takze jen nejaky poznatky a moje prozatimni zkusenosti (velmi chabe
):
kdyz jsem byl na testovaci jizde tak jsem si rikal ze mazdicka jde celkem hodne lehce utrhnout kdyz na vyjezdu ze zacatky jsem prislap na 2ku plyn na podlahu a na suchym kvalitnim asfaltu hned sla bokem a me se stahla prdel okamzite
pak jsem si vsiml ze to bylo extreme sjetyma pneu, pri koupi mi na to majitel hodil skoro fungl novy (80% procent vzorku) Goodyear Eagle F1 (195/50 R15) a na suchu to auto (zatim) se svyma driving skillz nemam sanci utrhnout, pouze pri brnoutu nebo vyjizdeni z krizovatky na 1ku, ale to proste nedelam. Na mokru uz je to neco jinyho, zadek tanci jak baletka
a auto je krasne ovladatelny. Chci se jen zeptat - stale mam respekt, dokonce i na mokru, projizdet zatacky vostre, precejenom je moje mx-5 prvni auto se zadnim nahonem, ktery sem kdy ridil a ridim, a za druhy nevim jak se chova na limitu, prosim tedy o nejake zkusenosti a poznatky
jinak jsem zjistil ze pneu byly nahusteny na 2.4, nacoz sem vyvalil oci a okamzite ufouk na 2.0 (v manualu je 1.8) a muzu rict ze citim znatelne zlepseni, at uz jizdnich vlastnosti, ovladatelnosti, tak i co se tyce komfortu - kdyz byly pneu prehusteny tak mazda na nerovnostech a retarderech poskakovala jako kravicka, hlavne teda zadek. jaky mate zkusenosti vy s hustenim?
plus se chci zeptat - do budoucna planuju 16ky, jsem proste zastancem motta "Kola delaji auto", tak bych se chtel zeptat jestli jsou znat nejaky markantnejsi rozdilky v zabavnosti, komfortu atd atd