MX-5, prosím poraďte s výběrem

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: MX-5, prosím poraďte s výběrem

Příspěvekod seatik » 14 čer 2012, 12:28

V cem je dospelejsi?
Mozna by to chtelo precist odkaz,co sem Ti tak pracne nasel :-)
Prepracovany podvozek,zlepseny aerodynamicky odpor,silnejsi motory,vetsi tuhost a vaha...staci? ;)
Mx5 red NA 1.8 16v 96 kw, m-edition prodáno :-(
Subaru BRZ 2.0 WRB MT new
Subaru Forester XT 2.5T 2007
seatik

Obrázky: 1

Příspěvekod IvanGS » 14 čer 2012, 12:36

Seatik - díky za odkazy, mám 65 stránek testů, recenzí a článků, ale tenhle mi unikl ;) .
Hardtop asi moc nevyužiju, ale na druhou stranu se mi líbí a přednost to je. Ceny aut s HT jsou oproti ostatním výrazně odlišné?
Dospělost? Odpověďi sačí, díky :) . Pokud je myšlena takto, chápu to a asi to začnu směřovat k NB/NB FL. Šlo mi o to, aby NB nebyla modernější, ale podvozek už třeba méně "zábavný" než u NA...
Je to zatím předčasné, ale není tu někdo, kdo se zabývá dovozem MX-5 ze zahraničí? A někdo z místních z VČ, komu by nevadilo mi auto ukázat a podělit se o zkušenosti?
Nejkrásnější NBFL na světě!
IvanGS

Příspěvekod LordJames » 14 čer 2012, 12:37

vaha znamena dospelejsi? vaha je jedna z veci,co podle me delaj NAcko NAckem...ikdyz to takovej rozdil neni,neco to udela
ObrázekObrázek
LordJames

Příspěvekod riderhenry » 14 čer 2012, 12:37

Tak rika se to, ja v NA nejel, jen v NC a NB. Udajne je NA nejhravejsi, zatimco NB uz by melo byt pohodlnejsi. Treba Geroge tohle muze srovnavat lip nez ja. Rozdil mezi NC a NB je jeste vetsi, ale porad je to motokara, oproti "normalnim" autum. Minimalne je NA nejlehci ;) Jinak mezi NA a NB neni zas tak moc rozdilu, porad je to postavene na stejnem zakladu, stejne motory... az NC bylo vyvijeno od zakladu, i kdyz ma byt snad postavene na zkracene platforme RX-8... Proto bych mezi NA a NB necekal moc rozdilu, co se tyce spolehlivosti. Mne se nejvic vzdycky libila NBfl (nejlepe MazdaSpeed verze se "softturbem", ktera se ale v Evrope neprodavala), ale posledni dobou se mi zacina hodne zamlouvat NA a na tvem miste bych volil prave ji.

Hardtop na vikendove jezdeni mi prijde taky zbytecny, smysl ma hlavne v zime. ;)
1999 10th AE
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
riderhenry

Příspěvekod George » 14 čer 2012, 12:44

Kdybych si měl teď znovu vybírat, určitě bych volil NA. První jsem kupoval NB a časem mi přibyla mrkačka, kterou jsem ale následně musel prodat. Čehož do teď lituju. NB je možná trochu pohodlnější, ale NA má prostě charakter. Vyklápěcí světla a celkově hravost toho auta jsou k nezaplacení.

Co se týká faktických rozdílů, NA a NB jsou hodně podobné. Stejný podvozek, víceméně totožné motory (NA má hydroštely, NB už pevná stavítka, NA má senzor polohy vačky připojený přímo na ní vzadu na hlavě, NB má HAL senzor vepředu chycený na víku ventilů). Asi bych se snažil vejít někam do roku 94-95, kdy už se vyráběly 1.8 motory (BP jako má například 323 nebo některé Fordy) a stále ještě byl funkční ukazatel tlaku oleje. Pokud seženeš nějakou pěknou zachovalou neupravenou, budeš mít airbag pro sebe i spolujezdce.
Proud to be a "hater" that defends Authenticity
George
rádce

Obrázky: 4

Příspěvekod Rudy » 14 čer 2012, 13:33

Nerád sa zapájam do týchto debád, ale keď pravidelne presadám z NA do NB, tak prvý rozdiel je, určite, že v NA človek nie je obklopený interierom čo určite pridáva na 'strachu' a je to super, mám to radšej, ďalej hrkotajúce mrkačky tiež pridávaju k atmosfére. V prvej zátačke je cítit, že NB je pevnejšie (čo by som pri pohľade na tých pár spevnení navyše nepovedal, že to bude toľko cítiť). Ale hravosťou či ako to voláte mi prídu totožne.
Rudy

Obrázky: 2

Příspěvekod IvanGS » 14 čer 2012, 13:38

Díky za cenné názory a také za odkazy, kde je spousta skvělých informací.
Jen aby to nezapadlo, pokud by tady byl někdo z VČ ochotný mi auto ukázat a něco mi o něm říct, budu rád.
Nejkrásnější NBFL na světě!
IvanGS

