MX5 - co je kde na prodej

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: MX5 - co je kde na prodej

Příspěvekod AndrewG » 02 srp 2014, 12:08

tato bude mať tiež určite niečo.... kilometre by som povedal určite ale obaval by som sa že to nie je všetko. za takuto cenu nekupiš ani NB pomaly
AndrewG

Příspěvekod Dawe » 02 srp 2014, 13:20

Prave ta cena mi prijde divna. Kilometrum neverim vubec, ale i tak mi prijde az prilis levna. Asi tam bude jeste neco, co tu cenu tak srazi... :?
NC 2.0 PRHT
Dawe

Příspěvekod jarin » 03 srp 2014, 11:31

Pochtli píše:Myslím, že kdo tuhle koupí, asi neprohloupí.. Mít ty peníze.. :cry:
http://www.sauto.cz/osobni/detail/mazda/mx-5/15953596

Jsem tu nový, po MX-5 jsem začal koukat pár týdnů zpět a celkem jsem jim propadl.. budu mít možná pitomý dotaz:
Myslíte, že by se vyplatilo ji pořídit jako "investici"? Myslím jako že to bude prostě mazel, kterého člověk hned tak neprodá a nechá si ho třeba 20 let, dokud bude moct řídit? :)
To by byla asi škoda s ní jezdit celoročně, co? Ačkoliv by byla garážovaná..
Dospěl jsem! Je čas na změnu jménem MX-5..
EX: NB 1.6 '98, red, eibach springs, black HT, stylebar "ala tramvaj"
Aktuálně ulítávám na vzducháči v Citroenu Xantia a výhledově snad bude nějaká pěkná NA :-)
jarin

Obrázky: 3

Příspěvekod PavelS » 03 srp 2014, 11:41

NB nebude nikdy škoda :D NB jestli to bereš takhle, tak bude mít vždycky menší cenu než NA 8-) 8-) :D

Ale je fakt, že tohle je krásnej kousek - moc se jich nevidí takhle...za mě bych už šel do NC radši - nebo krásný NA ;)
PavelS

Příspěvekod jarin » 03 srp 2014, 11:52

m8rinek píše:Pročpak asi má ta zlatka rádoby sportovní volant a přečalouněnej kryt pytle? :)))

Byl jsem ji včera projet.. nejsem samozřejmě znalec, ale nezdála se být bouchnutá.. a jestli, tak ne nějak zásadně, že by utrpěly jízdní vlastnosti.. jen PP světlo se zdálo být starší, než druhé, resp. bylo jakoby zašlejší, či spíš se asi občas orosí.. čili možná to někdy dostalo ránu na světlo a vyletěly airbagy, jenže pán to už takhle koupil.. je mu odhadem kolem 50ti..
plechy lícovaly, šrouby byly na svém místě a nezdálo se, že by to bylo nějak hnuté.. samozřejmě jsem s tím nejel nějak ostře, ale auto nikam netáhne a na první pohled není poznat zásadní problém.. pán to takhle prý už koupil a volant vyměnil, protože chtěl menší průměr..

jinak další postřehy: je to prý asi jediná 1,9 na prodej teď, má jen pětikvalt, airbagy nemá (možná teda vystřelené), s autem jezdila jeho manželka (on má Oktu II), ale žena má zdravotní problémy, tak ji teď prodávají.. je hezká, sem tam nějaký škrábanec a na závěr jsem pod zapadajícím slunečním světlem objevil stopy po kroupech, ale skoro jsem si toho nevšiml.. asi nějaké byly no.. ale není to nějak moc vidět, opravdu jen hodně z podhledu a pod správným světlem.. jinak pán ji má několik let, ale najeli na ní asi jen 4000 km, gumy letní na těch 17" skoro nový, stejně tak zimní na origo liťácích.. jo a dvě malý oděrky na střeše, která ale údajně neprotéká.. nebyl důvod nevěřit, nejsou velké.. jo a čerstvá technická a nefunguje klakson kvůli vypadnutýmu drátku v neorigo volantu..

