MX5 - co je kde na prodej

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: MX5 - co je kde na prodej

Příspěvekod IvanGS » 05 kvě 2014, 09:05

Bez složení 100% zálohy bych auto nepůjčil. Chce řídit = záloha. Nechce dát zálohu = sveze se jako spolujezdec. Měli jsme bazar s motocykly a sám jsem soukromě několik motocyklů (i aut) kupoval i prodával, tam je to běžné - nikdy nevíš, jaký je zájemce řidič, dost často se stane, že motorku "položí", bez zálohy řekne "promiň" a zmizí. Každému jsme říkali, že mu motocykl půjčujeme na jeho riziko a odpovědnost a pokud motorku jakkoliv poškodí, bere se to jako že si ji koupil. Jinak to nejde a u motorek to každý respektuje. Kromě toho se párkrát stalo (naštěstí ne nám), že motorku půjčili bez zálohy a už ji neviděli - za rohem šup do dodávky a za 2 dny byla na Ukrajině nebo rozebraná na díly... Na druhou stranu bych si bez projetí auto ani motorku nekoupil a když se jedu někam podívat, mám sebou peníze. U Majdy byla vyjímka, při první návštěvě jsem měl jen na malou zálohu zálohu, prodejce mne svezl, cestou zpět i nechal kousek řídit ale nezlobil bych se kdyby nenechal. O 2 dny později jsem přijel s plnou částkou, svezl se pořádně s kamarádem-poradcem a pak teprve auto koupil.
Nejkrásnější NBFL na světě!
IvanGS

Příspěvekod j3ykobim » 05 kvě 2014, 09:57

To tu docela čumím, když kupuji auto vždy se chci s autem projet a nikdy sem zálohu nedával ani sám ji nepožadoval při prodeji aut. Před měsícem sem prodával trojku, týpek chtěl otestovat samosvor, tak sem ho vzal na polňačku, kde to otestoval jízdou bokem, pak chtěl otestovat na asfaltu jak dobře svoří, tak zmaloval půl vesnice. Taky mi to není příjemný, když mi někdo pálí gumy a ještě neni jasný jestli si auto odveze, ale zas chápu, že to člověk chce otestovat, aby nekoupil zajíce v pytli. A žádat původního majitele ať ti něco namaluje na silnici, když nevíš jak řídí a ještě sedět na spolujezdci kde si to sám neošaháš je na hovno.
in progress MX-5 NB 1.8 1998 Twilight Blue Mica , GuruRacing Roll bar, V-Maxx + Rays, replic K&N air intake
j3ykobim

Příspěvekod Otatoy » 05 kvě 2014, 10:14

Teda řiká se "Proti gustu, žádnej dišputát", ale tohle je na mě trochu moc.. :) Návíc cena je mimo realitu, myslím si, že se neprodá ani za půlku..

http://auto.bazos.cz/inzerat/34091667/MX-5-Tunning.php
NB 1,8i 1999 10th Anniversary (2587/7500) -Mystique-
NA 1,6i 1991 US verze, automat -Mia-
NA 1,6i 1995

http://www.icabrio.cz
Otatoy

Obrázky: 5

Příspěvekod spoofan » 05 kvě 2014, 10:54

Ta uz tu nekolikrat byla :) mozna dokonce pouze o par stran zpet.
Díly na MX-5 NA/NB

I am not into fake things - including boobs and wheels.
1.8 NA BRG + jedna lady + brap
spoofan

Příspěvekod Otatoy » 05 kvě 2014, 11:23

jessthedog píše:To jsou, doufám, aprílové příspěvky.

Nicméně z místních inzerátů mě zaujal tento se superchargerem: http://www.sportovnivozy.cz/51047-mazda-mx-5-kompresor-havirov

Je tam celá řada věcí, které chci časem řešit podobně. Člověk, co to dělal, měl jasnou vizi. Ví někdo něco víc o tomto autě?

