Majdalénka [NA]

Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!
Pravidla fóra
Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!

Re: Majdalénka [NA]

Příspěvekod kousmen » 14 črc 2013, 20:00

Aktualizován speclist na první straně.
A na to tvrdý uchycení motoru už jsem si zvykl. Musím říct, že to nakonec byla moc dobrá volba. Po prvních kilometrech jsem měl trošku jinej názor. :)
Invisible Ride
kousmen

Obrázky: 1

Příspěvekod riderhenry » 14 črc 2013, 20:15

Hele na to jsem celkem zvedavej, v ramci zachovani rozumne pouzitelnosti jsem nemel odvahu jit do niceho tvrdsiho, nez MazdaSpeed/IL Motorsport uchytu, tak snad nebudu zklamany misto tebe ja :)

Ten speclist je peknej, ty mi nemas rozhodne moc co zavidet :D Co tvoje okruhove choutky?
1999 10th AE
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
riderhenry

Příspěvekod kousmen » 14 črc 2013, 20:43

No zatím tu chuť pořád mám. Snad se to zadaří a vyrazíme tam ten poslední termín v červenci. Ta změna po jednom vyměněným siláči byla nečekaně razantní. Ale jak jsem jel podruhý, tak už mi to připadalo úplně normální, takže ho tam určitě nechám. Co mi vadilo, to je přenos vibrací do volantu, ale na to se taky dá postupně zvykat. To ale bude tím, že mám tvrdý uchycení i na hřebenu řízení, protože radepovi se to do volantu nepřenášelo. Jako druhá nevýhoda je vyzdvihnutí veškerýho vrzání a klepání, jako třeba drnčení kapoty a bordelu v kufru. Prostě to drnčí dvakrát tolik, ale to není chyba uchycení. :D Výhody zase převažují. Motor má zdánlivě o dost klidnější chod a rychlejší reakce na pokyny pedálu. Navíc to celý z místa řidiče krásně cítím. Je to daleko živelnější pocit z řízení. ;)
Invisible Ride
kousmen

Příspěvekod riderhenry » 14 črc 2013, 21:17

A jak moc bylo znat to tvrde uchyceni hrebenu rizeni? To me taky na speclistu zaujalo.
1999 10th AE
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
riderhenry

Příspěvekod radep » 14 črc 2013, 23:06

Já osobně přešel ze 2 RoadsterTuner SB, na jeden RT, pak na měkké OEM a pak na nové 2 IL. A jsem z těch IL postupem času trochu zklamaný :-)
Motor sice drží lépe, skoro se nehýbe, ale na řízení to až tak moc nepoznám. Pomalu uvažuju, jestli ještě nevyzkoušet ten jeden RT :-) Tam to bylo přece jen o něčem jiném...
Jinak ani při obou RT, ani při jednom RT jsem právě nepociťoval nějaký přenost do volantu, což je zvláštní. Samozřejmě neskutečný kravál dělalo všechno kolem, ale zrovna volant ne :-) a musím říct, že rozdíl mezi jedním RT a dvěmi je taky propastný :-)
Jinak, samozřejmě věřím, že se Kousmen s tím uložením sžije a bude se mu líbit :-)
NB 1.8, 1999, LSD, brdzy: Hawk HP+, EBC UPS, BF307+, Motor: komplet GO (YCP písty, Hastings kroužky)
radep

Příspěvekod kousmen » 15 črc 2013, 08:18

Já bych pak zase možná zkusil nechat RT tam kde je a na druhou stranu dát třebas ten IL, takže když byste se jich nějak zbavovali, víte kam se obrátit. :D
Henry: Ty siláče na hřebenu řízení byly měněny zrovna zároveň s většinou podvozkových úprav, takže tam ten rozdíl s jistotou popsat nedokážu. Ale vzhledem k tomu přenosu vibrací po montáži tvrdšího uchycení motoru bych si tipnul, že díky nim se přenáší informace do volantu citelně víc.
Edit: Aktuálně hledám lidi na srovnání kol, repasi tlumiče (torque damper) a výrobu rámu (nejlíp CrMo). Když byste někoho znali nebo o někom věděli, či sami něco takovýho uměli, tak prosím dejte vědět. Nejlíp jižní morava, pokud je to možný...
Invisible Ride
kousmen

Příspěvekod Winie » 15 črc 2013, 09:38

Na kola cloveka mam. Je na nej 1000% spolehnuti, ale je v teplicich... Musel bys je nejak dostat ke me. O zbytek bych se uz postaral ja.
ITB Miata
LOW Prelude
SLOW Datsun
ToyToyka v procesu

https://www.instagram.com/petroldaddie/
Winie

Příspěvekod kousmen » 15 črc 2013, 10:03

No pokud nikoho neseženu tady do konce července, tak vyrazím nejspíš přes celou republiku kvůli rámu a vzal bych s sebou klidně i kola (Rays). Ideálně když svede i pořádně vyleštit límce. Ale srovnání by mi stačilo... Především potřebuju ten rám, pak damper a pak až kola, protože ty bez přestavby stejně nenasadím. ;) Kdyžtak se pak domluvíme. Díky. ;)
Invisible Ride
kousmen

Příspěvekod Pavel260 » 15 črc 2013, 10:14

kola taky umim
147koní + jedna lama http://pavelmx-5.rajce.idnes.cz/
Pavel260

Obrázky: 3

Příspěvekod kousmen » 30 črc 2013, 13:14

Včera proběhlo první testování na Masarykově okruhu a padlo rozhodnutí vyprdnout se dočasně na centrálky a zaměřit se na úpravy, který se mi do jízdy nějakým způsobem pozitivně projeví. Základ budou docela jistě brzdy, který budu muset posunout o pár úrovní výš a taky snad seženu lehčí kola v trošku jiných rozměrech. Uvidím co se namane... Dál bych rád sehnal tyhle potvory nebo jim podobný - http://www.rhdjapan.com/media/catalog/p ... Image1.jpg
Kdyby někdo z vás věděl kde hledat, tak mi prosím dejte vědět. Jinak zůstávají ostatní plány beze změn. Poptávám rám u NCpower, ale neodpovídají, tak tam asi někdy zajedu osobně a ostatní věci jsou na delší běh, takže je ani psát nebudu. Každopádně touha po odstranění elektřiny z otvírání světel, ta k těm plánům patří taky. Zatím svítím skrze průduchy v nárazníku. :lol:
Invisible Ride
kousmen

PředchozíDalší

Zpět na Krásky členů fora