Vzhledem k těm kroupům a tomu, že za stejnou cenu můžu mít modrou anniversarku s lepší výbavou (ale zase bez origo liťáků) bych chtěl slevu..
Aktuálně ulítávám na vzducháči v Citroenu Xantia a výhledově snad bude nějaká pěkná NA :-)
jarin

Příspěvekod jarin » 03 srp 2014, 11:57

PavelS píše:NB nebude nikdy škoda :D NB jestli to bereš takhle, tak bude mít vždycky menší cenu než NA 8-) 8-) :D

Ale je fakt, že tohle je krásnej kousek - moc se jich nevidí takhle...za mě bych už šel do NC radši - nebo krásný NA ;)

NC ale budou o dost dražší, ne? Kromě toho NC jedině dvoulitra, ve kterém jsem jel.. A NA, ačkoliv se mi líbí asi nejvíc, prostě neprojde přes ženu - máme teď starýho Accorda 93 a už chceme něco novějšího zase, s airbagy, kde nebude každou chvíli potřeba řešit opotřebený podvozek vzhledem ke stáří a nájezdu kilometrů a tak.. bude to na chvíli jediný auto, takže taky proto..
jarin

Příspěvekod PavelS » 03 srp 2014, 12:06

jarin píše:
m8rinek píše:Pročpak asi má ta zlatka rádoby sportovní volant a přečalouněnej kryt pytle? :)))

Byl jsem ji včera projet.. nejsem samozřejmě znalec, ale nezdála se být bouchnutá.. a jestli, tak ne nějak zásadně, že by utrpěly jízdní vlastnosti.. jen PP světlo se zdálo být starší, než druhé, resp. bylo jakoby zašlejší, či spíš se asi občas orosí.. čili možná to někdy dostalo ránu na světlo a vyletěly airbagy, jenže pán to už takhle koupil.. je mu odhadem kolem 50ti..
plechy lícovaly, šrouby byly na svém místě a nezdálo se, že by to bylo nějak hnuté.. samozřejmě jsem s tím nejel nějak ostře, ale auto nikam netáhne a na první pohled není poznat zásadní problém.. pán to takhle prý už koupil a volant vyměnil, protože chtěl menší průměr..

jinak další postřehy: je to prý asi jediná 1,9 na prodej teď, má jen pětikvalt, airbagy nemá (možná teda vystřelené), s autem jezdila jeho manželka (on má Oktu II), ale žena má zdravotní problémy, tak ji teď prodávají.. je hezká, sem tam nějaký škrábanec a na závěr jsem pod zapadajícím slunečním světlem objevil stopy po kroupech, ale skoro jsem si toho nevšiml.. asi nějaké byly no.. ale není to nějak moc vidět, opravdu jen hodně z podhledu a pod správným světlem.. jinak pán ji má několik let, ale najeli na ní asi jen 4000 km, gumy letní na těch 17" skoro nový, stejně tak zimní na origo liťácích.. jo a dvě malý oděrky na střeše, která ale údajně neprotéká.. nebyl důvod nevěřit, nejsou velké.. jo a čerstvá technická a nefunguje klakson kvůli vypadnutýmu drátku v neorigo volantu..

Vzhledem k těm kroupům a tomu, že za stejnou cenu můžu mít modrou anniversarku s lepší výbavou (ale zase bez origo liťáků) bych chtěl slevu..

Pokud je udělaná geo, tak nemusí bejt důvod aby někam táhla... Ale přijde mi že si to nějak omlouváš - prostě na 90% byla bouraná :) - airbagy nikdo nevyndavá - resp mě nenapadá důvod proč by to dělal (volant chápu). To trochu to auto degraduje, ale nedělá z toho hned špatnej kup - jen by to nemělo bejt zatajeno a určitě přizpůsobená cena..

jarin píše:
PavelS píše:NB nebude nikdy škoda :D NB jestli to bereš takhle, tak bude mít vždycky menší cenu než NA 8-) 8-) :D

NC ale budou o dost dražší, ne? Kromě toho NC jedině dvoulitra, ve kterém jsem jel.. A NA, ačkoliv se mi líbí asi nejvíc, prostě neprojde přes ženu - máme teď starýho Accorda 93 a už chceme něco novějšího zase, s airbagy, kde nebude každou chvíli potřeba řešit opotřebený podvozek vzhledem ke stáří a nájezdu kilometrů a tak.. bude to na chvíli jediný auto, takže taky proto..