Příspěvekod bmxdave » 14 čer 2012, 13:43

Já když si vybíral mx-5ku tak jsem měl možnost si pořádně zajet s NA a hned za pár dní s NB a můžu říct že jsem tam rozdíl hned pocítil sice není tak výrazný ale je tam co se týče té hravosti, zábavnosti, NA je lepší v tomto a když se k tomu přidájí ještě stylové chrom. kliky dveří a mrkačky tak u mě jasně vítězí NA, jen by to chtělo určitě s 1.8

Ale pokud Pan chce spíše něco "novějšího" tak určitě bych doporučil dovoz na zakázku NB-NBFL z Německa, za cca 4000 euro je tam už slušný výběr celkem málo jetých.
bmxdave

Příspěvekod ZIZU » 14 čer 2012, 16:02

pro mě je NA taková hravá,mladistvá, na ladění...NB je víc seriozní a měla by zůstat převážně v ORIGINÁLÍM stavu, ale přitom neztratila ty hravé vlastnosti...já osobně bych NBFL neměnil nebo jo, ale za NCFL, ale to jsem už v jiné cennové kategorii...zrovna včera jsem koukal na mobile.de a pár hezkých kousků za tyhle peníze se tam určitě najde, ale nejdřív se určitě svez v obouch verzích u obou doporučuju 1.8 a rozhodni se co chceš ;)

krasný barvy :)

http://suchen.mobile.de/auto-inserat/mazda-mx-5-16v-schönewörde/163481832.html?lang=cz&pageNumber=1&__lp=7&scopeId=C&sortOption.sortBy=creationTime&sortOption.sortOrder=DESCENDING&makeModelVariant1.makeId=16800&makeModelVariant1.modelId=15&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&minPowerAsArray=96&minPowerAsArray=KW&minFirstRegistrationDate=1991-01-01&maxPrice=5001&negativeFeatures=EXPORT

http://suchen.mobile.de/auto-inserat/ma ... 16v-saarbrücken/163162954.html?lang=cz&pageNumber=1&__lp=3&scopeId=C&sortOption.sortBy=creationTime&sortOption.sortOrder=DESCENDING&makeModelVariant1.makeId=16800&makeModelVariant1.modelId=15&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&minPowerAsArray=96&minPowerAsArray=KW&minFirstRegistrationDate=2001-01-01&maxPrice=6001&negativeFeatures=EXPORT

sice mališko dražší, ale....

http://suchen.mobile.de/auto-inserat/ma ... res=EXPORT

a taky jedno krasný NA

http://suchen.mobile.de/auto-inserat/mazda-mx-5-16v-schönewörde/163481832.html?lang=cz&pageNumber=1&__lp=7&scopeId=C&sortOption.sortBy=creationTime&sortOption.sortOrder=DESCENDING&makeModelVariant1.makeId=16800&makeModelVariant1.modelId=15&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&minPowerAsArray=96&minPowerAsArray=KW&minFirstRegistrationDate=1991-01-01&maxPrice=5001&negativeFeatures=EXPORT
ZIZU

Příspěvekod ZIZU » 14 čer 2012, 16:05

[quote="ZIZU"]pro mě je NA taková hravá,mladistvá, na ladění...NB je víc seriozní a měla by zůstat převážně v ORIGINÁLÍM stavu, ale přitom neztratila ty hravé vlastnosti...já osobně bych NBFL neměnil nebo jo, ale za NCFL, ale to jsem už v jiné cennové kategorii...zrovna včera jsem koukal na mobile.de a pár hezkých kousků za tyhle peníze se tam určitě najde, ale nejdřív se určitě svez v obouch verzích u obou doporučuju 1.8 a rozhodni se co chceš ;)

něco pro inspiraci :)

krasný barvy :)

:)

http://suchen.mobile.de/auto-inserat/ma ... 16v-saarbrücken/163162954.html?lang=cz&pageNumber=1&__lp=3&scopeId=C&sortOption.sortBy=creationTime&sortOption.sortOrder=DESCENDING&makeModelVariant1.makeId=16800&makeModelVariant1.modelId=15&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&minPowerAsArray=96&minPowerAsArray=KW&minFirstRegistrationDate=2001-01-01&maxPrice=6001&negativeFeatures=EXPORT

sice mališko dražší, ale....

a taky jedno krasný NA

http://suchen.mobile.de/auto-inserat/mazda-mx-5-16v-schönewörde/163481832.html?lang=cz&pageNumber=1&__lp=10&scopeId=C&sortOption.sortBy=creationTime&sortOption.sortOrder=DESCENDING&makeModelVariant1.makeId=16800&makeModelVariant1.modelId=15&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&minPowerAsArray=96&minPowerAsArray=KW&minFirstRegistrationDate=1996-01-01&maxPrice=6001&negativeFeatures=EXPORT

nechápu proč se ty dva odkaty nedaj to té zkrácené podoby, ale když je zkopíruješ, tak otevřír jdou :)
ZIZU

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze o čemkoli...