MX5 - co je kde na prodej

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: MX5 - co je kde na prodej

Příspěvekod LordJames » 03 srp 2014, 13:48

Ja te do toho nijak netlacil, jen jsem argumentoval na nejaky veci ;-) Kufr je jednoznacny plus NBcka. Co se tyce rzi, tak u NBcek venuj hodne pozornosti viku kufru...
ObrázekObrázek
LordJames

Příspěvekod PavelS » 03 srp 2014, 14:10

Přesně - do ničeho tě nepřesvědčujem, jen jsem vyjadřoval stejně jako James názor... ;) Ono to někdy trochu nedává moc smysl co píšeš :)
- jestli něco bude nebo nebude v servisu je čistě věc náhody - stavu auta - obecně MX-5 v servisu moc nejsou
- cena je hodně individuální - já to bůhvíjak nesleduju, ale obecně si nemyslim, že NA s málo km je dražší než NB s málo km - NA za 179tis už bude nějakej extrém :)
- bezpečnost obou aut stojí za prd v dnešních měřítcích :D
- nevím co myslíš "koncepčně jinou" - ale NC je koncepčně pro mě stejná, jen je trochu jiná co se pohodlí a výkonu týče :)

Ale chápu, NB dává samo smysl...asi....
PavelS

Příspěvekod jarin » 03 srp 2014, 14:25

PavelS píše:Přesně - do ničeho tě nepřesvědčujem, jen jsem vyjadřoval stejně jako James názor... ;) Ono to někdy trochu nedává moc smysl co píšeš :)
- jestli něco bude nebo nebude v servisu je čistě věc náhody - stavu auta - obecně MX-5 v servisu moc nejsou
- cena je hodně individuální - já to bůhvíjak nesleduju, ale obecně si nemyslim, že NA s málo km je dražší než NB s málo km - NA za 179tis už bude nějakej extrém :)
- bezpečnost obou aut stojí za prd v dnešních měřítcích :D
- nevím co myslíš "koncepčně jinou" - ale NC je koncepčně pro mě stejná, jen je trochu jiná co se pohodlí a výkonu týče :)

Ale chápu, NB dává samo smysl...asi....

Jo já občas píšu blbiny, když se mi míchají myšlenky.. :-D píšu tady do toho něco do práce a tak občas napíšu v rychlosti kravinu.. :lol:
Já vím, jak to myslíte, že nepřesvědčujete, už jsem si tu pár vláken přečetl.. 8-) jsem rád za tyhle postřehy, vážně!!
S tím servisem právě furt mám strach ze staršího auta.. to je jednoduchý - koupil jsem Accorda za 16t s tím, že to bude otloukánek do Prahy, kde je vše důležité uděláno a přitom jsem do něj narval cca 40t jen na servisu.. protože mě štvalo každý klepnutí a žuchnutí, protože předchozí servis byl udělán někdy špatně nebo už prostě něco nevydrželo (chladič, klimakompresor a spousta jiných věcí).. prostě mám vsugerované, že auto s 250t km už bude chtít měnit více věcí, než jen olej a brzdy.. alespoň u Accorda to tak bylo..

NC jiná koncepčně jsem právě napsal blbost - koncept je stejný, ale vychází to z jiného základu, alespoň podle týhle věty, kterou jsem četl jako stručné porovnání NA/NB/NC:
"většinou převládá názor, že nejlepší a nejkomunikativnější verze je NA, po ní sice následovala NB, která přinesla více komfortu a tuhosti, ale taky 150kg navíc, no a NC je v podstatě převzatá platforma z RX8, osazená 2l motorem a naladěná tak, aby se co nejvíc blížila pocitům z předchozích verzí."

Ale nejsem odborník.. v NC jsem jel v 2,0 s továrními úpravami a byla to pecka!! Byla to přímo ta, co třeba testoval Honza Koubek v Automotostylu nebo i ve svém Meziplynu.. dodnes pro mě nejlepší auto, který jsme za léta v Automotostylu testovali.. nebo jedno ze tří minimálně.. ale nejdostupnější každopádně..

A ať jen neoftopikuju - tady Mazdaspeed z Polska: http://otomoto.pl/mazda-mx-5-mazdaspeed-1-8-turbo-msm-mx-5-C28162868.html
Dospěl jsem! Je čas na změnu jménem MX-5..
EX: NB 1.6 '98, red, eibach springs, black HT, stylebar "ala tramvaj"
Aktuálně ulítávám na vzducháči v Citroenu Xantia a výhledově snad bude nějaká pěkná NA :-)
jarin

Obrázky: 3

Příspěvekod PavelS » 03 srp 2014, 14:48

:D v poho, taky to tak mám s tou pozorností :lol:

- ad servis - moje první auto jsem koupil s 80tkm a a prodával nějak kolem 200tkm, za tu dobu jsem v podstatě nic za deset let neservisoval (kromě svých bouraček a špatně vyhodnocenýho klepání HLAček). V podstatě nebylo ani co. Co teď vidím na těch hodně jetých a neopečovávaných je hlavně koroze + klasika např. brzdy. Ono je to taky daný tim, že ona obecně MX-5 NA nemá v podstatě žádnou výbavu :D Ale kousky za 16tisíc prosim nehledej už :) - u takovýho auta mi přijde normální, že se do něj budou dávat peníze horem dolem...

