NA 1.6 vs NA 1.8 vs NB 1.8

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: NA 1.6 vs NA 1.8 vs NB 1.8

Příspěvekod Mike » 18 úno 2013, 22:21

Jestli te to táhne k NA, tak do něj jdi. Ty rozdíly mezi NA a NB a NBFL nejsou propastný a uvědomíš si je až když ty auta budeš mít možnost srovnat...místa je málo ve všech a novější mají trochu lepší materiály v interiéru, kapsy ve dvěřích a to je tak asi všechno...
Je tolik krás, že tisíc let nestačí na přehled...
různé motorizované prostředky individuální dopravy od tří do dvěstěosmdesátišesti koní
http://www.legendysilnic.cz
Dovoz zajímavých strojů ze zahraničí, včetně papírování.
Obrázek
Mike

Příspěvekod margo » 18 úno 2013, 22:35

To ze je MX5etek tolik vyrobenych je jeden z duvodu ze sem se pro ni rozhodl, mel jsem jeste par jinych ridickych favoritu, ale tahle sranda mi prijde ze rozpocet bude zatezovat nejmin:-) a taky se mi fakt libi:)
Jestli turbo, ci komresor ci jeste neco bych resil az s ni neco najezdim, preci si veskerou zabavu nevemu hned na zacatku:-)
Jak je to s tuhosti a rozdil verzi NA a NB? da se s tim u NA prvnich rocniku neco udelat?
margo

Příspěvekod Mike » 18 úno 2013, 22:45

NA má tuhost v krutu 6100 nm/stupeň. NBFL má něco přes 7000...něco o tom je tady.
http://www.mgf.ultimatemg.com/group2/body/index.htm
A tuhost se dá částečně řešit ochraným rámem a rozpěrama
Je tolik krás, že tisíc let nestačí na přehled...
různé motorizované prostředky individuální dopravy od tří do dvěstěosmdesátišesti koní
http://www.legendysilnic.cz
Dovoz zajímavých strojů ze zahraničí, včetně papírování.
Obrázek
Mike

Příspěvekod margo » 18 úno 2013, 22:49

ochranny ram to uz by bylo moc, ale ty rozpery muzou byt dobra cesta:-)
margo

Příspěvekod buteo » 18 úno 2013, 23:25

Kdybych si dovolil radit, tak si na "seznámení" sežeň nějakou slušnou NA, klidně 1,6, pokud možno ne 66kW - nejlíp z Německa, kde je neskonale lepší výběr (a trochu míň podvodníků v bazarech a dost nabídek od soukromníků). Finančně se nevyčerpáš, rozkoukáš se a uvidíš....
Až budeš chtít víc výkonu nebo naopak komfortu, můžeš ev. vylepšovat nebo vyměnit, ne?

A ještě jedno hledisko hovořící pro NA: je to klasika a pomalu se z ní stává youngtimer, takže jak už tady někdo zmínil, u pěkných kousků se dá čekat menší pokles hodnoty.

Tak ti přeju šťastnou ruku! ;)
E=mx5
buteo

Příspěvekod margo » 18 úno 2013, 23:43

Radit mi muzes a jsem jen rad, ostatne proto jsem taky zalozil toto vlakno za ktrouzto moznost dekuju:-)
Rek bych ze jsem uz pro to NA temer rozhodnut, jak jsem to tu sepsal a byl nucen o tom premyslet jinak, tak to tak citim:-) a v podstate k MX5 me pritahla prave verze NA ktera opravdu jako youngtimer vypada a rek bych ze se tak i chova.
Z Nemecka se mi auto tahat nechce, nemecky neumim, amglicky si pokecam o pamatkach a jinych ptakovinach, ale o autech a na urade asi moc ne. Nechat si ho dovezt se u levnejsich variant nevyplati, rek bych ze za dovoz bych dal dvacku, coz je procentuelne silenej nepomer k cene auta. To si tady radeji pockam na peknej kousek:-)
margo

Příspěvekod hroche » 19 úno 2013, 00:00

margo píše:Radit mi muzes a jsem jen rad, ostatne proto jsem taky zalozil toto vlakno za ktrouzto moznost dekuju:-)
Rek bych ze jsem uz pro to NA temer rozhodnut, jak jsem to tu sepsal a byl nucen o tom premyslet jinak, tak to tak citim:-) a v podstate k MX5 me pritahla prave verze NA ktera opravdu jako youngtimer vypada a rek bych ze se tak i chova.
Z Nemecka se mi auto tahat nechce, nemecky neumim, amglicky si pokecam o pamatkach a jinych ptakovinach, ale o autech a na urade asi moc ne. Nechat si ho dovezt se u levnejsich variant nevyplati, rek bych ze za dovoz bych dal dvacku, coz je procentuelne silenej nepomer k cene auta. To si tady radeji pockam na peknej kousek:-)

moje zkušenost ze shánení NAčka v čechách je taková že až šestou mx5tku na kterou jsem se byl podívat jsem nakonec koupil. moje hledání trvalo skoro 4měsíce.
výsledek je takovej že mám NAčko z roku 1991 bez posilovače, bez klimy, bez oken v eletrice a nemůžu si jí vynachválit ten posilovač vůbec nechybí
hroche

Příspěvekod LordJames » 19 úno 2013, 00:10

Ja jsem z jihu, klidne ti nabidnu svezeni v 1,6 66kw, aby si se presvedcil, ze to zadnej propadak neni. Kdyz neumis nemecky, tak si s sebou vem nejakyho znamyho, kterej umi...ikdyz budes cekat na peknej kousek u nas, nemas vubec jistej vysledek...v Nemecku si budes jeste moct vybirat.
ObrázekObrázek
LordJames

Příspěvekod buteo » 19 úno 2013, 00:27

No vidíš, už 4 roky si užívám z Německa dovezený NAčko taky ´91 úplně stejné specifikace - žádný posilovače, elektrika, i rádio už jsem vyhodil (že, L.Jamesi?). Má 950 kg!
No ale přece jen: 1,6 motor už má 180 tisíc, .... , tak jsem se rozhodl pro radikální omlazovací kůru: po opravě karosérie (prahy) a laku dostává kompletní vnitřnosti z 1,8NB 10AE, tzn. (zatím)sériový motor 140 HP, šestikvalt, torsen, brzdy, Bilsteiny, výztuhy, možná rollbar, .... a přitom pořád myslím na hmotnost, protože tam je to kouzlo. Dost práce, ale těším se jak to dopadne!
(No a na cruising mám taky z Německa dovezený zcela sériový pohodlný NBčko 1,8. Ještě že jsem postavil tak velkou garáž a manželka to zatím snáší :D )
buteo

Příspěvekod LordJames » 19 úno 2013, 00:36

Odlehčení bere fakt hodně vážne, sundal i anténu a za to sem rád :lol: Sem na tu tvoji bestii zvedavej :)
ObrázekObrázek
LordJames

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze o čemkoli...