od Dad » 15 čer 2012, 02:02
ja to auto (NA z r. 90, 1,6) mam jen chvilku, takze se nemuzu podelit nez o pocity:
pocit 1 - NA se mi vzdycky nejvic libila. Ma jednoduchej, cistej, trochu "retro" ale zaroven ve svy dobe jednoznacne moderni design, navic beze spetky "nafoukanosti" nebo jak to rict. Co ji mam, libi se mi jeste vic diky detailum, kterejch jsem si predtim nevsiml.
pocit 2 - to auto je mily. Nebudi u ostatnich aut odmitavy reakce jako nektery jiny, pusobivejsi sportaky. Nestane se ze by mi to nekdo "chtel dat sezrat", naopak, prekvapive casto mi usnadni predjeti i jinak nedotknutelna stribrna oktavka. A maly deti jsou z nej nadseny, zejmena kvuli vyklapecim svetlum.
pocit 3 - skvele se ridi. Chce to trochu si zvyknout, napoprve se mi moc nelibilo tuhy rizeni (mam verzi bez posilovace) kterymu je treba se furt venovat, nelibilo se mi jak poskakuje, nelibilo se mi ze musim vytacet mrnavej moturek aby to trochu jelo (presedlal jsem z velkyho auta s velkym motorem), nelibilo se mi ze vlastne nesedi a musim se s ni v zatackach prat. Ale casem se ukazalo, ze tohle vsechno jsou vlastne prednosti. Po letech rutiny kdy jsem se uz jen vlastne vozil ted zase vim ze ridim.
pocit 4 - mrnavej motor nevadi. I s nim dokaze to auto jet rychleji nez si troufnu. Bude trvat nejakej patek nez zacnu bejt tak dobrej abych nutne potreboval silnejsi motor
pocit 5 - neni pohodlna. Vubec. Je v ni kraval, fici tam, drnca to, sedacky zadnej zazrak, malo mista, neni kam dat kafe ... resim to tak, ze jezdim po okreskach. Tam neni cas myslet na nepohodli. Kdyz musim nekam dal po dalnici, vezmu si velky auto. Jet po dalnici miatou, prestal bych ji mit rad, podobne jako bych na dalnici prestal mit rad bicykl.
pocit 6 - jsou to za poslednich x let nejlip utraceny penize, coz rikam jako pan (temer) v tvem veku
Rad te necham se povozit, ale nejdriv za tri nedele, ted jedem na prazdniny.