MX-5, prosím poraďte s výběrem

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: MX-5, prosím poraďte s výběrem

Příspěvekod Dad » 15 čer 2012, 02:02

ja to auto (NA z r. 90, 1,6) mam jen chvilku, takze se nemuzu podelit nez o pocity:

pocit 1 - NA se mi vzdycky nejvic libila. Ma jednoduchej, cistej, trochu "retro" ale zaroven ve svy dobe jednoznacne moderni design, navic beze spetky "nafoukanosti" nebo jak to rict. Co ji mam, libi se mi jeste vic diky detailum, kterejch jsem si predtim nevsiml.

pocit 2 - to auto je mily. Nebudi u ostatnich aut odmitavy reakce jako nektery jiny, pusobivejsi sportaky. Nestane se ze by mi to nekdo "chtel dat sezrat", naopak, prekvapive casto mi usnadni predjeti i jinak nedotknutelna stribrna oktavka. A maly deti jsou z nej nadseny, zejmena kvuli vyklapecim svetlum.

pocit 3 - skvele se ridi. Chce to trochu si zvyknout, napoprve se mi moc nelibilo tuhy rizeni (mam verzi bez posilovace) kterymu je treba se furt venovat, nelibilo se mi jak poskakuje, nelibilo se mi ze musim vytacet mrnavej moturek aby to trochu jelo (presedlal jsem z velkyho auta s velkym motorem), nelibilo se mi ze vlastne nesedi a musim se s ni v zatackach prat. Ale casem se ukazalo, ze tohle vsechno jsou vlastne prednosti. Po letech rutiny kdy jsem se uz jen vlastne vozil ted zase vim ze ridim.

pocit 4 - mrnavej motor nevadi. I s nim dokaze to auto jet rychleji nez si troufnu. Bude trvat nejakej patek nez zacnu bejt tak dobrej abych nutne potreboval silnejsi motor

pocit 5 - neni pohodlna. Vubec. Je v ni kraval, fici tam, drnca to, sedacky zadnej zazrak, malo mista, neni kam dat kafe ... resim to tak, ze jezdim po okreskach. Tam neni cas myslet na nepohodli. Kdyz musim nekam dal po dalnici, vezmu si velky auto. Jet po dalnici miatou, prestal bych ji mit rad, podobne jako bych na dalnici prestal mit rad bicykl.

pocit 6 - jsou to za poslednich x let nejlip utraceny penize, coz rikam jako pan (temer) v tvem veku

Rad te necham se povozit, ale nejdriv za tri nedele, ted jedem na prazdniny.
Dad

Obrázky: 2

Příspěvekod Dad » 15 čer 2012, 02:08

ZIZU píše:nechápu proč se ty dva odkaty nedaj to té zkrácené podoby, ale když je zkopíruješ, tak otevřír jdou :)

odkazy na mobile.de lze uvadet takhle
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/mazda-mx-5-16v-kratkejlink/163481832.html
useknout link za cislo.html
Dad

Obrázky: 2

Příspěvekod Henges » 15 čer 2012, 09:04

Dad píše:pocit 1 - 6

To samé až na pár změn , hlavně v tom pohodlí asi bych napsal k mému NB ;-)
Henges

Obrázky: 5

Příspěvekod IvanGS » 15 čer 2012, 10:08

Díky za názory, samozřejmě budu rád i za další. S rozhodnutím NA x NB si už nějak budu muset poradit, času je dost a snad v mezičase nějaké auto i uvidím. Díky za nabídku prohlídky, popř. svezení, vážím si toho a rád využiji, pokud si to nerozmyslíte.

Dalším tématem je "na co si dát pozor". Pochopil jsem, že MX-5 verzí NA a NB nemá typické závady, na které se těžko přichází a je třeba si auto před koupí prohlédnout a vyzkoušet za jízdy jako každé jiné? Nebo je u NA a NB něco, na co je dobré se zaměřit, popř. vzít si s sebou odborníka?

A ještě dotaz - jaké jsou vaše zkušenosti s koupí auta v ČR a dovozem ze zahraničí? Obvykle se tvrdí, že u nás koupíš pouze past se stočeným tachometrem unavenou provozem na českých silnicích, zatímco v zahraničí obvykle auto provozované na kvalitních silnicích, pravidelně servisované v autorizovaném servisu, s poctivou servisní knížkou i stavem tachometru. Na druhou stranu jsem svá použitá auta vždy kupoval v ČR a nemyslím, že bych byl někdy výrazně nespokojen, paradoxně mým nejporuchovějším autem byla Oktávka, kterou jsem kupoval v roce 1998 úplně novou. Navíc auta tady prodávají i fandové, kteří o auta pečovali a s dovozem a přihlášením jsou spojeny další náklady. Nevylučuju ani jednu z variant, ale zajímá mne váš názor.
Nejkrásnější NBFL na světě!
IvanGS

