liborch píše:... je tam prý drobná koroze nebo snad nějaké puchýřky na laku
Ahoj, to zní poměrně děsivě a ten inzerát už tam visí taky celkem dlouho. Už to auto někdo reálně viděl?
Zatím se po Miatě poohlížím. A ko***e - co? - koroze (to slovo neznám, co to je koroze? - mám jen Volva) - koroze mě celkem straší. Mám Volvo S60, 300tkm, ježděné jen v CZ a podvozek je jako nový. Výfuk originál a plně funkční, stopy rzi jen lokální a velmi povrchové. Zkrátka nic.
Kde přesně se na Miatě dívat, kde hledat skutečná slabá místa? Co je ještě únosné (a lehce opravitelné) a kdy se už mění celé díly?
Odtokové kanálky jsou zjevně slabá místa, zvláště když se ucpou a voda stojí v dutinách (to mě potkalo i u Citroënu).
Mám to tu prolezlé horem dolem a vidím/slyším/čtu, že Mazdy rezaví. Některé asi značně. Jiná auta jsou dailydrivers a jsou v poho. Asi vždy záleží na vkusu každého soudruha.
Je konec sezóny a na eBay.de, či autoscout24.de se vyrojilo celkem pár pěkných aut. Silně uvažuji se tam na nějaká podívat. Jen kdyby to pro mě nebylo tak daleko a risk tak vysoký. Němci ale často jezdí i v zimě (8-fachberieft - výhoda či spíše něvýhoda)
Navíc ještě sháním místo, kam Magdu zazimovat, ale to je jiná story.
Pavel