MX5 - co je kde na prodej

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: MX5 - co je kde na prodej

Příspěvekod Koby » 24 led 2014, 23:32

Rwdriver: nene, ta cena je pro mě utopie, za daný kus ne, auta je třeba ocenit ;) Ne jak v Čechách, ze rozdíl v cene mezi vrakem a voňavkou je skoro minimální. Bohužel... Tohle bylo pro příklad, ze najít se dá a není to jen o tomhle kusu. Jak píšu, já budu mít limit někde kolem 130tkč, ale i tam se už podle mě dá sehnat pěkný základ. Myslim neshnilý, se zdravou technikou a jen lehkou estetikou ;) aspoň doufám! Ty máš asi tu stříbrnou, Roudnice, ne?
Free willy2.0
Koby

Příspěvekod rwdriver » 25 led 2014, 00:32

Koby: jo přesně tak. Mám stříbrnou z posledního roku výroby NA. Původně z německa, pak jezdila v Jižních Čechách nějakou dobu a jeden člen tady toho fóra si s ní asi rok hrál a dal jí do současné, opravdu velmi hezké podoby. Mám na zábavu těch aut víc a tak mě napadlo jí po sezóně a něco prodat dalšímu bláznovi do MX5. Důvod je čistě abych měl víc času na ježdění těmi ostatními auty. :) Protože letos jsem skoro celé léto projezdil v MX5. Je to prostě přátelský auto pro všechny příležitosti. No a možná až v březnu/dubnu "odzimuju", tak současně i stáhnu inzerci :P . Jinak 130tis. by měl být dostačující rozpočet. Spíš to bude o příležitosti na nějaké fakt originální auto za tu cenu narazit, když beru v potaz tvoje kritéria.
rwdriver

Příspěvekod Koby » 25 led 2014, 10:34

Jako ta tvoje je krásná, vím o ní :D určitě asi patří mezi top 3 v ČR. Čisťounký auto. Jinak ve švajcu toho je dost, ale prej se to nedá přihlásit jakmile je to starší auto 8 let :(
Free willy2.0
Koby

Příspěvekod rwdriver » 25 led 2014, 18:37

dík Koby. Stříbrná NA mi dělá radost, to je fakt! Vypadá dobře a hlavně i dobře jezdí. Když se nad tím člověk zamyslí tak vlastně není ani možný sehnat lepší auto bez střechy za ty peníze než je NA. Já trošku přemýšlím o tom že dvě sportovní klasická auta mi mají stačit. Ale až / pokud jí prodám, tak pravděpodobně budu stejně chtít brzo zase něco bez střechy. A nabízí se v podstatě hlavně Honda S2000, a nebo vysněný Caterham. Jenže na Cata budu muset jěště slušnou dobu šetřit.
Ze Schweizu se snad auta co mají normální EU homologaci přivézt a přihlásit dají bez věkového limitu, ne ? Myslim že problémem jsou hlavně auta jiné specifikace než EU, byť by měli legálně SPZ třeba v německu, nicméně u nás to na papíry nedostaneš. ( myslím starší US auta , japonské importy, UK importy) . Třeba v Německu ti přihlásí Caterham nebo Lotus z pravostranným řízením, jenže když to dovezeš k nám, byť to má německé doklady odhlášené na export, tak ti to automaticky nepřihlásí. V tom mě přijde je velký bordel. I kvůli tomu si myslím že máme tu EU, aby tyto pravidla byla sjednocená.
rwdriver

