MX5 - co je kde na prodej

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: MX5 - co je kde na prodej

Příspěvekod IvanGS » 08 dub 2014, 18:51

Strašná cena za strašný auto, ten gumicuk, rezaté šrouby, prodřené koberce...
Nejkrásnější NBFL na světě!
IvanGS

Příspěvekod jessthedog » 09 dub 2014, 22:31

To jsou, doufám, aprílové příspěvky.

Nicméně z místních inzerátů mě zaujal tento se superchargerem: http://www.sportovnivozy.cz/51047-mazda-mx-5-kompresor-havirov

Je tam celá řada věcí, které chci časem řešit podobně. Člověk, co to dělal, měl jasnou vizi. Ví někdo něco víc o tomto autě?
2002 NBFL 1.6 - černá. Potkáme se buď na Slovácku, na západním konci Prahy nebo někde mezi.
jessthedog

Příspěvekod IvanGS » 10 dub 2014, 11:00

- Majitel ho měl rád, vypadá že se o něj staral, i fotky pěkné udělal.
- Je v něm tolik investováno a vše vypadá profesionálně, že když se člověk pustí do stejných úprav, vyjde ho to o moc dráž a ještě s tím bude rok laborovat.
- Poslední servis včetně rozvodů, brzd apod. je před 2000 km a snad i věřím, že serviska je poctivě vedená.
- Zvenku vypadá civilně, vkusně, neurazí a dává prostor pro případné změny designu podle uvážení nového majitele

Tohle auto je myslím pořádná výzva a shánět MX-5 dnes, už žhavím telefon a jedu se na něj podívat. Samozřejmě v reálu může být všechno jinak, ale snad bych i věřil, že tohle auto bude OK... Navíc nový majitel bude mít netuctové auto, kterých tady je málo a možná u nás takhle upravená a zároveň takhle pěkná Mazda ani nejezdí...
IvanGS

Příspěvekod jessthedog » 10 dub 2014, 15:06

Mně ta cena a úpravy (a jejich čistota - vyjma interiéru teda) úplně vyrazily dech. Já osobně jdu do turba, ale supercharger a jeho linearita má svoje kouzlo, i když třeba na úkor výkonu.
2002 NBFL 1.6 - černá. Potkáme se buď na Slovácku, na západním konci Prahy nebo někde mezi.
jessthedog

Příspěvekod IvanGS » 11 dub 2014, 11:52

Tak co, už pro ni někdo jede? Za těch pár let, co MX-5 sleduju, bych byl ochoten své peníze utratit za dvě - za moji a pak za tuhle... :o
IvanGS

Příspěvekod PetrH » 11 dub 2014, 12:32

No libila by se mi moc, i ten financni rozdil, kdybych svoji prodal by nebyl tak hrozny.
Ale vzhledem k tomu, ze s autem jezdim do servisu a nejsem jako vetsina lidi tady na foru domaci automechanik, vyhovuje mi seriova Mx-5, kterou mohu pouzivat i jako prilezitostne auto do prace.
Tohle uz je spis tuningovy special a mazel, ktery potrebuje sikovne ruce a peci...
PetrH

Obrázky: 1

Příspěvekod Pochtli » 11 dub 2014, 12:45

Jó, mít tak těch přebytečných 200 tisíc..
NB 1.8 -> NB 1.6 -> NBFL 1.8 -> NB 1.6 Miracle (2000)
Toyota Avensis kombi 2.0 VVTi (2005)
Suzuki Swift 1.3 (1999)
Pochtli

Obrázky: 3

Příspěvekod Vavris » 11 dub 2014, 13:01

jessthedog píše:To jsou, doufám, aprílové příspěvky.

Nicméně z místních inzerátů mě zaujal tento se superchargerem: http://www.sportovnivozy.cz/51047-mazda-mx-5-kompresor-havirov

Je tam celá řada věcí, které chci časem řešit podobně. Člověk, co to dělal, měl jasnou vizi. Ví někdo něco víc o tomto autě?

Vážně jsem o ní uvažoval. Nakonec jsem se rozhodl, že k Miatě se vrátím oklikou přes jiné auto a možná toho trochu lituju...

nedostatky:
- na spolujezdcově prahu, jak je ten spoj, jsou bublinky, plus je tam nějaká optická kosmetika (pormáčklinky, škrábance).
- střecha je výhledově na výměnu - sice prý neteče (nemám důvod nevěřit), ale je v horším stavu.
- pneu KO

víceméně všechno malé věci...

Jako velké plusy bych viděl, že to má vyřešenou spojku, brzdy, chlazení (i oleje). Má to krásný zvuk. Celkově hezký stav. Já se nakonec rozhodl nevzít ji spíš z důvodu, že jsem chtěl zkusit něco jiného než Mazdu.
back in the business 8-)
Vavris

Příspěvekod jessthedog » 11 dub 2014, 13:32

Tak i s tím prahem, což může být solidní osina v zadku, jestli to vykvete, je to skutečně super cena.

Jestli to tam za tyto peníze bude sedět neprodané dlouho, tak místnímu trhu už prostě vůbec nerozumím. Chápu, že cena za upravené auto těžko navrátí investice, ale jedna věc je spoiler jak ze Startreku a druhá funkční úpravy, které posilují charakter auta. I když třeba to radio tam u mě kazí dojem strašně moc.
jessthedog

Příspěvekod Vavris » 11 dub 2014, 13:50

Tak majitel to inzeruje jen na sportovníchvozech, což není zrovna ideální.
back in the business 8-)
Vavris

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze o čemkoli...