NA 1.6 vs NA 1.8 vs NB 1.8

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: NA 1.6 vs NA 1.8 vs NB 1.8

Příspěvekod LordJames » 19 úno 2013, 10:52

Je to jen o šikovnosti a chuti hrabat se v autě...já to teda nedělal, ale kdyby to v mym autě už nebylo, tak by to byly první věci, který bych dodělával...otevírání kufru mám dodělaný do středovýho tunelu (funguje jen s klíčkem v zapalování - Mike brečel, že jeho otevírání kufru lankem se mu nezdá bezpečný, když nechá auto někde stát ;-) ), okýnka v elektrice mám, ABS mi nechybí, ale jak psal Mike, i NAčka se s ABS dají sehnat. Dokonce jsou i kousky s tempomatem. Jako velký plus NBčka beru uložení rezervy a baterky "pod podlahou" kufru. NAčko tím přijde o hodně prostoru. Ale nic není dokonalý, takže u NBček zase reznou víka kufru ;-)
ObrázekObrázek
LordJames

Příspěvekod Mike » 19 úno 2013, 10:59

brečel, ale von se ten kufr dá prostě zamknout tak, že to zevnitř otevřít nejde...teď už nebrečim...ale zase sem byl za vola, že jsem to nevěděl:)
Je tolik krás, že tisíc let nestačí na přehled...
různé motorizované prostředky individuální dopravy od tří do dvěstěosmdesátišesti koní
http://www.legendysilnic.cz
Dovoz zajímavých strojů ze zahraničí, včetně papírování.
Obrázek
Mike

Příspěvekod hroche » 19 úno 2013, 11:04

margo píše:Tak jo, rad se svezu a hlavne si aspon udelam predstavu jak se ma chovat auto ktere je v poradku:-)
Nechal bych svezeni na nekdy az bude sucho, s tim asi nemas problem, vid;-)

ne problém stím nemám
hroche

Příspěvekod margo » 19 úno 2013, 11:13

tak rezerva v kufru samozrejme nic moc :lol: hele jestlize maji NA a NB +- stejnou karoserii, tak pak musi mit NA bez rezervy vetsi kufr, nebo se seredne pletu??
s tim oteviranim na lanko to je supr ...klidne bych ho nechal i otevrenej at se kazdej zlodej podiva ze tam nic neni:-)
Dalsi vec, jak moc je problematicke pripadne domontovat samosfor? jo a jak jsem se dozvedel, tak strechy z NB pasuji i na NA, tedy muzu mit taky pekne sklenene vyhrivane okynko?
margo

Příspěvekod Mike » 19 úno 2013, 11:20

Ten Kufr v NB je mělčí, ale obecně o hodně líp využitelnej.
Je tolik krás, že tisíc let nestačí na přehled...
různé motorizované prostředky individuální dopravy od tří do dvěstěosmdesátišesti koní
http://www.legendysilnic.cz
Dovoz zajímavých strojů ze zahraničí, včetně papírování.
Obrázek
Mike

Příspěvekod LordJames » 19 úno 2013, 11:20

S vyhrivynam oknem by to tak melo byt, ja mam na NAcku taky sklo. Sice bez vyhrivani, ale vyhrivany sou hardtopy, takze konektor by tam snad mel byt. Kufr vetsi nebude ani bez rezervy...porad tam mas tu baterku a navic v NAcku je jedna "stena" kufru docela blbe zkosena. Za sebe muzu rict, ze kdyz sem si zvyknul na kufr u NA a pak videl NBckovej, tak sem zustal koukat a zavidel sem. Dalsi vec - stejne tak muzes vyndat rezervu z kufru NB a to je pak mista... :)
ObrázekObrázek
LordJames

Příspěvekod ZIZU » 19 úno 2013, 11:33

Ja jsem nazoru ze NA je vic na blbnuti a NB uz je proste dospele auto s kterym se nebojim jet nikam! NA je roztomily a hravy, ale ta elegance a cisty tvary NBFL to je pro me dokonalost...:) jinak v DE s da porodit obcas dobrej kus NB(FL) do 4000e a dovoz te vyjde na max 10.000! 20 urcite ne!
ZIZU

Obrázky: 1

Příspěvekod LordJames » 19 úno 2013, 11:46

Nebojis v jakym smyslu? Tak je jasny, ze vyjove je NB o kousek dal, ze se vyrobce poucil z nedostatku NAcka a tak, ale NAcku nikdo nevezmu to, ze bylo prvni a za to mu tech par nedostatku proste musis odpustit. Mne se na NB libi to, ze pusobi robustneji, hlavne pri pohledu zezadu. Naopak kdyz NB vidim zepredu, tak se pridavam k ty skupine lidi co v tom vidi klasickou masku Hyundai. A z FLka se mi strasne zamlouvaji sedacky. Dovoz za 20 myslel tak, ze sam se nedomluvi a nechaval by si auto dovezt na zakazku pres nejakou dovozovou firmu.
ObrázekObrázek
LordJames

Příspěvekod margo » 19 úno 2013, 12:08

asi tak jak pise LordJames, sam tam proste nepojedu, na to nejsem ani technicky dost znalej, v cestine se muzu prodavajiciho aspon doptat a i z jeho reakci se da dost poznat. Tuhle nianci bych v anglictine proste nepochytil. Jestli se tu ale nekdo najde kdo by se mnou jel, dal bych mu i nejakou odmenu ;)
margo

Příspěvekod kopac » 19 úno 2013, 12:47

jestli taky muzu.sice jsem jel jen v jedny mx5 a to v me NA 66kw a taky sem se hrozne bal ze to nepojede,ale neni tomu tak.kdyz sem se na ji jel podivat,tak ciste ze zvedavosti a byl sem rozhodnutej dotahnout 1,8 z nemecka,ale z jizdy sem byl docela soku,jak to jelo. a hned sem koupil...jinak ja mam rok 96 a mam ABS, 2airbagy, okna v elektrice i servo rizeni

s cestovanim,jsem sam zvedavej,kolik se vejde.asi vyhodim rezervu a risknu to na dojezdovy sade s kompresorem. a jestli to nebude stacit,tak bych este zvetsil kufr. koupil sem si vejfuk,kterej neni pricne jako u serie,tak je moznost dno vyriznout a navarit tam nejakou vanu,myslim ze by tak slo kufr zvetsit minimalne o tretinu. je to uz ale celkem prasarna a nemoznost pouzit opetovne seriovej vejfuk
kopac

Obrázky: 2

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze o čemkoli...