SOFT/HARD TOP --- info, rady, návody, zkušenosti

SOFT/HARD TOP --- info, rady, návody, zkušenosti

Příspěvekod noose » 19 dub 2014, 02:05

Přílohy
title.jpg
title.jpg (51.68 KiB) Zobrazeno 15923 krát
NA BRG
noose

Re: SOFT/HARD TOP --- info, rady, návody, zkušenosti

Příspěvekod noose » 19 dub 2014, 02:12

Nikde se mi nepodarilo najit info ohledne stelovani strechy a tak jsem si dovolil zalozit nove tema, na kterem bysme mohli hazet info, rady, navody a zkusenosti ohledne Soft/Hard Topu.. :idea:

Ja konkretne potrebuju poradit, zacalo mi trochu foukat nebo spis jen svistet u strechy, je to v miste kde doseda strecha na ram okna, primo nad zrcatkem, kdyz chytnu strechu za uchyt (na obrazku c.10) a zatlacim smerem dolu, tak je krasne ticho, taky kdyz projedu nejakou vetsi diru nebo koleje a auto se zatrepe, tak v uchytech slysim zaklepani kov o kov, takze to asi bude volny. Koukal jsem, ze se na uzaverech da neco stelovat, ale nemam s tim zkusenost a nerad bych to rozsteloval jeste vic.. Nikde jsem nenasel zadny navody ohledne dostelovavani, tak by se tohle tema mohlo hodit, soustredit zde poznatky a navody.

Dikes!
NA BRG
noose

Příspěvekod cavan » 19 dub 2014, 07:16

EX - (NBFL 1.8 VVT PHOENIX, HT, S2K seats, GV lip, Vmaxx, cooling plate, frame rails)
IN SERVICES - NBFL 1.6 NEVADA powered by LPG

vyroba frame rails, cooling plate (info po SZ)

www.aliiscolores.com
cavan

Příspěvekod Jr. » 20 dub 2014, 22:17

Tak ať to tu k něčemu je :). Návod na sundání soft-topu i s konstrukcí. Podle mého jeden z nejlepších. Jak kvalitou obrazu, tak názorností. Po něm to už byla opravdu hračka.
https://www.youtube.com/watch?v=I4w1WRWrSiw
Jr.

Obrázky: 2

Příspěvekod IvanGS » 23 dub 2014, 12:00

V tomhle místě mi to hučí u hardtopu, prý mám málo dotažené přední zámky, je fakt, že jdou zacvaknout bez jakéhokoliv pnutí na rozdíl od hadrové střechy. Zatím jsem to neřešil, HT visí u stropu a na auto přijde bůhví kdy...:-)
Nejkrásnější NBFL na světě!
IvanGS

Příspěvekod Firstule » 28 říj 2014, 12:54

Ahoj, jsem tu nová a chtěla bych vás poprosit o radu ohledně hard topu, třeba jste řešili podobný problém: Hard top mi netěsní s rámem čelního skla, protože se pravděpodobně teplem prohnul, a tak v prostoru nad zrcátkem vznikla viditelná mezerka, která vytváří nepříjemný hluk / hvízdání. Dalo by se to nějak narovnat? Loňskou zimu jsem to řešila přelepením samolepicí páskou, to samozřejmě nevypadá dobře, proto bych to chtěla konečně vyřešit. :-)
Těším se na rady, případně nabídku opravy (jsem z Kladna).
Jana
Firstule

Příspěvekod Pavel260 » 28 říj 2014, 13:03

Ja jsem to resil nalepenim okenim tesnenim na hard top. Tzn po cele vnitrni strane ht kde se spojuje ht s ramem celniho okna. Nekdy ale staci jen seridit zamky. Ale to podle popisu nebude asi tvuj pripad.
147koní + jedna lama http://pavelmx-5.rajce.idnes.cz/
Pavel260

Obrázky: 3

Příspěvekod tomybandit » 29 říj 2014, 09:59

Ahojte,
hladam Hardtop na NC ale potreboval si vediet nejake info skor ako si pre nejaky pojdem. Co vsetko k tomu potrebujem aby sa mi nestalo ze ho nenasadim.
Ako som videl Hadrtop drzi na troch miestach, zadne sroby, v predu na ram okna a nikede pri sedadckach asi ako su pasy sa vnutri nieco zacvakne.
Tak minimlane tie sroby potrebujem. Len neviem ci nieco musim prisrobovat na auto kam sa ta strecha zacvakne pri tych sedackach,alebo netreba nic montovat do auta je to uz tak prisposobene a cely mecahnizmus zacvaknutia je na streche samotnej.
Ale mi treba celu tuto sadu?
http://www.mx5parts.co.uk/hardtop-fitti ... -1500.html
Oni pisu v tych inzeratoch ze vratane prislusenstva, ale nerad by soms a niekam trepal a tam zistil ze ju nenasadim. Drzala by ta setrcha aj bez toho, ze iba na tych zadnych sroboch a rame okna?

Diky moc. :)
Punk´s Not Dead
tomybandit

Příspěvekod drzko » 29 říj 2014, 15:33

ta sada okrem tych Frankenstein bolts vyzera (a aj to tam pisu) ako servisna sada..
podla mna potrebujes akurat tie sroby, ostatne veci by tam mali byt, aspon ja som ich na NB mal, co si nejsom isty ci je stock su tie upinania pri pasoch..ale viem ze bez tych to funguje - upinas o Frankensteiny vzadu a vpredu na ram okna tak ako soft top..
1.8 NBFL
drzko

Příspěvekod mojžo » 31 říj 2014, 15:59

Firstule: Tiež som to riešil nalepením okenného tesnenia na hardtop v mieste kde prilieha s tesneniu na ráme čelného skla. Funguje to tak ako má => tesní to
mojžo

Další

Zpět na Technika MX-5