- NC si dovolím nesouhlasit - z RX-8 má v podstatě jen zadní nápravu a např systém xenonů, ale nijak jí to nedegraduje - je to míň spartánský auto, ale to je tak vše. Vtipný je, jak všechny tři generace jsou v podstatě stejně rychlý v zatáčkách, jen NA a NB to podaj trochu víc zajímavě, s NC si člověk zas připadá že nesedí na bonbónu (rozuměj vysoko proti zbytku auta) a rychlosti obecně dosáhne snáz. Bylo toho už napsanýho hodně o tomhle, je to mlácení slámy už :D
PavelS

Příspěvekod jarin » 03 srp 2014, 15:03

PavelS píše::D v poho, taky to tak mám s tou pozorností :lol:

- ad servis - moje první auto jsem koupil s 80tkm a a prodával nějak kolem 200tkm, za tu dobu jsem v podstatě nic za deset let neservisoval (kromě svých bouraček a špatně vyhodnocenýho klepání HLAček). V podstatě nebylo ani co. Co teď vidím na těch hodně jetých a neopečovávaných je hlavně koroze + klasika např. brzdy. Ono je to taky daný tim, že ona obecně MX-5 NA nemá v podstatě žádnou výbavu :D Ale kousky za 16tisíc prosim nehledej už :) - u takovýho auta mi přijde normální, že se do něj budou dávat peníze horem dolem...

- NC si dovolím nesouhlasit - z RX-8 má v podstatě jen zadní nápravu a např systém xenonů, ale nijak jí to nedegraduje - je to míň spartánský auto, ale to je tak vše. Vtipný je, jak všechny tři generace jsou v podstatě stejně rychlý v zatáčkách, jen NA a NB to podaj trochu víc zajímavě, s NC si člověk zas připadá že nesedí na bonbónu (rozuměj vysoko proti zbytku auta) a rychlosti obecně dosáhne snáz. Bylo toho už napsanýho hodně o tomhle, je to mlácení slámy už :D

MX-5 za 16 by mě ani nenapadlo, neboj.. za 16 byl můj Accord, tu cenu měl, servis potřeboval, ale trochu se mi to zvrtlo.. :lol: dvakrát se třeba opravovaly rozvody, což se dost prodražilo, pak prostě odcházely další jiný věci a mě to vadilo, tak jsem je dával do kupy.. vyšplhalo se to a ještě to stále není dokonalý.. jenže už mě to nebaví to do toho sypat..

NC už nebudu rozebírat, fakt o tom vím prd.. teprve nedávno jsem se o tato autíčka začal zajímat.. v NC jsem jel před 2 lety, v NB až teď, v NA vůbec.. takže tak.. ani nemám přímý srovnání, vyjma nějakých psaných testů.. NC bych samozřejmě bral - jenže na ni nemám..
Dospěl jsem! Je čas na změnu jménem MX-5..
EX: NB 1.6 '98, red, eibach springs, black HT, stylebar "ala tramvaj"
Aktuálně ulítávám na vzducháči v Citroenu Xantia a výhledově snad bude nějaká pěkná NA :-)
jarin

Obrázky: 3

Příspěvekod PavelS » 03 srp 2014, 15:07

Jasný, jen se z mého pohledu a znalostí se vyjadřuju ;)
PavelS

Příspěvekod Vavris » 03 srp 2014, 16:29

PavlaS neposlouchej, on je obecně anti NB zaměřený :mrgreen: :mrgreen: Pokud bude MX-5 na chvilku sloužit jako jediné auto, tak je NB ideální. Oproti NA možná ztrácí malinko bezprostřednosti, ale je komfortnější a přívětivější na delší cesty. A NB 1.8 je oproti NA 1.8 i znatelně rychlejší do kopce :)

Anniversáru ti schvaluju - ideální NB 8-) Akorát s tou invetsicí moc nepočítej, to ještě bude trvat mnoho a mnoho let. Každopádně cena už určitě klesat nebude. ;)
back in the business 8-)
Vavris

Příspěvekod tohico » 03 srp 2014, 19:55

LordJames píše:Co se tyce rzi, tak u NBcek venuj hodne pozornosti viku kufru...

Je tam něco, co právě rez na víku kufru indikuje? (třeba i jen začínající - pouze na vnitřní straně) Například celkový stav koroze auta, atp?

Jinak ty Mazdaspeed mx-5 mají na roadstery.pl docela často. Pokud tedy hledáte, tak sledujte jejich nabídky ;)
tohico

Příspěvekod widar » 03 srp 2014, 20:36

Řekl bych, že rez na víku neindikuje nic. Já měl auto jak cedník (foto u mě) a víko bez koroze.
'98 MX-5 NB, 1.6, 81 kW, Lava orange mica (Mazdaspeed color), Nardi wheel, Bilstein
Obrázek
widar

Obrázky: 8

Příspěvekod tohico » 03 srp 2014, 21:00

Hm, zvláštní, asi štěstí na víko.:) Pár nabídek na auto s mírnou korozí víka právě mám, a nevím, co si o tom moc myslet. Nicméně i tak tam už je výskyt koroze v kombinaci s podběhy zadních kol.
tohico

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze o čemkoli...