riderhenry - NB 10AE "Miatka"

Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!
Pravidla fóra
Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!

Re: riderhenry - NB 10AE "Miatka"

Příspěvekod riderhenry » 03 bře 2013, 20:58

riderhenry píše:Duvod k nervozite uz snad zadny nebude, jenom 3 mesice napeti...

Tak bohuzel. Po patecni navsteve (1.3. - puvodni termin dokonceny stanoveny v listopadu) je zahajeni sezony posunuto o 5 tydnu. Dost mozna tak padne navsteva okruhu pri prilezitosti "renocaru" 6.4. :roll: Udelal jsem alespon par fotek, i kdyz nebylo moc misto na nejake hezci fotky. Auto se pomalu pripravuje na lakovani a pak uz "jenom" vsechno dat dohromady...

DSC_0113.jpg

DSC_0114.jpg
1999 10th AE
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
riderhenry

Příspěvekod Pavel260 » 03 bře 2013, 21:10

skoda skoda.. tak snad se lakovna pochlapi a stihne to.. ;) tak pevny nervy dal
147koní + jedna lama http://pavelmx-5.rajce.idnes.cz/
Pavel260

Obrázky: 3

Příspěvekod jiri.l » 03 bře 2013, 22:28

Super pokrok, vypada to fakt pekne! ;)
1993 NA6 socialni verze

Obrázek

Vozíme HSD MeisterR coilovery, díly DW, kola ENKEI KONIG RAYS SSR WORK XXR , pro více info SZ!
jiri.l

Příspěvekod riderhenry » 25 kvě 2013, 12:11

Tak a je tu další pokračování telenovely :)

Auto je již delší dobu mimo působení původního mechanika, tento týden byly odvezeny i zbytky dílů k panu Oršulovi do Kuřimi. Od začátku začalo být jasné, že to ani teď ještě nepůjde tak dobře, jak se čekalo. První věc, která mechanikům zhatila první snahy o nějakou práci na autě, byly poztrácené šrouby od setrvačníku, některé uřezané šrouby flexou... Takže bylo jasné, že to ještě nějaký čas navíc sežere, o penězích nemluvě. Pak tu byly drobnosti, jako dolámané plexi budíků, uštípnutá část předního okna, rozřezané úchyty výfuku...

Tady ještě nějaké fotky práce:

Jen pro vysvětlení - tohle není foceno při přestávce na oběd uprostřed práce, to už bylo schované pod prahem, připravené na lakování (ostatně to dokazují i starší fotky ve vlákně)
013.jpg

Tohle je už práce nových mechaniků. Přední nosníky byly původně jen vařené (bez mého vědomí nebo konzultace). Vzhledem ke stavu a umístění se pořídily nové díly...
014.jpg

Nová spojka a setrvačník již na místě (díky šroubům z vrakoviště), společně se svody.
016.jpg

Nové tlumiče, dorazy, prachovky, pružiny, silentbloky... :)
017.jpg

Taky jsme byl překvapený, že k polyuretanovým siláčům se údajně nedají použít sériové protikusy, ale musí se upravit. Na druhou stranu mi to ušetřilo minimálně 2000, protože původní už byly tak špatné, že by bylo vhodné koupit nové...

Dále bylo nutné koupit podruhé zadní lemy, protože byly udělány špatně (např. se nikdo neobtěžoval s vnitřním plechem, který prostě někde v prostoru končil, byly všude tuny kitu a podle mechanika byly nové plechy nabodovány v nejhorším možném místě - to ale nedokážu posoudit). Potvrdilo se i to, čím mě strašil myslím Andre, když viděl fotky opískovaných a lakovaných dílů - byly vylisované čepy z horních ramen, které jsou v podstatě samostatně nesehnatelné. Je nutné koupit celá ramena, což je investice 5000 Kč/ks. Naštěstí je měl George, který mě opět zachránil a použijí se jeté od něj...