Příspěvekod Pavel260 » 15 čer 2012, 10:23

taky bych te povozil v NBfl ale to uz nema moc smysl, po "ladeni" je to tvrdy, nizky, urvany :D a nekde jsem asi prehlidnul odkud jsi ;)

jsi snad jedinej kterej premysli nad koupi v CR.. ja svoje taky kupoval v cr ale naletel jsem. nicmene z moji blbosti a nerozvaznosti.. vzal jsem prvni kterou jsem videl a v 18ti jsem moc rozumu nemel _ ne ze by to ted bylo lepsi :D ale s koupi v CR bych byl uz opatrnejsi ale tim nerikam ze se tu neda koupit slusne auto ;)
147koní + jedna lama http://pavelmx-5.rajce.idnes.cz/
Pavel260

Obrázky: 3

Příspěvekod bmxdave » 15 čer 2012, 11:22

Pavel260: Ty ji máš už tak dlouho? :o

Jinak se u nás dá sehnat i pěkné a udržované NB-NBFL do těch 130 000kč, s NA je to bída - malý výběr a nic moc stav a vysoké ceny :?

Třeba tahle je tu už dost dlouho ale vypadá pěkně: http://www.sportovnivozy.cz/27920-mazda-mx-5-praha-4
bmxdave

Obrázky: 1

Příspěvekod Vavris » 15 čer 2012, 11:31

Co se týče ČR vs. Německo

V rámci výběru MX-5 si myslím, že je to úplně jedno a rozhodující je jen velikost nabídky, která je holt za hranicema neporovnatelně větší. MX-5 je přece jen víkendový roadster, takže je vyšší pravděpodobnost starostlivého majitele, než u běžných aut. Navíc, v Německu ovládá většinu trhu s ojetinami Turecko-Arabská rasa a ta si s bazarníkama s ČR nemá co vyčítat.

Já sice kupoval v Německu, ale jen proto, že se v ČR dlouho neobjevilo nic, co by se mi líbilo. Jinak bych určitě preferoval nákup v ČR.
back in the business 8-)
Vavris

Příspěvekod IvanGS » 15 čer 2012, 14:09

Vzhledem k větší nabídce preferuji v tomhle případě spíš dovoz, navíc si chci auto nechat dlouhu, bude to mazlík pro radost a chci aby bylo pěkné, ale chtěl jsem vědět, jak znáte auta v ČR a když se něco objeví, jestli např. většinu těch aut neznáte ze srazů. Ale určitě se může něco pěkného objevit i tady, popř. jsem dostal nabídku dovozu na zakázku, což mi přijde zajímavé.
Ne že bych ho chtěl kupovat, ale co si myslíte třeba o tomto?:
http://www.sauto.cz/osobni/detail/mazda ... oFrom=list
Nejkrásnější NBFL na světě!
IvanGS

Příspěvekod Marfil » 15 čer 2012, 14:29

Nevypadá vůbec špatně, osobně bych se ale snažil za ty peníze mít už Fl-ko. Jen názor. Na druhou stranu když se v ní svezeš, zjistíš nejvíc. Když bude šlapat jako hodinky a nebude vespod sežraná, je napůl vyhráno. Dát to na zvedák je povinnost. V případě že má pův. servisku, jsi zase blíž šťastnému finále. 10 - 12 T korun sundat.
Osobně moc nerozumím, proč dávat na HT folii, ale to už je mimo téma..
Aktuálně B.E.Z mx5
Marfil

Příspěvekod bmxdave » 15 čer 2012, 14:58

IvanGS píše:Vzhledem k větší nabídce preferuji v tomhle případě spíš dovoz, navíc si chci auto nechat dlouhu, bude to mazlík pro radost a chci aby bylo pěkné, ale chtěl jsem vědět, jak znáte auta v ČR a když se něco objeví, jestli např. většinu těch aut neznáte ze srazů. Ale určitě se může něco pěkného objevit i tady, popř. jsem dostal nabídku dovozu na zakázku, což mi přijde zajímavé.
Ne že bych ho chtěl kupovat, ale co si myslíte třeba o tomto?:
http://www.sauto.cz/osobni/detail/mazda ... oFrom=list

Tak tahle je v bazaru který mám cca 15km od baráku a už je tam celkem dlouho, nejel jsem v ní ale vypadá pěkně , interiér je dost zachovalý jen trošku začíná vzadu na prazích povrchová koroze ale opravdu jen minimální která se dá odstranit velmi snadno. Jinak pokud je technicky uplně ok a slevili by aspon 10tkč tak by to mohl být zajímavý kup. O bazaru jen vím že dováží auta pouze s komplet historií a je u všech prověřen původ,stav km atd. společností Cebia.

Pokud byste se na ní jel podívat tak bysme se mohli domluvit a nechal bych Vás zrovna projet i v mojí NA abyste si to taky vyzkoušel není problém ;)
Naposledy upravil bmxdave dne 15 čer 2012, 15:03, celkově upraveno 2
bmxdave

Obrázky: 1

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze o čemkoli...