km na jeden zátah v zásadě nedělá potíž. :-)
MX-5 NBFL, 1,6, SUNLIGHT SILVER
Pavel38

Obrázky: 11

Příspěvekod riderhenry » 07 kvě 2012, 16:57

PavelS: No svym zpusobem mas asi pravdu, zvyknout se na to uplne neda asi nikdy. Ja je delam teda jen asi 6 let, za to delavam 16ky a obcas pak nejdu spat (abych se "prehodil"). Na stredni jsem jeste chodival po praci do skoly, to uz ted ale nechapu, s kazdym rokem je to zkratka horsi... Nicmene kdyz je nejaky duvod, tak nemam problem nejit spat, i kdyz to na sobe samozrejme poznam. Navic vim, co na me funguje, abych se udrzel v chodu atd. Jak jsme dojeli dopoledne do Barcelony, tak jsem sel taky spat az nekdy v 11 vecer, jelikoz jsme sli vecer na fotbal a byli jsme jen na dva dny, takze nebyl cas spat :D
1999 10th AE
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
riderhenry

Příspěvekod PavelS » 07 kvě 2012, 17:01

blááázen :D mě taky blízcí přezdívaj upír (spánek je ztráta času), ale tohle bych nedal - hlavně proto, že by mě to nebavilo - natož kvůli fočusu :lol:
PavelS

Příspěvekod dopr » 08 kvě 2012, 06:29

PavelS: Tak to je samozrejme, ze jsem nejel v kuse a ani jsem nikde neco takoveho netvrdil. Nejsem hazarder, abych to tlacil na krev. Vzdycky mam casovou rezervu, abych nemusel nikam spechat ;) Nejvic jsem na jeden zatah s Mazdou ujel cca 1500km loni pri ceste zpet, cca od Avezzana domu.
.:. MX-5 NC Expression, 2.0, 118kW/160 HP, L.S.D, 6 gears .:.
:.EX: MX-5 NB, 1.8, 103kW/140 HP, L.S.D, 6 gears, Nardi Torino, Bilstein B8 + Tein S-tech springs:.
Obrázek
dopr

Obrázky: 3

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze o čemkoli...