Příspěvekod Otatoy » 26 led 2014, 04:12

rwdriver píše:dík Koby. Stříbrná NA mi dělá radost, to je fakt! Vypadá dobře a hlavně i dobře jezdí. Když se nad tím člověk zamyslí tak vlastně není ani možný sehnat lepší auto bez střechy za ty peníze než je NA. Já trošku přemýšlím o tom že dvě sportovní klasická auta mi mají stačit. Ale až / pokud jí prodám, tak pravděpodobně budu stejně chtít brzo zase něco bez střechy. A nabízí se v podstatě hlavně Honda S2000, a nebo vysněný Caterham. Jenže na Cata budu muset jěště slušnou dobu šetřit.
Ze Schweizu se snad auta co mají normální EU homologaci přivézt a přihlásit dají bez věkového limitu, ne ? Myslim že problémem jsou hlavně auta jiné specifikace než EU, byť by měli legálně SPZ třeba v německu, nicméně u nás to na papíry nedostaneš. ( myslím starší US auta , japonské importy, UK importy) . Třeba v Německu ti přihlásí Caterham nebo Lotus z pravostranným řízením, jenže když to dovezeš k nám, byť to má německé doklady odhlášené na export, tak ti to automaticky nepřihlásí. V tom mě přijde je velký bordel. I kvůli tomu si myslím že máme tu EU, aby tyto pravidla byla sjednocená.

Že by to mělo být v EU sjednocené jsem si (naivně) myslel taky. Dovážel jsem si Jeep Wrangler 4,0i 2006 USA verze ze španělska, auto původně US ale při prodeji už 3 roky na špj papírech- takže v EU. Teorie byla, že nebudu muset podstupovat šarádu na Dekře (za 20-30 tisíc) jako když si přivezeš auto rovnou z usa, ale chyba lávky. Na STK mi řekli že papíry ze špj jsou úplně k ničemu a že US verze je jíná, nesplňuje tabulky pro EU verzi a musím stejně na tu blbou Dekru nebo k ofiko zastoupení. ČR zastoupení dalo od US verze ruce pryč, že neznají a neumějí- to už mě začínala přepadat beznaděj. Dekře jsem se nakonec vyhnul jen díky Výzkumnému Ústavu Vozidel, který mi ale v podstatě udělal to samé, jen za míň peněz a to jsem takové věci jako tažné, světelnou rampu a hardtop stejně musel podmáznout, aby si "nevšímali". STK samozřejmě podmáznutá taky, takže výsledek tohohle 2 měsičního martiria je přihlášení vozu o celkových nákladech 36 000Kč, za které mám vůz se třemi nehomologovanými prvky, takže každá další technická musí být podplacená. Druhá možnost je každý ten nehomo. díl odvézt na Dekru a nechat je to cca. tejden chytře zkoumat (cca. 5-10 tis za kus) aby mi pak řekli, že to kupodivu bude fungovat i na druhé straně oceánu, než na té, na které to vyrobili.

Tolik k dovážení netradičních vozidel v EU. Hlavně že máme sjednocený velikosti okurek... :D :D
NB 1,8i 1999 10th Anniversary (2587/7500) -Mystique-
NA 1,6i 1991 US verze, automat -Mia-
NA 1,6i 1995

http://www.icabrio.cz
Otatoy

Obrázky: 5

Příspěvekod PavelS » 26 led 2014, 08:01

Jj, přesně-ale okurky zase povolili, už nemusej bejt zahnutý jen doprava :-D :-D
PavelS

Příspěvekod Koby » 27 led 2014, 02:35

Tohle teď musím do zjistit.. Vím o člověku, co nedávno dovez z ch Nb a přihlásit to šlo vlastně. Takze by mohlo jit i na, pokud to nebude us verze, ale nevím... :(
Free willy2.0
Koby

Příspěvekod spoofan » 27 led 2014, 09:59

A nebyla to nejaka cerstvejsi NB, s kterou se vesel do limitu 8 let?
Díly na MX-5 NA/NB

I am not into fake things - including boobs and wheels.
1.8 NA BRG + jedna lady + brap
spoofan

Příspěvekod Koby » 27 led 2014, 11:16

Nene, 2001 právě...
Free willy2.0
Koby

Příspěvekod Winie » 27 led 2014, 13:28

ze svycarska uz by to melo jit. spada do shengenskyho prostoru. poptej se na dekre, ale myslim ze to pujde
ITB Miata
LOW Prelude
SLOW Datsun
ToyToyka v procesu

https://www.instagram.com/petroldaddie/
Winie

Obrázky: 1

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze o čemkoli...