Kdybych měl nově zjištěné škody nějak v rychlosti shrnout, tak bych to viděl řečí čísel asi takto:

ramena 2700,- (jen díky Georgovi)
plexi budíků +-0,- (jen díky Georgovi)
přední sklo 4000,-
lemy 5000,-
přední nosníky 5000,-
uřezané vysokopevnostní šrouby cca 500,-
vícepráce minimálně 10 000,-

I když jsem původně na 90% nechtěl situaci už nijak rozmazávat a řešit, další nová zjištění (a to vše zatím jen po prvních 4 dnech!) mě donutila všechno přehodnotit. I když vím, že některé položky jsou diskutabilní... Kdyby někdo měl nějaký nápad, jak postupovat, není-li na nic papír, budu vděčný za každý tip ;)

Na závěr bych chtěl p. Koníčkovi poděkovat za dopravu dílu z Rousínova do Kuřimi zdarma, včetně pomoci při nakládání a vykládání. Taky jsem již pochopil větu, kterou jste mi řekl při loučení ("Stejně vám to dodělají nejdřív na podzim") - nelze nevidět enormní snahu, aby to tak opravdu dopadlo...
1999 10th AE
riderhenry

Příspěvekod Pavel260 » 25 kvě 2013, 13:12

se srouby jsem ti mohl pomoci :-)

jinak drzim palce konecne k dokonceni..
147koní + jedna lama http://pavelmx-5.rajce.idnes.cz/
Pavel260

Příspěvekod dopr » 25 kvě 2013, 14:54

Tak ty lemy, to ja fakt prasarna... :shock:
.:. MX-5 NC Expression, 2.0, 118kW/160 HP, L.S.D, 6 gears .:.
:.EX: MX-5 NB, 1.8, 103kW/140 HP, L.S.D, 6 gears, Nardi Torino, Bilstein B8 + Tein S-tech springs:.
Obrázek
dopr

Příspěvekod Winie » 25 kvě 2013, 17:53

no teda... bohuzel se obavam, že bez papiru nema situace zadny reseni.... i kdyz by si ho ten servis zaslouzil
ITB Miata
LOW Prelude
SLOW Datsun
ToyToyka v procesu

https://www.instagram.com/petroldaddie/
Winie

Obrázky: 1

Příspěvekod riderhenry » 25 kvě 2013, 21:06

nevim, jeslti to reseni bude v takove podobe, aby mi vratilo nejake naklady zpatky, ale rozhodne to tak nenecham a nejake napady mam ;)
1999 10th AE
riderhenry

Příspěvekod kousmen » 26 kvě 2013, 13:58

Celý je to prasárna... Jak jednání, tak práce, která není vidět na první pohled. Tak už nás bylo, doufám, dost co si tím u něj prošli a ostatní se mu radši vyhnou. Oršula to snad dá dohromady trošku jiným způsobem. I když, já už se díky takovým zkušenostem podezíravosti asi nikdy nezbavím... Kdyby tě napadlo, v čem ti můžu helfnout, tak neváhej. Mě by napadlo leda vzít ho na nějaký atrakce do mučírny na špilas a do toho ty asi nepůjdeš. :D
Když si vezmu co za problémy bylo předtím a přičtu k tomu tohle, tak už je to u tebe na moc pěknou sumu. Takhle se dneska vydělává...
Invisible Ride
kousmen

Obrázky: 1

Příspěvekod riderhenry » 26 kvě 2013, 14:08

Hele zase pozor, nerad bych si kvuli tomu sel sednout, i kdyz myslenky se mi honi hlavou samozrejme ruzne :) Zatim cekam, jak se k tomu postavi, pak zacnu jednat. Popravde si myslim, ze to nebude az tak marne, kdyz jsem se nad tim poradne zamyslel.
1999 10th AE
riderhenry

PředchozíDalší

Zpět na Krásky členů fora