Koupě MX-5 NC - prosím o radu

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: Koupě NX-5 NC - prosím o radu

Příspěvekod jardaj. » 08 kvě 2012, 20:21

Naprosto to chápu. Ze stejných pohnutek jsem koupil hardtop, který podle příležitosti poměrně často používám. Už jsem to tu v nějakém vlákně citoval, ale stala se mi taková věc že jsem s daily car jednou musel zastavit, prostě musel jsem na velkou. Trvalo to možná ani ne 10 minut a vrátil jsem se a auto bylo vykradené. Co bylo nejhorší že mě byla zcizena legálně držená krátká zbraň, kterou jsem na ten okamžik nechtěl sebou brát. Netřeba rozvádět dál. To jsem tu zbraň dal pod sedadlo, ale někdo mě musel z lesa při kterém jsem zastavil sledovat. To mě bylo takovým ponaučením že nechci nikomu nic usnadňovat a mám absolutní nedůvěru.
jardaj.

Příspěvekod jarekcz » 08 kvě 2012, 20:35

Ted mě nejvíc trápí ta spaňelská verze. Myslel sem že to s googlem umím, ale najít španělské pdf s místníma specifikacema se mi nepodařilo. Pořád mi vrtá hlavou jestli tam není nějaký zádrhel, je to tak min o 2000 EUR levnější než podobné německé. Tak snad někomu nenaletím... :?

Zítra jedu podepsat smlouvu a složit zálohu. No a ve čtvtek, až bude borec na místě a omrkne jí musí padnout finalní rozhodnutí.
2007 Mazda MX-5 NC1 PRHT 2.0 Fire Black-metal
jarekcz

Příspěvekod jardaj. » 08 kvě 2012, 20:40

Tak se přijeď pochlubit v sobotu do Tišnova
jardaj.

Příspěvekod widar » 08 kvě 2012, 20:56

Jardo, to tak rychle nebude... jestli ji vezme, tak než vyřídí technickou, české papíry, atd... to by musel znát hodně správných lidí aby všechno vyřídil během pátku.
Jinak pan Pipek by k Turkovi nebo Polákovi nejel a auto už určitě telefonicky prověřoval. Na místě ho prohlédne a proleze, pravděpodobně ti bude volat kvůli "každé" ptákovině a škrábanci. Škoda, že nejdeš s ním (jak jsem pochopil), bylo by to lepší pro tebe i pro něj. Raději obětovat jeden den dovolené a rozhodovat o takových penězích osobně než po telefonu...
'98 MX-5 NB, 1.6, 81 kW, Lava orange mica (Mazdaspeed color), Nardi wheel, Bilstein
Obrázek
widar

Obrázky: 8

Příspěvekod jarekcz » 08 kvě 2012, 21:21

Myslím že to bude chvilku trvat než se někde ukážu. Nemám vůbec představu kolik to papírování (STK, emise, papíry, značky, pojištění) zabere, počítám tak nejmíň 14 dnů. No a hlavně než se s autem skamarádíme ;-)
Pan Pipek už v Německu je, takže se mnou by mohl až v dalším kole, a tak dlouho by tam to auto asi nevydrželo. Pokud by to neklaplo, tak už bych příště jel s ním. Ale v autech se nevyznám, německy neumím, tak má přímá účast asi zas tolik nezmění...
2007 Mazda MX-5 NC1 PRHT 2.0 Fire Black-metal
jarekcz

Příspěvekod jardaj. » 08 kvě 2012, 21:38

Škoda vyjde to jindy, přeji dobré pořízení !!!!
jardaj.

Příspěvekod Winie » 08 kvě 2012, 23:20

hele zavolej zitra do mazdy, at ti daj primej kontakt na spanelskou centralu a tam uz se s nima anglicky domluvis, ale problem bude spis v tom case. bud vsechno telefonem, nebo ses bez sance :( kazdopadne logika by velela ze mx5 urceny do jiznich zemi ten antikor mit nebudou no. Treba honda to jeste u CTR, coz je do roku 2005 delala taky. Na druhou stranu treba VW koncern to sype na vsechny auta, protoze by kvuli tyhle vyrobe musel prenastavovat linku, coz pri globalni vyrobe je uz trosku problem. U mazdy ale nevim jak to nanasej na auta, jestli vramci linky, nebo individual.
ITB Miata
LOW Prelude
SLOW Datsun
ToyToyka v procesu

https://www.instagram.com/petroldaddie/
Winie

Obrázky: 1

Příspěvekod widar » 09 kvě 2012, 10:48

jarekcz píše:Myslím že to bude chvilku trvat než se někde ukážu. Nemám vůbec představu kolik to papírování (STK, emise, papíry, značky, pojištění) zabere, počítám tak nejmíň 14 dnů.

Nejdýl asi zaberou papíry. Ze zákona na to mají 30 dní, většinou to trvá 14, občas týden, ale slyšel jsem i o případech na počkání....jak už se tady řešilo několikrát: je to o lidech!
jarekcz píše:Pan Pipek už v Německu je, takže se mnou by mohl až v dalším kole, a tak dlouho by tam to auto asi nevydrželo. Pokud by to neklaplo, tak už bych příště jel s ním. Ale v autech se nevyznám, německy neumím, tak má přímá účast asi zas tolik nezmění...

Aha tak to pak jo. A kdy ti říkal, že pojede další kolo? Mě říkal, že jezdí minimálně dvakrát týdně, ale občas mu to vyjde, že se staví domů jen na pár hodin vyspat. Ale je pravda, že může jet do jiné části Německa a na tu stranu mu to vyjde třeba až za týden.
Taky autům moc nerozumím a německy umím sotva pozdravit, proto jsem si na to taky zaplatil firmu. Jde spíš o to, že to uvidíš a můžeš se sám rozhodnout jestli ti těch "pár much" vadí nebo ne. Sice budeš mít na telefonu rozhodující slovo, ale tím, že tam nebudeš tak defakto pan Pipek rozhoduje za tebe.
'98 MX-5 NB, 1.6, 81 kW, Lava orange mica (Mazdaspeed color), Nardi wheel, Bilstein
Obrázek
widar

Obrázky: 8

Příspěvekod vojtiiisek » 09 kvě 2012, 14:02

Já přihlásil auto ze slovenska docela rychle. Minulý pondělí jsem byl na technické a emisích a další pondělí měl v ruce značky a papíry. Pravda je že jsem to dělal přes jednoho pána co to nejspíš urychlil ale sám říkal že na úřadě stačí když to leží tři dny.
Ale od 1.5. je ta nová technická podle EU tak to možná bude na dýl.

Jinak přeji dobrou koupi!
NA > NBFL > NB > NC

*Se silným autem jsi rychlý na rovinkách, s lehkým autem všude* Colin Chapman
vojtiiisek

Příspěvekod Koby » 15 kvě 2012, 15:58

Přihlášení auta z Německa vyjde na 5 dní max... Dá se i za 2, nejdýl jsem čekal asi 7 pracovních dní... za poslední 3 měsíce jsem dovezl 5 aut a jednu plachetnici. ;)
Free willy2.0
Koby

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze o čemkoli...