No o dost...za 190 je na SAUTO hned NC PRHT... ;)

Nezlob se, ale ten důvod neberu (nic ve zlým ;) ) - když koupíš hezký NA, tak rozhodně podvozek nebude priorita - ne víc než u NB se stejnýma km. Chápu, že ženský to berou jinak, laicky, ale tohle bych jí rozmluvil pokud se ti líbí víc NA :)
PavelS

Příspěvekod LordJames » 03 srp 2014, 12:24

Přesně tak. Podvozky vydržej hodně, stejně jako motory. A NA s Airbagama - většina NAfl
ObrázekObrázek
LordJames

Příspěvekod jarin » 03 srp 2014, 12:59

Pánové, ženě se prostě ta mrkačka vůbec nelíbí a vzhledem k tomu, že bude za auto taky platit a bude s tím jezdit ve výsledku častěji než já, tak prostě to musím trochu respektovat.. ;) A s NB problém nemám, tak proč nevzít jednou auto, které se víc líbí jí, když doteď jsme kupovali podle mě..

Ale zatím jsme nic nekoupili, možná jí nějakou ukážu naživo a změní názor.. :)

U NB se mi zase víc líbí interiér.. ale beztak si myslím, že NA bude, minimálně zpočátku, více v servisu, než NB, pokud bych nekoupil opravdu ověřenej kousek.. prostě teď nechci auto s 250t km, když můžu mít za stejnou cenu novější se 115t km.. A NA budou ve výsledku i dražší, když bude v supr stavu a s málo kilometry, což?
NB bude mít lepší minimálně i pasivní bezpečnost a je to celkově pro náš účel vhodnější (celoroční nájezd, častější cesty na moravu, malinko větší kufr atd. atd.) - prostě jediný auto na nějakou chvíli.. pravděpodobně.. pokud teda prodám Accorda..

Tohle je vpostatě jediná NA u nás, za kterou bych ty prachy dal: http://www.sportovnivozy.cz/50935-mazda-mx-5-na-ceske-budejovice
Ale prodává se celkem dlouho co vím, takže kdoví..
jarin

Příspěvekod jarin » 03 srp 2014, 13:08

PavelS:

Jo asi si to trochu omlouvám.. taky mě ten zaslepenej airbag překvapil.. prostě by musel jít s cenou dolů, však jsme taky rozhodli, že ji brát nebudem, ostatně byla to první NB, který jsme byli omrknout.. chtěl jsem sem jen napsat postřehy, aby lidi věděli.. ;)

NC už mi přijde zase koncepčně malinko jiná, ne? A takovou, jakou bych chtěl, bych koupil mnohem dráž.. na to nemám.. nemám ani na tu černou, ale chtěl jsem znát názor, jestli je ta cena ještě adekvátní.. možná by se to nějak udělalo, ale spíš ne.. ne teď.. ještě jsem viděl na otomoto v polsku nějakou červenou mazdaspeed 2005 za 250t, ta je taky parádní a taky úplně mimo možnosti.. :cry:

NB po pročtení pár vláken tady vypadá, že nám bude vyhovovat oběma, jednoduchý.. NA třeba koupím někdy později, až bude potřeba auto pro rodinu a MX-5 tak bude už jen moje vlastní záležitost.. NB teď bude společná záležitost.. ale neberu to jako ústupek, tak to nechápejte.. NA bude myslím chtít o malinko více péče a to je to z čeho mám u ní strach.. ale jak říkám, jsem rozhodnutý pro NB i z jiných důvodů..
jarin

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze o čemkoli...