Tak tenhle kompik, co se tu na něj před měsícem slintalo už je rozbitej na sra*ku.. :( Koupil si ho jeden bohatý mladík (povoláním syn) a po několika dnech vletěl kolem 150km/h do zatáčky bokem, auto se kouslo, udělalo ve vzduchu 1/2 kotoulu a dopadlo přímo na střechu. Rollbar na autě nebyl, přední rám okna vydržel ještě několik sekund po dopadu, takže se posádka stihla skrčit a nic se jim nestalo.

Moc se o tom neví, skuzte tuto informaci nevynášet mimo fórum. ;)
NB 1,8i 1999 10th Anniversary (2587/7500) -Mystique-
NA 1,6i 1991 US verze, automat -Mia-
NA 1,6i 1995

http://www.icabrio.cz
Otatoy

Obrázky: 5

Příspěvekod Pavel260 » 05 kvě 2014, 11:28

to by mohl byt kompik na prodej... :-D
147koní + jedna lama http://pavelmx-5.rajce.idnes.cz/
Pavel260

Obrázky: 3

Příspěvekod IvanGS » 05 kvě 2014, 12:42

Krásné auto, podle mne za dobré peníze, já ale Mazdu mám a tahle cenová kategorie je pro zdejší členy asi trochu mimo. Škoda že ho koupil blbeček, zřejmě podobný tomu, co žádá při zkušební jízdě před koupí (pochopitelně bez zálohy) zkoušku driftování a gumování koleček. Být prodávajícím, nikdy to nedopustím, moje auta a motorky šly vždy do dobrých rukou. Ale každý máme jiné postupy, ode mne driftoval a gumoval podrážkami bot...:-).
Škoda toho kompresoru, zpracování bylo exkluzivní, myslím že takových je v ČR málo... :(
Nejkrásnější NBFL na světě!
IvanGS

Příspěvekod j3ykobim » 05 kvě 2014, 13:08

on ten svor jinak moc nevyzkoušíš než gumováním, teda pokud prodejce nemá zvedák který to zvedne s vyvěšenými koly. A ono jezdit s báwem bez svoru je jako šukat do prdele, jde to..., ale neni to ono ;)
in progress MX-5 NB 1.8 1998 Twilight Blue Mica , GuruRacing Roll bar, V-Maxx + Rays, replic K&N air intake
j3ykobim

Příspěvekod AndrewG » 05 kvě 2014, 14:01

keď sme pri tom zvezení sa, ešte cez zimu myslím v strede decembra som whisperovi napísal tu na fóre SS či by ma nemohol niekedy v jeho mazde previezť...na moje potešenie súhlasil a dohodli sme sa, stretli sme sa auto mi ukázal porozprával mi čo to o ňom a asi po 15min očumovaní mi dáva klúčiky do ruky že nech šoferujem...videl ma prvý krát tu na fóre som bol registrovaný asi mesiac možno 2 a mal som asi 2príspevky, ak vôbec to...takže to bolo z jeho strany veľké gesto si myslím a veľmi mu za to ďakujem napriek tomu že som povedal že nech ma radšej najprv on zvezie a potom mi na parkovisku auto keď tak dá vyskúšať...
takže týmto ti Whisper ďakujem keďže som ešte v podstate doteraz ani niak poriadne nepoďakoval a verím že cez leto ti dám aj ja previezť konečne :)
AndrewG

Příspěvekod Pochtli » 05 kvě 2014, 20:02

Otatoy píše:Tak tenhle kompik, co se tu na něj před měsícem slintalo už je rozbitej na sra*ku.. :(

To je k nasrání, škoda krásné mazdičky :cry:
NB 1.8 -> NB 1.6 -> NBFL 1.8 -> NB 1.6 Miracle (2000)
Toyota Avensis kombi 2.0 VVTi (2005)
Suzuki Swift 1.3 (1999)
Pochtli

Obrázky: 3

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze o čemkoli...